COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 970 321
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 20 670
За какво се оказа, че са пред фургоните  - не са ваксинирани повечето или заради някакви бъгове в системата не могат да извадят самите сертификати (но са преболедували официално или са ваксинирани)?
Масово не са ваксинирани. Оправдават се с преболедуване преди 8-10 месеца или просто нежелание да се ваксинират.

Щом лекарите не се ваксинират, как очакваме всички останали да сложат ваксини и да постигнем онези 70%?

Лекарите го обясниха много добре на журналистката на Нова сутринта. Даже излезе началника на отделениято. Казаха "Ние сме преболедували и с много висок брой антитела." И съвсем нормално - изключително много лекари се разболяха при предишните две вълни, как се очаква да се ваксинират. Нали трябва да мине някакъв период.
Еее, не, това изказване е чиста манипулация.  Ами тогава трябва всички хора с висок титър антитела да се освободят от ваксина, тоест да им се даде зелен сертификат.
Ама не е така, нали?
Големият % неваксинирани лекари е силно послание към "простото" население. Върху това да се замислят управляващите.

# 20 671
  • Шотландия

Лекарите го обясниха много добре на журналистката на Нова сутринта. Даже излезе началника на отделениято. Казаха "Ние сме преболедували и с много висок брой антитела." И съвсем нормално - изключително много лекари се разболяха при предишните две вълни, как се очаква да се ваксинират. Нали трябва да мине някакъв период. Ама сега, с тези репортажи хората точно така ще мисля - те лекарите не се ваксинират, та ние ще се ваксинираме

В Обединеното кралство на преболедувалите се предлага ваксина 28 дни след преболедуване, точно защото изследванията потвърдиха най-добър имунитет при преболедуване плюс ваксина. Защо в България си измислят други периоди, равни на месеци или дори година, вие си отговорете.

# 20 672
На мен ми е интересно, тоя медицински персонал, дето е преболедувал, сутринта пред Пирогов една жена каза, че даже е лежала там тежко, няма ли си сертификат за преболедуване, без тест ли са боледували и лежали, как става така?
Съпругата на мой колега лежа и също няма сертификат, защото е с антигенен тест. Той също няма по същата причина. Повечето ми познати са по същия сценарий. Ми няма да се ваксинирам, преди по-малко от месец го изкарах. Аз също нямам сертификат. За мен е идиотщина да ме карантинират официално, да им вляза в статистиката, но да нямам право на сертификат, защото тестът не бил ПСР.
Каза вчера и министъра, че антигена е признат от декември миналата година и ще можете да имате сертификат.
Чудесно, но не се знае кога. И изобщо това не биваше тепърва да се мъдри, а да си имаме право на такива още след приравняването на тестовете.

Сутринта чух, че чакат от Информационно обслужване да го въведат, като опция или нещо такова. Скоро ще може - от тях зависело.

# 20 673
Чудесно е това, което казва Радка, но ако може да отговори на следното - защо ваксинирани с две дози от юли, август в момента са болни, а не знам за преболедували, които са повторно заразени в рамките на 3 месеца?
Проблемът не е в боледуването, а в тежкото протичане и хоспитализациите. Преболедуването не понижава риска при повторно заразяване да се попадне в болница, ваксината има над 90% предпазване от подобен развой. Та не е важно кой се заразява, а кой как го кара като се зарази. Идеята на ваксинацията не е нулев Ковид, а ниско ниво на хоспитализациии. Това е единственият проблем с Ковид от самото начало. Та няма нужда да се обяснява повече и лекарите, които са наясно с това, като преболедуваха тежко се ваксинираха.

Може ли линк, към проучване, от което може да се заключи, че преболедуването не понижава риска от повторно тежко изкарване?

# 20 674
  • София

Бояна, че управляващите не стават за чеп за зеле, е факт. Но и родителите масово са против тестване на децата.
В другите страни не знаем дали са били против, защото не са ги питали, просто го въведоха. Не за всяко нещо трябва да се пита, а тук го правят, за да се оправдават с хората и нищо повече. Това казвам.

# 20 675
  • София
Пирогов защо не си реши проблема вътрешно с безплатни тестове за момента, вместо да саботират мерките публично и да подклаждат разни колебаещи се и неграмотни и да дават храна на псевдополитици?
За мен пък е неприятно, че лечебните заведения не спазват по строги мерки да опазят персонала си, включително административния.

Доста логика.
Петър Атанасов, шефът на ковид отделението в Пирогов и 20-те човека около него не са Пирогов, и не са всички лекари.
Същият този, ако зеленият сертификат беше въведен от Ангелов или Балтов нямаше да го видим изобщо ...
Сто пъти се писа в темата - ваксинационното покритие на лекарите достига вече до 80%, така че стига с тази мантра. Лекарите са с най-висок процент покритие.
Само сравнете лекарите и учителите.
Трагично е положението в тази гилдия, за съжаление.

Абсолютно приветствам въвеждането на зелен сертификат за учители и администрация.

# 20 676
  • София

Абсолютно приветствам въвеждането на зелен сертификат за учители и администрация.

И аз, но имам опасения, че ще вдигат врява до бога, ще напускат, ще изнудват, че няма кой да учи децата. Няма да мине леко.

# 20 677
  • София
Чудесно е това, което казва Радка, но ако може да отговори на следното - защо ваксинирани с две дози от юли, август в момента са болни, а не знам за преболедували, които са повторно заразени в рамките на 3 месеца?
Аз знам за предболедували, които в рамките на 3 месеца повториха, даже са двама. Но, не е там въпрос, а това че биологията не е математика, един организъм реагира по един начин, друг по друг начин. Гледа се общо върху процент хора как влияе.

# 20 678
А може ли някой да ми каже какво е това НРН което ми иска системата на ИО - не е партида, не е дата ???

# 20 679
  • София
Национален Референтен Номер.

# 20 680
  • Бургас
Ти не знаеш, аз знам и какво от това? Познавам лично както ваксинирани, така и преболедували, които отново са болни. Приятелите ми се тестват в лаборатория. Аптечни боледуващи нямаме. Имам приятелка, която боледува за 3ти път (всичките са с + ПСР). И?

# 20 681
  • Пловдив
Добре, че въведоха сертификатите. Това е стъпка в правилната посока и отдавна трябваше да се направи. Дано да остане в сила за постоянно. Малко се притеснявам да не ги премахнат, след като отмине сегашната вълна.
Лошото е, че точно в този момент, навръх пика на вълна, тази мярка е крайно недостатъчна, за да се овладее разпространението. Без сериозни ограничителни мерки ще е трудно да преминем без големи щети. Поне за месец трябвва да има затягане. За жалост  много голяма част от хората не се вълнуват много-много от епидемията и няма да си наложат сами мерки, ако не бъдат въведени задължителни такива.
По мои впечатления това е първата вълна, която се посреща с толкова масов непукизъм и незаинтересованост.  И през миналогодишната есенна вълна, и през пролетната вълна ясно се виждаше, че много хора се самоограничиха, започваха поне в тези периоди да се дистанцират повече, да носят маски дори и на улицата, заведенията седяха празни и т. н. Сега не виждам такова нещо.

Последна редакция: чт, 21 окт 2021, 10:26 от marzeliva

# 20 682
Снощи го слушах Кацаров, как чакал предложения, да му кажат какво  да правел, че нямал избор. Донякъде е прав, защото е лесно да се критикува, но е трудно да се дават решения.
Аз мога да кажа, че няма мислещи сред управниците ни и можеше много лесно да избегнем този кошмар. Ако четат да си записват. Всички знаем, че над 80% от починалите са над 65 години. От повече от година им дават бонуси на над 2 милиона пенсионери. Даваха им по 50 лева, независимо от пенсиите им , а от този месец им дават 120 лева. Просто и лесно, можеха да сложат една добавка, че неваксинираните пенсионери ще продължат следващите 3 месеца да получават по 50 лева, а ваксинираните по 120 лева. Българите не обичат да се минават и лесно и просто щяхме да имаме над милион ваксинирани за отрицателно време   от най застрашените да попаднат в болница и да починат.
Без драми , без принуда.

# 20 683
На мен ми е интересно, тоя медицински персонал, дето е преболедувал, сутринта пред Пирогов една жена каза, че даже е лежала там тежко, няма ли си сертификат за преболедуване, без тест ли са боледували и лежали, как става така?
Съпругата на мой колега лежа и също няма сертификат, защото е с антигенен тест. Той също няма по същата причина. Повечето ми познати са по същия сценарий. Ми няма да се ваксинирам, преди по-малко от месец го изкарах. Аз също нямам сертификат. За мен е идиотщина да ме карантинират официално, да им вляза в статистиката, но да нямам право на сертификат, защото тестът не бил ПСР.
Каза вчера и министъра, че антигена е признат от декември миналата година и ще можете да имате сертификат.
Чудесно, но не се знае кога. И изобщо това не биваше тепърва да се мъдри, а да си имаме право на такива още след приравняването на тестовете.

Сутринта чух, че чакат от Информационно обслужване да го въведат, като опция или нещо такова. Скоро ще може - от тях зависело.
Просто трябваше това да е факт отдавна, а не точно сега, когато народът се юрна да се ваксинира и сайтът им се срина, защото вчера сутринта Стойчо се изказа грешно, че и преболедувалите с БАТ имат право на сертификат. И хората се юрнаха и те в сайта да пробват да извадят сертификат. И е нормално, защото днес трябва да отидат на работа и не искат да се тестват излишно, защото това им излиза от джоба.
При нас сме трима преболедували без сертификат. Ваксинирани - 0 доколкото ми е известно, толкова и ще останат по думите им. Никой няма да бъде уволнен.

Ти не знаеш, аз знам и какво от това? Познавам лично както ваксинирани, така и преболедували, които отново са болни. Приятелите ми се тестват в лаборатория. Аптечни боледуващи нямаме. Имам приятелка, която боледува за 3ти път (всичките са с + ПСР). И?
Познаваш повторно заразени или повторно заразени в рамките на 3-4 месеца? Защото има разлика. И какво общо имаха аптечните боледуващи?

# 20 684
Акад. Петрунов: Антиваксърите трябва да бъдат обявени за престъпници
Пропагандирането срещу ваксините в условия на пандемия от коронавирус е престъпление към националната сигурност. Антиваксърското поведение трябва да бъде инкриминирано. Неимунизираните са заплаха за имунизираните. Без ваксините никога няма да можем да се преборим с коронавируса.
Това заяви в интервю за БГНЕС акад. Богдан Петрунов, един от водещите специалисти в областта на имунологията и алергологията в България и бивш директор на Националния център по заразни и паразитни болести (1993-2010 г.)
“Категорично съм за инкриминиране на антиваксърското поведение в този конкретен случай на пандемията, в която се намираме сега. Това не е просто нежелание да се имунизираш. Да пропагандираш срещу ваксинирането е престъпление към националната сигурност. Дори много по-сериозно, защото основното качество на националната сигурност е човешкото здраве. Ако ние нямаме здраве, няма да можем да изпълняваме основните си обществени и трудови задължения", подчерта акад. Петрунов.
Той отбеляза, че е изключително важно да преборим погрешната представа и мантра, че ваксините са нещо вредно.
"Две постижения на медицината ще останат най-велики – ваксините и антибиотиците. Ако ние ги нямахме, човечеството нямаше да бъде 7 милиарда, нямаше да бъдем и на половината на това, което сме днес. Това е истината и всеки човек трябва много добре да го разбере. Очевидно това трудно се разбира в България, за разлика от целия останал свят“, с горчивина констатира именитият медик.

https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Akad-Petrunov-Antivaksuri … estupnici-1138855

Общи условия

Активация на акаунт