COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 969 600
  • 22 549
  •   2
Отговори
# 20 760
По нареждане на кмета на София Йорданка Фандъкова Столична община разширява възможностите за ваксинация срещу COVID-19.

След 11:30 часа ще започне работа изнесен пункт за ваксинация на открито в пространството до пилоните на НДК. Пунктът се организира от екип на дирекция „Аварийна помощ и превенция“, съобщиха от Столична община.
Създава се организация тази събота и неделя, 23 и 24 октомври,  да работят и пунктовете на метрото при станция "НДК" и при връзката между “Орлов мост” и СУ “Кл. Охридски” и други.

В делничните дни ваксинация продължава да се извършва освен в двете метростанции и в седем ДКЦ-та - 8. ДКЦ, 11. ДКЦ, 12. ДКЦ, 13. ДКЦ, 18. ДКЦ, 20. ДКЦ, 24. ДКЦ. В ДКЦ-та.

Продължава и инициативата на Столична община за ваксинация на колективи на място. Това се извършва при предварителна заявка от предприятия и фирми. На сайта на Контактния център на Столична община - https://call.sofia.bg/ е публикувано заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят, за да заявят, че желаят ваксинационен екип да ги посети на място

# 20 761
https://m.fakti.bg/bulgaria/622745-kacarov-moje-bi-shte-prashtam … ina-da-se-lekuvat
...."Ще бъдат предоставени безплатни антигенни тестове на засегнатите обекти от заповедта на здравния министър. Компетентно лице ще извършва тестовете."

Това би трябвало да кротне протестиращите

Виждам, че сте добре информиран/а. Бихте ли уточнили дали само тестовете (материалите) ще са безплатни или и самата процедура (тестване, въвеждане н аданните в системата и т.н.) също ще бъде безплатна.

Защото ако само тестът е безплатен а останалото се плаща, протестът си е съвсем на място.

# 20 762
Няма да са безплатни тестовете, но щели да имат пределна цена.

# 20 763
Кацаров е умен . С хода "зелен сертификат" предизвика взрив от обществено кудкудякане , всички забравиха за пълните болници и морги .
Това никак не помага с текущата ситуация и овладяването на вълната . Лятото Кацаров размяташе някакви "планове" , които никой няма намерения да изпълнява и имитираше дейност .
Видя се че тези сертификати , ако бяха въведени лятото ,  доста щяха да помогнат за ускоряване на ваксинацията .

# 20 764
Да Кацаров помогна много хора да се решат да се ваксинират-Со кротце со благо и малко кютек

# 20 765
Здравейте, не успях да разбера: сертификата до понеделник ли се отлага? Или това е само за работниците в дадените обекти?

# 20 766
Здравейте, не успях да разбера: сертификата до понеделник ли се отлага? Или това е само за разботниците в дадените обекти?
Да, ще пуснат нова заповед.

# 20 767
Ами то и аз не искам вече да се дават пари на хората (защото тези пари са я от данъци, я от кредити), за да си седят вкъщи, при положение, че в момента с ваксините може да се реши проблемът с натоварването на болниците. Това с раздаването на пари беше докато няма друга алтернатива.

Точно така. И всеки да си прави сметката дали ще ходи на работа или не.

И откъде накъде ще се осигуряват от държавния бюджет безплатни тестове за неваксинирани хора, за да ходят на работа в частни структури?! Лекари, учители - тях да тестват. За магазини, заведения и подобни изобщо не коментирам...

Да тестват децата, ама възрастни, които грам не виждат какво се случва в световен мащаб - не! Всеки да си тества за негова сметка.

Кацаров опита, ама не можа да въведе сертификатите по-рано. Това е положението - на нас криза ни трябва, за да се поразмърдаме... Далеч не са така всички нации. И да си позатраем... При летящи нагоре-надолу линейки не смеят ресторантьорите много да се репчат.

# 20 768
  • София
Аз днес чух, че частни училища работят , това вярно ли е ?
Някой ако има инфа да сподели, това вярно ли е.

# 20 769
  • София
Александровска спира плановия прием и удвоява леглата за ковид. К’ви студенти... като им е зор влизат и работят като сестри, ще им е по-полезно отколкото да се мъкнат по коридорите. Сестринският стаж е трети курс.

В Англия медицинските училища не спряха присъствено и през най-тежкия им локдаун.

# 20 770

Минах покрай едно и имаше деца навън, може и да е вярно.

# 20 771

Нашето не работи.

# 20 772
...

Интересно ми е, в другите държава има ли фалшиви сертификати?
Или само при нас се намери начин как да се издействат.

Знам само за чужденец, от 2 месеца в България, който си е взел срещу 500 евро сертификат от български лекар, но защо не от чужбина?
Чувам, че в Германия също има места, на които могат да ти издадат фалшив сертификат. Може да се мине и на фиктивна ваксинация (със стикер в имунизационния паспорт, ваксината в кошчето). Търсенето определя и предлагането.

Също така, Германия е страната, в която може да си мислиш, че си ваксиниран, но вместо това да са ти сложили само физиологичен разтвор. В България до момента не съм чул за подобно изпълнение.

И във Франция се писа за фалшиви сертификати, не знам как някой може да си въобразява, че само у нас се търсят начини за заобикаляне на правилата.
https://www.euronews.com/2021/08/13/fake-covid-19-health-passes- … napchat-in-france

# 20 773
  • София

Би ли споделила кое е училището?

# 20 774
Кацаров: Дайте да се стегнем, иначе - пълно затваряне на всичко!
"Дайте да се стегнем, за да избегнем опасността и да не се стига до пълно затваряне и прекратяване на всички активности! Огромен е проблемът, болниците в цялата страна вече са близо до цялостния си капацитет! Спазвайте мерките, за да се подобри ситуацията като цяло!". Това каза преди минути на брифинг министърът на здравеопазването.

Общи условия

Активация на акаунт