COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 970 126
  • 22 549
  •   2
Отговори
# 20 790
  • София
Моето дете е в частно училище и в момента учи оттатък на лаптопа, както и децата на приятелките ми с деца в ЧУ, различни от нашето.
Днес отвориха училището за 1-4 клас да си приберат нещата, защото вчера до последно нищо не се знаеше и децата се бяха прибрали без раници и учебници. На нашите, от 5 клас нагоре, им бяха казали да си ги вземат.

# 20 791
  • София
Мда, така ще стане:
Здравното министерство ще осигури и на всички работодатели безплатни тестове, така че сутрин, работещите, които не са ваксинирани или преболедували, да могат да си правят тест, като той трябва да бъде извършен от сертифициран за това човек.
от ТУК
Тестовете, които се правят на работното място, няма да важат за никъде другаде и няма да се регистрират в общата система, обявиха още здравните власти. Ако работник иска да се тества, за да ползва документа за друго място, трябва да го направи в лицензирана лаборатория. Резултатът от теста, направен на работното място, служи само като пропуск, обяви Стойчо Кацаров.  
от ТУК
Този "сертифициран за това човек" служител на фирмата ли ще бъде? Ако да - на колко да се обзаложим, че от тези тестове няма да има и един положителен? И всичко си се връща там, където си беше - вирОс няма. Кой работодател ще си карантинира доброволно работника, че и колегите му? Най-много да го изпрати в къщи, ама надали...

# 20 792
Нашенският сертификат за вътрешна държавна употреба е шедьовър на моралния упадък на управляващите.
Немея.
Дано поне ваксинациите се вдигнат. От днес всеки набодкан , от утре в дискотеката. Това- 14 дни, втора доза, относителна собствена сигурност  две седмици след пълно ваксинационно дозиране, може да важи за цял свят, но не и за нас.
Безсмъртните

# 20 793
  • София
Макдоналдс и подобните са затворени и работят само с доставки.
Но, Хепи на Раковска е почти пълен. Има хора на опашка с телефони в ръка и ги показват на момичето на входа.

# 20 794
В момента този проблем с недостига на ваксините го няма и мисля че и на преболедувалите слагат две дози.
Не знам дали наистина зависи от недостиг. Синът ми кара ковид през март, а миналия месец му сложиха една единствена доза pfizer. По това време през септември кампанията по ваксинация вече не беше пренатоварена в Италия, даже вече бяха отворили центровете без предварително записване. На мен поне лекарите от центъра обясниха, че е предвидена една доза за оздравелите в рамките на 6-12 месеца след оздравяването, но ако се надхвърлят 12 месеца вече стават две дози. На сина ми издадоха веднага сертификат, на който пише "завършен цикъл с една доза".

Може би и защото е дете и по последни данни казаха, че заради миокардитите ще слагат по една доза само на децата. Аз знам за преболедували и с една и с две дози, така че не е проблем със сигурност да се сложат и две, но явно си зависи от ваксинационния център.

# 20 795
Тези имат някакъв чадър, за тях не важат правила. Там има нещо мътно

Да, явно отново има ваши и наши … явно ги е страх Алибегов да не подкара ресторантьорите.
Как ще накарат така хората да спазват правила ?!

# 20 796
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога

Да, явно отново има ваши и наши … явно ги е страх Алибегов да не подкара ресторантьорите.

Като се има предвид и че Инспекцията по труда е там между всичките ресторантчета на Витошка и би трябвало да се следи най- изкъсо дали се спазват всички предписания, закони и правила

# 20 797
  • София
Не мога да си причиня да слушам Кацаров, но дали е вярно това?
Тепърва се създава организация за осигуряване на безплатни тестове. Фирмите ще могат да заявят тестове за персонала си в регионалната здравна инспекция и да организират тестовете, обясни Стойчо Кацаров. Тези тестове няма да се въвеждат в системата и ще служат само за достъп до работа, каза той, въпреки че досега се твърдеше обратното. По същия начин ще бъде организирано тестването и в старческите домове. Всеки може да се възползва от безплатен тест, увери министърът.  от ТУК
Ако е вярно - дотук бяхме със сертификатите...

Тези тестове няма да останат безплатни завинаги. Сигурно са за определен период.

# 20 798

Този "сертифициран за това човек" служител на фирмата ли ще бъде? Ако да - на колко да се обзаложим, че от тези тестове няма да има и един положителен? И всичко си се връща там, където си беше - вирОс няма. Кой работодател ще си карантинира доброволно работника, че и колегите му? Най-много да го изпрати в къщи, ама надали...
В работата на мм и сега се правят БАТ (за сметка на работодателя). При положителен тест се пращат всички контактни работници на PCR (пак за сметка на работодателя).

# 20 799
Гледах днес репортажа от призори пред Пирогов. Вайкат се, репчат се и чакат за тестване болничните служители. По някое време започнаха сами да си вземат пробите, един на друг. Върнете си репортажа и обърнете внимание колко надълбоко пъхат клечката. С извинение, ама едно дете с пръст по-дълбоко ще си бръкне. Така гаранция, че кьорав позитивен няма да излезе.

# 20 800
Сигурно сте го обсъдили вече, но пред нашия мол имаше към 50 човека сутринта за сертификат. За мола ли всички тези хора се бяха строили чинно и покорно пред пункта. Снимах ги, но май не е редно да публикувам снимка.
Лично аз реших да си използвам сертификата, който досега не ми трябваше, за да вляза да си върша работа в банката, изипей и другаде. Голям разкош. Нямаше почти никой.
Берьозката , незнайно защо, не работеше. Имахме щанд 101 сладки , и той покрит с найлони Joy

# 20 801
Скрит текст:

Кои правила не спазват? Има ли ограничение на колко процента да работят заведенията? Ако всички си имат сертификати, какво не се спазва?
Такава е заповедта - ЗС, имаш неограниченост на действията.

Последна редакция: чт, 21 окт 2021, 15:01 от Mama_Nana

# 20 802
В момента този проблем с недостига на ваксините го няма и мисля че и на преболедувалите слагат две дози.
Не знам дали наистина зависи от недостиг. Синът ми кара ковид през март, а миналия месец му сложиха една единствена доза pfizer. По това време през септември кампанията по ваксинация вече не беше пренатоварена в Италия, даже вече бяха отворили центровете без предварително записване. На мен поне лекарите от центъра обясниха, че е предвидена една доза за оздравелите в рамките на 6-12 месеца след оздравяването, но ако се надхвърлят 12 месеца вече стават две дози. На сина ми издадоха веднага сертификат, на който пише "завършен цикъл с една доза".

Може би и защото е дете и по последни данни казаха, че заради миокардитите ще слагат по една доза само на децата. Аз знам за преболедували и с една и с две дози, така че не е проблем със сигурност да се сложат и две, но явно си зависи от ваксинационния център.
Не  е проблем да се сложат и две дози, но почти навсякъде за сертификат се признава една доза на хора, преболедували преди това. Мисля, че и в Италия е така.

# 20 803
Не разбирам мнението на някои хора, че се погазват изконни човешки права с изискването на зелен сертификат от работодатели.. на децата им изискват пълен ваксинационния статус за прием в детски градини и ясли - не съм чула недоволни. Даже се чудя дали някой е чел някоя от  листовките на ваксините за деца, дали се е интересувал срещу какво се поставя ваксина? Някои близки даже си водеха децата сополиви на имунизация.
Но в моментната ситуация явно се извършва геноцид и противоконституционни нарушения. Интересно.. егото е голяма пречка за вземане на рационални решения.
Честно казано и аз се страхувах да се ваксинирам срещу ковид, но приех, че рискът от тежко протичане на болестта е много по-голям от рискът да се прояви неприятен страничен ефект от ваксината.

# 20 804
  • София
Сигурно сте го обсъдили вече, но пред нашия мол имаше към 50 човека сутринта за сертификат. За мола ли всички тези хора се бяха строили чинно и покорно пред пункта. Снимах ги, но май не е редно да публикувам снимка.
Лично аз реших да си използвам сертификата, който досега не ми трябваше, за да вляза да си върша работа в банката, изипей и другаде. Голям разкош. Нямаше почти никой.
Берьозката , незнайно защо, не работеше. Имахме щанд 101 сладки , и той покрит с найлони Joy
Явно нямат персонал със сертификат и са предпочели да затворят.
Дъщеря ми работи на 4 часа във верига кафенета. Фирмата ще плаща тестовете на персонала, докато не се ваксинират. Който не иска - платен\неплатен отпуск.

Общи условия

Активация на акаунт