COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 969 738
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 20 565
Не е толкова лоша идеята да има сертификат след първата доза за определяни места. Тук в Италия след първата доза веднага получих сертификат, който можех да ползвам за някои дейности, не помня за какво точно, мисля че на ресторант можеше да ходиш само с една доза.

Аз не виждам защо Путин не направи ваксинацията задължителна, то и без това Русия не се слави с голяма демокрация.
Аз мислех да не слагам втора доза - имах достатъчно антитела след първата, преболедувала съм ноември 2020. Майка ми след първа доза и преди това преболедуване имаше антитела като на човек след две ваксини. Ще е по-добре, ако и хора с една доза могат да получат сертификат.

При нас за много други дейности трябват две дози, освен това за пътуване в чужбина също. Преболедувалите тук имаха право на една доза само, но не защото нещо може да им стане, а за да има повече дози за останалите. В момента този проблем с недостига на ваксините го няма и мисля че и на преболедувалите слагат две дози. Според мен си завършете цикъла без да следите толкова антитела.

# 20 566
Според мен са се ваксинирали предимно хора пришпорени от работодателя си.

# 20 567
В момента този проблем с недостига на ваксините го няма и мисля че и на преболедувалите слагат две дози.
Не знам дали наистина зависи от недостиг. Синът ми кара ковид през март, а миналия месец му сложиха една единствена доза pfizer. По това време през септември кампанията по ваксинация вече не беше пренатоварена в Италия, даже вече бяха отворили центровете без предварително записване. На мен поне лекарите от центъра обясниха, че е предвидена една доза за оздравелите в рамките на 6-12 месеца след оздравяването, но ако се надхвърлят 12 месеца вече стават две дози. На сина ми издадоха веднага сертификат, на който пише "завършен цикъл с една доза".

# 20 568
Стария живот ще се върне най-късно 2023 г.
Стига с тези черни нотки. Аз съм оптимист, ще видите.
Още малко търпение и стискане на зъбките, уф Simple Smile
Явно разчиташ и ти на врачката която 2020 каза "короната ще е с нас 4 години" ... казват много познавала.

# 20 569
В момента този проблем с недостига на ваксините го няма и мисля че и на преболедувалите слагат две дози.
Не знам дали наистина зависи от недостиг. Синът ми кара ковид през март, а миналия месец му сложиха една единствена доза pfizer. По това време през септември кампанията по ваксинация вече не беше пренатоварена в Италия, даже вече бяха отворили центровете без предварително записване. На мен поне лекарите от центъра обясниха, че е предвидена една доза за оздравелите в рамките на 6-12 месеца след оздравяването, но ако се надхвърлят 12 месеца вече стават две дози. На сина ми издадоха веднага сертификат, на който пише "завършен цикъл с една доза".
И аз така знам, че ако е 6 месеца след преболедуване може да се сложи една доза. Преди се обясняваше, че първата доза при преболедувал е като втора при непреболедувал, увеличаваш си защитата след като е минало време от изкарания ковид. Ще видим какво ще решат у нас.

# 20 570
Тъкмо и аз се зарадвах, че ще се ваксинира народа...
А те, мисирките, пак от мухата слон направили.
Аман от тез "сензации".

# 20 571
Може и повече да са били ваксинираните днес, но да не са смогнали да ги въведат. his не функционира през по-голяма част от времето, а под същия домейн е и електронния регистър на имунизираните.

# 20 572
  • София
Soft Click
Скрит текст:
Стария живот ще се върне най-късно 2023 г.

В държавите с високо ваксинационно покритие се е върнал вече, освен маски на места, срещу което нямам нищо против, стига да измислят приложение, което ми напомня да си взема маска. Ако имаш предвид, че ще се отменят повсеместно проверките кой е ваксиниран, тестван или преболедувал, аз лично мисля, че в близките десет години това няма да стане. Ако не и повече, но това вече е спекулиране. Но да забравим напълно за корона вируса през 2023 или 2025, няма да стане.

мхм, 10 години е прекалено много. 5 години във възможно, ама възможно най-лошия сценарий от мен. Като се брои от 2020 г. Но аз си държа на 2022 г. като край на големите вълни и от 2023 г. да се освободим от ограниченията.
Ние няма да забравим за коронавируса и след 100 г. Това ще остане завинаги в историята.
Въпросът е да паднат мерките и да се върне живота от 2019 г.

Аз не виждам причина това да не стане, където имаме 70, 80% ваксинирано население. Щом са се ваксинирали веднъж, ще го направят и пак през година (примерно) и вируса постепенно и поетапно ще е чао-чао.
А и тепърва ще се измислят още по-успешни ваксини и лекарства. Освен всичко друго, ние си даваме време с всичко това.
Само бустери веднъж годишно (ако изобщо се наложи) и просто вируса ще изчезне.
За съжаление Африка изостава много. И не само... То и ние, българите сме в кюпа.
За да се победи вируса окончателно тези 70, 80% трябва да са за цялото земно кълбо. Но дори и да не стане това, пак си държа на прогнозата. Аз визирам най-вече Европа и по-развитите държави в останалите континенти, а те са и най-гъсто населените.

И разбира се не коментирам теориите на конспирациите в повечето от които не вярвам, но си имам едно наум.

Ако отидем и натам, то пак си държа на прогнозата.
За мен лично, това не е естествен вирус. Никой не може да ме убеди, че не е изкуствено създаден и изпуснат поради човешка грешка (изключвам умисъл и дано, че ако всичко е планувано, направо Господ да ни затрива всичките, защото това ще е дъното на човешката наглост и жестокост, така че не го вярвам).

Другите популярни конспирации са, че всичко е социален експеримент и че нарочно се пускат периодично нови щамове, за да се повторя всичко и така до безкрай. Тези неща са недоказуеми и в сферата на загадките от зоната на здрача. Навлезе ли се в тази материя и ще се изгубим от теории и щуротии, без да се знае дали изобщо има нещо вярно.

НО,
Никой няма да търпи всичко това повече от 2, 3 г. Реално е изминала година и половина от пандемията. Хората все още проявяват търпение и разбиране, което ще изчезне много бързо ако всичко това продължи като кръговрат. Така че ако има конспирации, то кукловодите знаят това и няма да го допуснат, защото ще загубят предимството си.

Така че, експериментът е проведен, чекнат и е време да приключва. Simple Smile

# 20 573
Аз пък не разбирам в БГ какъв предишен живот си търсите, като освен едни маски тук-там, друго нищо нямаше. Сега се нарушава комфорта на някои.
Много малко са ваксинирани вчера. Излишна врява се вдигна, че били много.

# 20 574
  • София
Ами не са много, аз какво ви казах. 30 човека опашка за ваксина и то във Военна болница не е много за мен. Но със сигурност ще се вдигнат резултатите тези дни. Но няма да е така търсения ефект.
Имаше 4 пъти повече хора за тестове и сертификати.

# 20 575
  • София
Не знам кой какво увеличение очаква. С няколко процента и толкова. Преди седмица четох за проучване в Италия (където ваксинираните са много голям процент), че принудителните мерки за живот със сертификат не са вдигнали интереса към ваксините.

# 20 576
  • София
Принудителните мерки обикновено не постигат такъв ефект като убеждаването. Младите ще се ваксинират в някаква степен, ако са студенти, но мисля, че има голяма съпротива именно в групите, които професионално е добре да се ваксинират.

# 20 577
  • София
4522 нови, съвсем лек спад от вчерашните.
107 починали
13 484 поставени ваксини
Знаех си аз, че ще са малко. Вторник бяха 10 хиляди, днес 13 хиляди - не е много ръста на ваксинираните.

Според мен заглавията в медиите вчера бяха, така да се каже, леко насърчителни - един вид, хайде народе, не остана, всички са там....

# 20 578
  • София
На мен ми е интересно нещо и ще помоля ако има запознати, да обяснят.
Примерно днес в София са 810 на 100 хил болни. Утре РЗИ дава данни 720 на 100 хил. Това значи ли, че в други ден децата започват ротации? А на следващия ден ако са 780?

# 20 579
Не, Валенце, цели се обръщане на кривата. Министърът каза - минимум 15 дни (крайно недостатъчни). Ако веднага се коригира наложена мярка, то тя не би дала никакъв ефект. Освен това се гледа заболеваемост на 14 дневна усреднена база, а не ден за ден.

Общи условия

Активация на акаунт