COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 969 606
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 20 805
Лекар на първа линия в Германия казва: Опитните зайчета са тези, които не се ваксинират

https://www.24chasa.bg/novini/article/10311661

# 20 806
Град в Старозагорска област, от днес онлайн 1 клас. Преди малко ни съобщиха, че от утре отново присъствено до края на месеца.

# 20 807
Не разбирам мнението на някои хора, че се погазват изконни човешки права с изискването на зелен сертификат от работодатели.. на децата им изискват пълен ваксинационния статус за прием в детски градини и ясли - не съм чула недоволни. Даже се чудя дали някой е чел някоя от  листовките на ваксините за деца, дали се е интересувал срещу какво се поставя ваксина? Някои близки даже си водеха децата сополиви на имунизация.
Но в моментната ситуация явно се извършва геноцид и противоконституционни нарушения. Интересно.. егото е голяма пречка за вземане на рационални решения.
Честно казано и аз се страхувах да се ваксинирам срещу ковид, но приех, че рискът от тежко протичане на болестта е много по-голям от рискът да се прояви неприятен страничен ефект от ваксината.

Абсолютно.
Мисля, че коментарът е излишен. Едно време висша ценност е било образованието, сега е да отидеш на кафе в мементо.

# 20 808
  • София
Макдоналдс и подобните са затворени и работят само с доставки.
Но, Хепи на Раковска е почти пълен. Има хора на опашка с телефони в ръка и ги показват на момичето на входа.

Идвам от обяд в друго Хепи.
Поискаха пас, пуснаха ни.
Имаше мобилна лаборатория.
И двамата сервитьори казаха, че са се тествали преди смяната. Платен тест. 25 лева.
И двамата казаха, че веднага след работа отиват да се ваксинитат.

# 20 809
Град в Старозагорска област, от днес онлайн 1 клас. Преди малко ни съобщиха, че от утре отново присъствено до края на месеца.
Вероятно съм от същия град - 6 клас днес на ДО, утре присъствено до края на месеца. Направиха ни на маймуни.

# 20 810
Вероятно съм от същия град - 6 клас днес на ДО, утре присъствено до края на месеца. Направиха ни на маймуни.

Какво е обяснението?

# 20 811
Ще плащат тестове за кръчма и фитнес, но за ученици, за които няма още одобрение на ваксините - не. С нашите данъци. Измиха си ръцете с тия родителски 90%. В коя държава са ги питали?
Значи с грин пас може навсякъде, само на училище не може. Не може да сме толкова тъпи.

Последна редакция: чт, 21 окт 2021, 14:19 от Cygnus

# 20 812
  • София
Един известен софийски зам. кмет настоява софийските деца веднага да се върнат на училище, защото ще имаме "неграмотно Ковид поколение", разбира се, изказването е направено на пресконференция на една политическа партия. Мая и тя, щяла да води дела срещу пропуска.
https://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/sofiya-nastoyava-detsata-da-se- … shte-na-sekundata

# 20 813
Не знам кой какво увеличение очаква. С няколко процента и толкова. Преди седмица четох за проучване в Италия (където ваксинираните са много голям процент), че принудителните мерки за живот със сертификат не са вдигнали интереса към ваксините.

Да това донякъде е така, но те въведоха задължителен сертификат за повече сфери на живота когато вече имаше към 70% ваксинирани, не след дълго казаха, че сме вече 80%, тоест има едни 20% население, които е много трудно да бъдат убедени.

# 20 814
Идвам от обяд в друго Хепи.
Поискаха пас, пуснаха ни.
Имаше мобилна лаборатория.
И двамата сервитьори казаха, че са се тествали преди смяната. Платен тест. 25 лева.
И двамата казаха, че веднага след работа отиват да се ваксинитат.

Това е парадоксът на цялата постановка - принуждават те да се ваксинираш, за да може да си върнеш основни права, като правото на труд.

Още по парадоксално е да се ваксинираш, за да получиш право на разходка в мола. Всъщност единици около мен се ваксинираха, поради притеснения за здравето си. Болшинството го направха, за да се порадват на една или друга привилегийка, която им отпуснаха.

Последна редакция: чт, 21 окт 2021, 14:36 от Royal Ranger

# 20 815
Масово не са ваксинирани. Оправдават се с преболедуване преди 8-10 месеца или просто нежелание да се ваксинират.
Щом лекарите не се ваксинират, как очакваме всички останали да сложат ваксини и да постигнем онези 70%?
Лекарите го обясниха много добре на журналистката на Нова сутринта. Даже излезе началника на отделениято. Казаха "Ние сме преболедували и с много висок брой антитела." И съвсем нормално - изключително много лекари се разболяха при предишните две вълни, как се очаква да се ваксинират. Нали трябва да мине някакъв период. Ама сега, с тези репортажи хората точно така ще мисля - те лекарите не се ваксинират, та ние ще се ваксинираме
Не се заяждам, нямам намерение да се карам, но не разбирам едно.
Информацията ми е малко ЕЖК, но имам позната в Англия, която беше ваксинирана две седмици след преболедуване. Просто тогава й беше дошъл реда и я извикаха. Никой не чака шест месеца, никой не прави тестове за антитела, никой не те пита изкарал ли си го, клетъчен имунитет, неклетъчен, ала бала. Като ти дойде реда - викат те и отиваш. А ние тука...знаем какво е. Ей това не го схващам.

# 20 816
  • София
Ще плащат тестове за кръчма и фитнес, но за ученици, за които няма още одобрение на ваксините - не. С нашите данъци. Измиха си ръцете с тия родителски 90%. В коя държава са ги питали?
Значи с грин пас може навсякъде, само на училище не може. Не може да сме толкова тъпи.
Ааа, може, може!
Когато възрастните наричат училищата ковидарници, когато учените и науката са толкова на почит, че нацията нарича най-начетените си представители "изкукуригали", и още много "когато", всичко е възможно!
Причините за това са много и не са от вчера и днес.

# 20 817
  • София

Абсолятно измиване на ръцете.

Колкото и да е симпатичен Денков , така не става.

Колкото и да повтаря, че от него нищо не зависи, а само от здравното министерство, си е чисто прехвърляне на отговорност.

Той като министър на образованието трябваше да се бори за тестове и присъствено обучение.

Ама така е по-лесно, вдига рамене и вика, че от него не зависи.

# 20 818
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
А кой е виновен, за да има фалшиви сертификати? Тези, които търсят, или тези, които ги издават?
Корупцията е двустранен процес, знаете.

Нали?
А цяло лято лежаха по палатките на Орлов мост, защото искаха промяна, борба с корупцията и почтеност.

Разбира се, че ще протестират. Корупцията е пропила държавата. Щом и лекарите са на това ниво
Видя се какво представлява здравната ни система, болничната помощ и цялото здравеопазване десет години под ръководството на Вожда Simple Smile

# 20 819
Още по парадоксално е да се ваксинираш, за да получиш право на ражодка в мола.
Свещенно конституционно гарантирано право, а те как му посягат!

Общи условия

Активация на акаунт