COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 969 977
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 21 150
Нещо стана и не ми излезе част от предишния пост, в който разказвам какво каза лекарят от Пирогов.
да, отначало го нямаше, а после се появи, странно. Дори в цитата.

# 21 151
Май има и още да учудваме света.
Аз наистина не разбирам, как пък само тук лекарите са против ваксините почти масово.
Даже и аз бих се замислила, ако не бях ваксинирана, като чета такива новини, какво остава за другите хора и пациентите на тези лекари.

"Ще потърся нов начин за препитание, написа д-р Хасан Ефраимов в социалната мрежа

Лекар от Добрич обяви, че прекратява приема на пациенти, тъй като няма зелен сертификат и за да не наруша законите на демократична България. Това обяви акушер-гинекологът д-р Хасан Ефраимов, който е и общински съветник в местния парламент в Добрич."
https://pronewsdobrich.bg/2021/10/21/lekar-ot-dobrich-prekratyav … A52XM7XgWenYoE4pk

# 21 152
  • София
По-ниският процент положителни проби е оптимистична новина. Все пак може би няма толкова голяма скрита заболеваемост, за колкото се говори

# 21 153
"Мариан Колев, "Хиполенд": Служители се опитват да рекетират заради изискването за зелен сертификат.
Повече няма място за компромиси

Колев разказва, че в неговата компания процентът ваксинирани е като този в обществото като цяло. Докато е имало малко заразени е водил разговори със служители на различни нива, за да им обясни, че след като във всички страни с по-висок стандарт на живот хората масово са се ваксинирали, вероятно българите не са най-умните хора на земята, като бягат от това и не вярват на науката. Единични са случаите, в които обаче служителите си променили позицията.

Сега Колев смята, че ще направи жест да плати по 1-2 теста на тези, които не са ваксинирани, но с това ще се изчерпи всичко, защото смята, че дори с това си решение прави лоша услуга на самите служители, на фирмата, а и на клиентите.

"Те трябва да решат искат ли да се ваксинират. При предишни затваряния съм държал на заплата хора, които са от затворени обекти, сега твърдо съм решил, че който не желае да се съобрази с изискванията, да си пуска неплатен отпуск", обявява Колев."

Цялата статия тук: https://www.dnevnik.bg/biznes/2021/10/21/4267893_mariian_kolev_h … li_se_opitvat_da/

Има такива интервюта и с още няколко работодатели. Всички в този дух.

# 21 154
Ваксинирането е повече административна мярка в момента. А и за ваксинираните важи, че могат да се заразят и заразяват. Смесването на административни цели и мерки с медицински факти прави манджа с грозде.

Това, което най вече ми направи впечатление беше, че той проследява хората, дори каза име на методика или нещо такова, т.е. той има реални данни за една извадка от хора, които са негов персонал и това прави нещата по-лесни - имаш количество медицински персонал в ковид отделение/клиника, голяма част от който е проболедувал и му следиш периодично антителата. Според мен е супер това, реални данни. Не за Пешо и Гошо от нормалната популация население.
Данните за статистиката може да имат много добро значение. Само че споменатите Пешо и Гошо имат много смътна представа какво животно е това статистиката и що е това данни. От цялото пеняване на доктора пред микрофоните те ще разберат и запомнят само това, че ваксините са опасни за преболедували. И щото март миналата година единият е кихнал, а другият е имал хрема, поради което са сигурни, че "ние вече го изкарахме т`ва грипче", и с топ не може някой да ги закара за ваксина.

Как пък баш в болница, в ковид отделение, за близо две години ни един от персонала не го повтори. Като само аз познавам вече десетина. Или някого е повторило, ама си е ходил заразен на работа?

Че цялата кампания е абсолютно недомислена, въобще не е предмет на разговор, вижда се с просто око. Но все пак отнякъде трябва да се почне, за да не се докараме до това, което е сега в Румъния и Русия. И като са почнали, най-голямата грешка ще бъде сега да дадат заден. Което вече правят.

# 21 155
По-ниският процент положителни проби е оптимистична новина. Все пак може би няма толкова голяма скрита заболеваемост, за колкото се говори
Нисък е, защото това тестване за сертификат изкривява картината с голямо количество тестове на здрави хора подобно на екскурзиантското тестване лятото. Тогава наблюдавахме същия ефект.
Няма как да се направи достоверна преценка при тестване на хора без причина за това и нетестване на хора, които наистина имат такава (симптоми, положителен домашен тест )

# 21 156
  • София
Най-вероятно. Но и показва, че ние нямаме данни през цялото време, защото не знаем какви са тези проби, от кого се взимат и колко често, за да можем да си правим изводи.
Положителните ПСР-и продължават да са към 30%, но пак не знаем защо, защото не знаем какви са тези хора. Дали си потвърждават положителен антиген, дали са болни с направление от ЛЛ и прочее.

Гледах видео с истеричния лекар от Пирогов. Много е убедителен в своята емоционалност, но наистина е скандално, че в Пирогов не са ваксинирани и то работещите с Ковид. Без да защитавам безумията на Кацаров, разбира се. Хаосът, който очаквахме при излизане на заповедта настъпи и ще се задълбочава. А и няма да намали случаите. Локдаун ни е нужен, не хаос. Зеленият сертификат при отварянето след това.

# 21 157

Скрито заболелите, няма да отидат на опашка да се тестват, те се тестват с домашен тест, ако изобщо се тестват.
Бройката от вчера е от служители на ритейл магазините, които не са ваксинирани.
Всички служители в Молове, Кауфланд, Била, Техномаркет и т.н. платени от работодател.
Който не е искал да се тества си е стоял вкъщи.
Така че, тестването от вчера е далеко от разкриването на бройките скрито заболели.
Идете в съседната тема и прочетете колко са се тествали.

# 21 158
  • София
Защо пък Кауфланд, нали е хранителен? И там ли не пускат?

# 21 159
Служители, не клиенти.

# 21 160
Сигурно само служителите тестват. Не би трябвало да се тестват клиентите.

# 21 161
  • в страната на чудесата
Не е вярно, че пироговци не са ваксинирани. Вероятно само Атанасов и десетина души около него. Сестрите също.
Скандално е, че директорът му позволява да се изказва от името на Пирогов. С такъв мотив освободиха балтов - за уронване на престижа или някаква подобна формулировка.

# 21 162
Не е вярно, че пироговци не са ваксинирани. Вероятно само Атанасов и десетина души около него. Сестрите също.
Скандално е, че директорът му позволява да се изказва от името на Пирогов. С такъв мотив освободиха балтов - за уронване на престижа или някаква подобна формулировка.

Не е вярно, ама това го знаеш ти. Масата, която го е гледала, сега ще се хвърли да пише във фейса(или ще иде в хоремага да сподели с комшиите) "Вие видяхте ли какво каза докторът от Пирогов - ни лекарите, ни сестрите там ще се ваксинират, а нас искат да ни отровят с тези ваксини"

# 21 163
Докторът от Пирогов голяма услуга направи на България, браво. Сега поне сто двеста хиляди българи, които "...бе, аз 100% съм го изкарал, имах хрема и кашлях, нищо че нямам тест..." няма да се ваксинират. Щото е опасно. Браво.

# 21 164
  • в страната на чудесата
Да, затова е скандално. И грозно.

Общи условия

Активация на акаунт