COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 968 796
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 21 330
  • София
1 - към момента друго средство няма. НЯМА просто.
2 - естествено, че се работи, има стотици клинични изследвания за лекарства, точно в този момент и от ден 1. Повече, отколкото за ваксини дори. Който се е поинтересувал, знае, който не е - се пуйчи в мамата.
3 - има много дискусии в световната общност и те са на едно мнение по отношение на фактите. Ако питаш защо някой не седне да образова родните антивакс лекари, тогава не знам.
4 - да, това вече ми се иска и на мен. Тогава ясно щеше да се види колко чести са повторните преболедувания и Атанасовците може би щяха да намалеят.

Вие, Роял, какво препоръчвате за справяне с пандемията?

# 21 331
Според мен Royal Ranger визира не само България, а и останалите страни.

Ами не е само България. Всичко е за пари. Ако от съюза са спуснали една заплахичка за спиране на средства заради лошата ваксинационна кампания стой та гледай. Защо на никой не му минава и това през ума?

# 21 332
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
И на руснаците и китайците от Брюксел им говорят

Всъщност, май за мерките вдъхновението дойде от Китай
маските и дистанцията показаха резултат първо там
ползата от ваксините няма какво да се доказва,
защото решава всички проблеми изброени от рейнждъра по- горе по евтин и ефективен начин

# 21 333
Не съм съгласна, че не се разработват терапии.

# 21 334
СИНГАПУР, 22 октомври (Ройтерс) - Малцина са останали да се ваксинират в богат Сингапур, след като енергична кампания постигна ниво на покритие, на което завиждат много нации, борещи се с пандемията на коронавирус, но рекордният ръст на смъртните случаи и инфекциите предупреждава за рискове, които все още могат да се крият напред.

Напълно ваксинираните хора съставляват около 30% от смъртните случаи през последния месец, повечето на възраст над 60 години с подлежащи медицински проблеми, в съответствие с проучвания, показващи, че ваксините предлагат по-малко защита на старите и много болни.

Цялата статия
https://www.reuters.com/world/asia-pacific/vaccinated-singapore- … pening-2021-10-22

# 21 335
Royal Ranger,
Защо си против ваксината?
Роузи, твърде много са въпросите, които не се поставят за обсъждане. Преди малко споменах само няколко от тях.

Налагат ни безкритично да приемем неща, за които е добре да има консенсус сред специалистите. Консенсус обаче няма. Нещо повече - изкуствено се създават все по-големи пропасти между застъпниците на различни мнения, вместо да се създават условия за дискусия.

Ясно ми е, че както социалните мрежи, така и интернет-форумите съществуват благодарение на тези противопоставяния. Жалко е, че ние доброволно, дори с удоволствие ставаме част от играта.

# 21 336
  • София
Рейнджър, те въпросите ти си имат отговори, но ти не ги задаваш, за да получиш отговор, а защото смяташ, че така доказваш нещо. Но не е така, звучат глупаво въпросите и не помагат на тезата ти.

# 21 337
Ваксинирани, приети в интензивно отделение последните 11 дни:

В момента в интензивните отделения лежат към 600 човека, а текучеството за 11 дни не е отразено в портала open data, но със сигурност е ... интензивно.

# 21 338
Най-затвореният град в света, Мелбърн в Австралия, се отваря след общо 262 дни блокиране

По време на пандемията вторият по големина град в Австралия е имал общо шест отделни блокировки и е градът в света, който е имал най -много дни в локдаун, пише Ройтерс.

Жителите на Мелбърн се стекоха в кръчмите, ресторантите и фризьорските салони на града в ранните часове на петък, след като най-затвореният град в света излезе от най-новите си ограничения, предназначени за борба с разпространението на COVID-19 .

Вторият по големина град в Австралия досега е издържал 262 дни или близо девет месеца ограничения по време на шест отделни блокировки от март 2020 г., което представлява най-дългото кумулативно блокиране за всеки град в света.

Столицата на Аржентина Буенос Айрес миналата година премина през 234 поредни дни на блокиране.

В Мелбърн хората бяха видяни да аплодират и пляскат от балконите си, докато колите непрекъснато надуваха клаксони в 23:59 ч. в четвъртък, когато паднаха ограниченията за блокиране, които бяха в сила от началото на август.

Подобни ликуващи сцени бяха видени в най-големия град в страната, Сидни, преди почти две седмици, когато властите започнаха да облекчават ограниченията, тъй като процентът на ваксинации срещу COVID-19 се повиши.

Малко над 70% от възрастните в Австралия вече са напълно ваксинирани и много жители планират отново да летят в чужбина, тъй като международните гранични ограничения започват да се облекчават от ноември.

https://www.reuters.com/world/asia-pacific/melbourne-reopens-wor … tm_source=twitter

# 21 339
Рейнджър, те въпросите ти си имат отговори, но ти не ги задаваш, за да получиш отговор, а защото смяташ, че така доказваш нещо. Но не е така, звучат глупаво въпросите и не помагат на тезата ти.
Позицията ти е ясна. Преполагам, че глупавите ми въпроси са причина за умни отговори, като "Към момента друго средство няма. НЯМА просто". А, и още нещо - за глупав човек като мен един такъв отговор поражда 5 други "глупави" въпроса, но сигурно и на тях има "умни" отговори.

# 21 340
  • Варна
В продължение на темата за ваксинационен и естествен имунитет, при интерес може да се погледнат и 30 изследвания тук:  https://science.news/2021-10-19-natural-immunity-and-covid-19.html#

# 21 341
ужас, сега гледах и линка от Нова ТВ за сутрешното нареждане пред фургоните на Пирогов от служителите им - сестри от различни отделения, кърмачески, урология, реанимация - неваксинирани! наистина не съм си представяла, че антивакс пропагандата е проникнала толкова дълбоко в медицинските среди, а после се чудим за дереджето из болниците и как почти няма шанс да влезеш за нещо и да не излезеш И заразен с друго
А що просто не си помисли, че тези хора имат нужните познания, за да останат недосегаеми от другата пропаганда?!
ПП: Някои в тая тема оправдават комичната слава на сайта.
Медиците в ЕС нямат нужните познания?

Ох, стига с тези заповеди от Брюксел...

Кубинците са с тридозови ваксини, и на тях ли Брюксел им заповядва? Сигурно и на китайците Брюксел им заповядва...
Да не забравяме, че и сред медиците в другите държави от ЕС има съпротива. Колкото до кубинците и китайците, те си направиха собствени ваксини, а и в тия държави нивото на здравеопазването е по комунистически високо, в т.ч. и при превенцията на заразни заболявания.

# 21 342
  • София
Royal Ranger, какво значи безкритично?
Ваксините и антибиотиците доказано действат, затова те има на този свят, пък ти си задавай от позицията на лаик колкото си искаш въпроси.
Няма да откриеш нова наука, човече, колкото и въпроси да си задаваш. 
За целта са необходими един вагон книги, години практика, изследвания, екип, история, съпоставки и най-вече капацитет да осмислиш резултатите. Разполагаш ли с това?
С "фейсбук и youtube наука" ще го докараш до самолетите, наночастиците и пръскането.

# 21 343
  • София
Рейнджър, наистина не знам какъв друг отговор си очаквал на въпроса защо само на ваксината разчитаме. Ако имаше друго, да го приложим. Но няма, какво да направя.

# 21 344
Royal Ranger,
Защо си против ваксината?
Роузи, твърде много са въпросите, които не се поставят за обсъждане. Преди малко споменах само няколко от тях.

Налагат ни безкритично да приемем неща, за които е добре да има консенсус сред специалистите. Консенсус обаче няма. Нещо повече - изкуствено се създават все по-големи пропасти между застъпниците на различни мнения, вместо да се създават условия за дискусия.

Ясно ми е, че както социалните мрежи, така и интернет-форумите съществуват благодарение на тези противопоставяния. Жалко е, че ние доброволно, дори с удоволствие ставаме част от играта.

Те специалистите са по лабораториите и работят, и отдавна са се изказали, и консенсус има. Не се чудят всеки ден в кое ТВ студио да отидат..

Общи условия

Активация на акаунт