COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 967 590
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 21 750
  • Пловдив
Все още има неинформирани. Аз наскоро чух позната да твърди, че не е нужно да се носи маска, защото вирусът се предавал от допир върху повърхности. Confused😨

# 21 751
Смит, де го чукаш, де се пука...
Дадох линк към изследването, ето резюмето преведено, отново с Гугъл, защото на телефона ми е трудно да превеждам.

Сърдечносъдовите усложнения при остър COVID-19 са добре описани;  все пак не е извършена цялостна характеристика на следострите сърдечно-съдови прояви на COVID-19 на една година.  Тук използваме националните бази данни за здравеопазване на Министерството на ветераните на САЩ, за да изградим кохорта от 151 195 души с COVID-19, 3 670 087 съвременни и 3 656 337 исторически контроли, за да оценим рисковете и 1-годишните тежести на набор от предварително определени извънредни сърдечно-съдови инциденти.  Ние показваме, че след първите 30 дни от инфекцията, хората с COVID-19 са изложени на повишен риск от инцидентни сърдечно-съдови заболявания, обхващащи няколко категории, включително мозъчно-съдови нарушения, аритмии, исхемична и неисхемична болест на сърцето, перикардит, миокардит, сърдечна недостатъчност и тромбоемболия заболяване.  Рисковете и тежестите са очевидни сред тези, които не са хоспитализирани по време на острата фаза на инфекцията и се увеличават по степенен начин в зависимост от настройките на грижите за острата инфекция (нехоспитализирани, хоспитализирани и приети в интензивно лечение).  Взети заедно, нашите резултати предоставят доказателства, че рискът и 1-годишното бреме от сърдечно-съдови заболявания при оцелелите от остър COVID-19 са значителни.  Пътищата на грижа за хората, преживели острия епизод на COVID-19, трябва да включват внимание към сърдечно-съдовото здраве и заболявания.

Къде пише нещата, които ти си написала?!
Пише си ясно, изследва се честотата сърдечносъдови заболявания сред три групи:
Преболедували от Ковид, непреболедували и историческа контролна група.

Поне погледни линка, преди да говориш, че е статистика...
https://www.researchsquare.com/article/rs-940278/v1

# 21 752
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Справка за 22.10.2021
- 4 826 новозаразени (PCR 2 840, БТА 1 985), 564 718 общо
- 15,68% от 30 772 проби (PCR 8 882, БТА 21 890), 31,97% само от PCR, 9,07% само от БТА
- 75 531 активни случаи, 42 027 карантинирани
- 422 новозаразени деца (8,75% от новозаразените)
- 35 новозаразени медицински персонал
- 6 685 (+77) са в лечебни заведения
- 595 (+5) са настанени в интензивни структури
- 768 (-46) новохоспитализирани
- 136 починали, 22 975 общо
- 1 180 излекувани, 466 212 общо
- 10 (7,35%) от починалите за деня са ваксинирани
- 60÷69 : 37 от които 2 ваксинирани.
- 70÷79 : 59 от които 7 ваксинирани.
- 80÷89 : 25 от които 1 ваксинирани.
- 90+ : 1

Починали по области.
Благоевград - 12
Бургас - 2
Варна - 5
Велико Търново - 3
Видин - 6
Враца - 1
Габрово - 2
Добрич - 7
Кърджали - 2
Кюстендил - 5
Ловеч - 3
Монтана - 4
Пазарджик - 0
Перник - 0
Плевен - 3
Пловдив - 20
Разград - 1
Русе - 8
Силистра - 3
Сливен - 7
Смолян - 3
София - 4
София (столица) - 9
Стара Загора - 13
Търговище - 6
Хасково - 2
Шумен - 1
Ямбол - 4

- 661,08 е 14-дневната заболяемост на 100 000 души
- 389,89 е 7-дневната заболяемост на 100 000 души
- 20,08 е 14-дневната смъртност на 100 000 души
- 912 бустерни дози за деня, 11 968 общо бустерни дози
Велико Търново - 162
Видин - 67
Враца - 87
Габрово - 46
Добрич - 85
Кърджали - 27
Кюстендил - 104
Ловеч - 66
Монтана - 159
Пазарджик - 93
Перник - 136
Плевен - 98
Пловдив - 477
Разград - 39
Русе - 132
Силистра - 59
Сливен - 89
Смолян - 35
София - 188
София (столица) - 1399
Стара Загора - 236
Търговище - 37
Хасково - 76
Шумен - 77
Ямбол - 92
[/quote]

Гледам смъртността по области и пика, и болните по области. Едва ли в София град сте най-здрави ( без хронични заболявания). Явно нещо куца и издиша - в протокол на лечение, загриженост или знания!
За Ст. Загора примерно Инфекциозна болница вече е "зоната на смъртта".  Не, заради мизерията!
Всъщност точно от там мога да споделя случай..
Края на септември 2020. Мъж над 70 - трудно подвижен, трудно чуващ! Още не е имало пик на витуса. С всичкия този шум и страх, който насадиха по ТВ, как умират хора, особено възрастни с хронични заболявания..
След 5-7 ден, когато излезе пневмония и положителен ПСР тест, мой близък влезе в болница ( с няколко стенда и пред диабет)
На 5-6 - ти ден, нямаше помен от боледуването му, докато не получи кръвоизлив.
За два дни се срина! Стигна до кислород и никакви сили. И никой , нищо!
Те си лекуват по протокол, толкова!
Ако не беше кардиолога му ( уважавано име в града) , да се намеси, да заложи името си , да изпише лечение , моя близък щеше да е от статистиката -жертви на ковид! Никой не е питал и чул тогава, че той си пие лекарствата за хроничните се заболявания. Едно от тях е за разреждане на кръвта..С лечението( и пак кръворазреждащи)..се стигна до това!

Последна редакция: сб, 23 окт 2021, 17:34 от Рози и Бодли

# 21 753
Пише си ясно, изследва се честотата сърдечносъдови заболявания сред три групи:
Преболедували от Ковид, непреболедували и историческа контролна група.
И направените изводи са?
Едит: Същност какво се опитвате да покажете? Че следващите 12 месеца ще има увеличение на сърдечно-съдовите с 5.8 на хиляда или нещо друго?
Защото аз твърдя, а изследването го потвърждава, че е възможно да има увеличение на независимо от факта - възстановяване от ковид

# 21 754
  • Пловдив
В UK Делта плюс се разпространява все повече.

https://nova.bg/news/view/2021/10/23/343875/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D … 0%B7%D0%B5%D0%BD/

# 21 755
Смит, ясно в първият си пост още написах какво искам да кажа.

Настоящата вълна от смъртност е само началото, ще бъде последвана от вълна от увеличение във хроничните заболявания, ЗАРАДИ Ковид. И смърт, причинена от съответните заболявания, които са причинени от Ковид.

Т.е. към настоящите и бъдещи нива хронични, ще се прибавят още, такива, които иначе нямаше да ги има.

В близките години ще се наблюдават много повече смъртни случаи, в страните, където "умно" пуснаха вируса и търсеха митичният "естествен имунитет", който напоследък изглежда все по-голяма химера.
По-ясно не мога да се изразя, а изследванията и това, и такива, които съм давала преди, са недвусмислени.

# 21 756
Вечерен час и двуседмична ваканция за децата в Румъния.

В Германия новорегистрираните случаи не са били толкова от месец май.

# 21 757
  • Пловдив
Къде в Пловдив може да се прави антигенен тест късно вечер към 21-22ч?

# 21 758
  • София
35% от учителите няма да напуснат, освен ако нямат богати съпрузи, които да ги издържат. Мнозинството от тях разчитат на заплатите си. Аз допускам учителска стачка, но не и масово напускане. С тези растящи цени на тока и храната, само единици ще посмеят току-така да си напуснат работата.

Стачката зависи от синдикатите, а те са политически и икономически играчи. Доста пари потекоха за техническо и софтуерно осигураване на образованието за ДО и по други проекти. Нали ще им резнат парите, ако много вземат да знаят!

# 21 759
То това с цианкалия стана вече, само че с ивермектина - чак производителят пусна официално молба да не го ползват. И от няколко лева животинска версия, писаха че човешката версия от разградската ... сещате се за епитета на Гриша Ганчев... стана 50 лв. Обаче целта е да не храним биг фарма  Wink

Неприятно впечатление ми прави, че най-яростните отрицатели на ваксината настояват за пълен локдаун.
Колко пъти се каза, че локдауните са отлагане във времето, докато се намери действаща мярка - ваксина, хапче или Христос лечител да слезе. Като няма мерки, какво ще стане, дори с пълен локдаун - пак локдаун и пак и пак....

# 21 760
В близките години ще се наблюдават много повече смъртни случаи, в страните, където "умно" пуснаха вируса и търсеха митичният "естествен имунитет", който напоследък изглежда все по-голяма химера.
Такова нещо не се споменава нито в резюмето на Блумбърг, нито в публикацията за проведените изследвания! И в двете става дума за статистика и прогнози за бъдещ 12 месечен период. Ще ви го напиша отново Възможно увеличаване на случаите на сърдечно-съдови заболявания с 5.8 на хиляда.. Няма нищо писано за естествен имунитет и/или ваксинация. Има заболеваемост и степен на протичане! Предупреждение. Статистическо!

# 21 761
Такова нещо не се споменава нито в резюмето на Блумбърг, нито в публикацията за проведените изследвания! И в двете става дума за статистика и прогнози за бъдещ 12 месечен период. Ще ви го напиша отново Възможно увеличаване на случаите на сърдечно-съдови заболявания с 5.8 на хиляда.. Няма нищо писано за естествен имунитет и/или ваксинация. Има заболеваемост и степен на протичане! Предупреждение. Статистическо!

За мен са в пряка връзка. Ако има ниска заболеваемост от корона, т.е. по-малко преболедували, вероятно ще има по-малко  хора с остатъчни ефекти от боледуване. Ако ваксините предполагат лека степен на протичане, вероятно остатъчните ефекти в леко преболедувалите ще са леко по-слаби.

# 21 762
Разбира се, защото трябва да имаш оправдание да се случи това, за да не стане като с Болсанаро, на който му готвят международен трибунал за геноцид, трябва да убедиш хората, че това е нещо хубаво.
Странно е че в Бразилия положението със свръх смъртност на 100 000 не е толкова зле   . Особено сравнено с нас където бройката е 2 пъти по-висока , 296 на 599. Ако Болсонару прави геноцид , какво да кажем за нашите управници ?

# 21 763
  • София
Вечерен час и двуседмична ваканция за децата в Румъния.

В Германия новорегистрираните случаи не са били толкова от месец май.

Вечерният час, който се въвежда в Румъния е само за неваксинирани. Които всъщност докараха това, което в момента се случва там.
Точно същото се очертава да се случи и в нашата държава. Скоро.

Новорегистрираните, за които говориш в Германия по никакъв начин не разклащат здравната система в Германия.
Докато нашата е в положение - всичко е ковид, други болести няма.
Ама вече и за ковид почна да не стига...

И да се допълня. Гледа ли репортажа от белодробната болница в Русе. Цялата е ковид отделение. Има 2 свободни легла към момента. Началникът на болницата, каза, че е имало един, единствен пациент, който е бил ваксиниран и е бил в болницата. Тръгвал си е - вкъщи. Не на другото място.
Хайде сега да представим заедно, ако в Русе бяха ваксинирани 70% примерно, а не около 20% от русенци.
Дали цялата болница щеше да е ковид отделение, как мислиш?

Последна редакция: сб, 23 окт 2021, 18:26 от ninnann

# 21 764
В следващите години ще има висока смъртност и поради заболявания, чиято профилактика и ранно диагностициране се пренебрегват сега. Нещата са комплексни и ще е трудно да се каже, кое е предизвикано пряко от ковид и кое от ограничен достъп до здравеопазването. 🙄

Най-близките ми  - родителите ми, семейството на сестра ми, шефовете ми и колегите ми го изкараха. Кои по-леко, кои по-тежко. Всъщност и от по- далечните ми познати аз лично не познавам такива с пост симптоми и влачене..
Да, страшно ми е, че имам няколко познати и един много близък, които не успяха да се преборят!
Млади ( за мен), все във възрастта 50-60 - мъжете
И една жена млада на 36 с диабет.
Казвам го, защото мъжете нямаха придружаващи заболявания, поне не известни!

Общи условия

Активация на акаунт