COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 967 614
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 21 735
Защо въвеждат мерки, от които после започват толкова изключения, че накрая се чудиш кого засягат! Вечно така правят, явно все пак ги е страх заради изборите, от протести и всичко и не искат да си развалят рахата. Затова населението не слуша, защото самите въвеждащи мерките нито мислят рационално, нито прилагат мерките. Всичко е грешно, всичко, което направиха!
Абсолютно. И всичко е пунта мара, ще искат лична карта и сертификат, ден до пладне. Колкото се носиха и маски.
Е, все пак някаква част от народонаселението ще се ваксинира, но не по убеждения.

Карантината започва от датата на теста. На мен ми звъннаха на следващия работен ден, тестът ми беше от петък, обадиха се в понеделник.

# 21 736
  • Варна
А това с проверката на сертификати от чистачки, сервитьорки и продавачки е една долнопробна пародия и измиване на ръцете, точно толкова ще проработи колкото и декларациите миналата година. Как се вменяват подобни отговорности на хора, чиято длъжностна характеристика не включва това и не смятате, ли, че те ще трябва да си затварят очите, за да не фалират заведенията и магазините на собственика. Аз вече получих подобни индиректни нареждания за моята работа. ЕЕЕЕ? Важното е да се сложат ваксините с изтекъл срок на годност пък каквото сабя покаже после. Границите са ни широко отворени, който желае може да заповяда с нов щам, нов вариант... , РЗИ контактни лица и карантина не следят... Райско място е България.

# 21 737
Тук говорим за ДОПЪЛНИТЕЛНИ СЛУЧАИ, които иначе не биха се случили.
Тц. В статията се говори за възможност с неопределен коефициент на вероятност за събитие! Взема се за база тези които по време на заразата са получили някакви сърдечни проблеми и се сравняват с тези които са ги получили след възстановяването. Общата база не е брой заразени и числото дадено в статията само коригира статически събитието сърдечен проблем.
В статията - има регистрирани Х случая на сърдечно съдови заболявания сред активните болни от ковид А. Към тях според статията е възможно да се появят нови 5.8 на 1000 в следващите 12 месеца при това от тези който може и да не са стигнали до активно лечение. В тази вероятност влизат и всички останали скрити у нерегистрирани случаи. Вероятността да се появяват такива проблеми е в пряка зависимост от тежестта на първоначалното заболяване. Целта на статията е да се обърне внимание на управляващите за последващата превенция и наблюдение на сърдечно-съдовите заболявания защото е възможно да броя случаи да се увеличи с 5.8 на 1000 население в следвие на ковид пандемията. Чисто статистически!
Вашите математически творения с процентите са по-скоро тренировка по смятане, отколкото полезна информация.

А как не трябва да се борави със статистиката е примерно: В китното селце Трепетликово на 19.10 5% от пробите са положителни. На следващия ден положителните проби са 10%. С колко са се променили заразените в това селце и какви изводи могат да се направят от тези два факта?

# 21 738
35% от учителите няма да напуснат, освен ако нямат богати съпрузи, които да ги издържат. Мнозинството от тях разчитат на заплатите си. Аз допускам учителска стачка, но не и масово напускане. С тези растящи цени на тока и храната, само единици ще посмеят току-така да си напуснат работата.

Единици ще напуснат. Стачка няма да има. Просто плашат гаргите. Да им се даде някакъв гратисен период и после, ако не приемат условията, кой ткъдето е. За техните места кандидати бол.

# 21 739
За натрапчивата миризма на лук няколко приятели споделят. Някои си я влачат от миналия ноември.
Значи явно е не толкова рядко срещано това с натрапчивата миризма на лук. Моят приятел си го влачи това от март като и сега и сега усеща, макар да има доста подобрение. Един път си вървим, вече се беше поправил, и усещаме миризма на бензин. Той обаче заявява, че не усеща бензин, а миризма на лук. Явно някои миризми се възприемат по изкривен начин след ковид.

# 21 740
  • Пловдив
Отивам в пощата да си взема пратка. Зад гишето 3 служителки, двете без маски, а третата с маска висяща на шията коментират, че трябва да забранят пратките от Китай, защото носели вируса. Тази с висящата маска каза, че много я било страх от пратките.
Това ми звучи като случка от февруари-март 2020 Grinning

Да, така е. Като го прочетох, си спомних нещо от февруари 2020. Вирусът беше все още далич от България и вилнееше в Китай. Бях в магазин Елитис и разглеждах едни продукти. Наблизо до мен друг клиент попита служител на магазина за някакъв продукт, който иска да купи, но в момента липсва, интересуваше се кога ще заредят. Продавачът каза, че няма да доставят скоро въпросния продукт, тъй като се внася от Китай, а заради вируса рязко е намаляло купуването на китайски стоки и са спрели да поръчват от там. За тогава всички тези опасения си бяха разбираеми. Признавам си, че и аз като преди да купя нещо, специално търсех инфо дали пък не е от Китай. Simple Smile

# 21 741
Отивам в пощата да си взема пратка. Зад гишето 3 служителки, двете без маски, а третата с маска висяща на шията коментират, че трябва да забранят пратките от Китай, защото носели вируса. Тази с висящата маска каза, че много я било страх от пратките.

Да, така е. Като го прочетох, си спомних нещо от февруари 2020. Вирусът беше все още далич от България и вилнееше в Китай. Бях в магазин Елитис и разглеждах едни продукти. Наблизо до мен друг клиент попита служител на магазина за някакъв продукт, който иска да купи, но в момента липсва, интересуваше се кога ще заредят. Продавачът каза, че няма да доставят скоро въпросния продукт, тъй като се внася от Китай, а заради вируса рязко е намаляло купуването на китайски стоки и са спрели да поръчват от там. За тогава всички тези опасения си бяха разбираеми. Признавам си, че и аз като преди да купя нещо, специално търсех инфо дали пък не е от Китай. Simple Smile
Да, такова време беше такова. Помня и аз гледах края на януари 2020 репортаж в новините за това какво става в Китай и бях потресена. Мислех си "горките китайци" - дано това нещо да не дойде тук. Даже изобщо не ми минаваше през акъла тогава, че две години и повече  ще се борим с ковид и няма да му се вижда края.

Последна редакция: сб, 23 окт 2021, 18:51 от daisy12

# 21 742
Като не посмеят да ги пипат, ще си кютаме с по 100 умрели дневно.
Хак ни е, като нямаме съзнание. Лошото е, за непокорните, че няма да ни търпят от Брюксел и ще намерят начин, финансов, да ни вкарат в пътя.

# 21 743
Пак съм в потрес от картинките и колажите на Министерството на здравеопазването. На тази картинка двама души с маски седят на дистанция. Явно призивът е, че в парка или някъде на открито на пейка трябва да се спазва дистанция. А какво да кажем за затворените пространства като магазини, институции, училища, градски транспорт, заведения, където е истинския проблем? Там явно няма нужда от дистанция.  Сякаш тази снимка ме връща в април 2020, когато проблемът бяха пейките в парка.

Последна редакция: сб, 23 окт 2021, 16:28 от daisy12

# 21 744
  • в страната на чудесата
Имате бутон информирай модератор - пишете им, те отговарят.
Ивка, какво стана с не ваксинирания ви роднина?

# 21 745
  • Варна
Имате бутон информирай модератор - пишете им, те отговарят.
Ивка, какво стана с не ваксинирания ви роднина?
Подобрява се бавно и трудно след вентилатор, но не интубация. Но там не Covid донесе същественият проблем, пак да припомня, а допълнителна инфекция в болницата.

# 21 746
Цитат
  Великобритания отпусна всякакви мерки на 19 юли и въпреки процентът на ваксинация , заразените рязко се увеличиха и продължават да нарастват. Това само показва, че ваксината не е панацея без мерки.
Точно така!Мерките трябва да останат.Нидерландските власти непрекъснато правят същите маймунджолъци.Защо трябваше да се махат демонстративно маските,освен в гр.транспорт?Грижа ги било за хората.Това ако е грижа да скочат и те с по 4-5хил. на денонощие,не знам какво да се каже.И нов събвариянт,дошъл от Англия,НО както винаги не е опасно все още,няма страшно и винаги в този нидерландски дух.Обаче Мароко от ''няма страшно'' ги е страх и за часове са отменили полети от-до Нидерландия,Англия,Германия.
https://www.dutchnews.nl/news/2021/10/new-covid-sub-variant-is-i … mains-minor-rivm/
И от онзи ден от българската преса.
Цитат
Новите случаи на COVID-19 в Нидерландия скочиха с 44 процента през изминалата седмица, което принуди няколко болници в страната да намалят приема на обикновени пациенти, за да посрещнат растящия брой заразени с коронавирусa.
Броят на новозаразените е на най-високия от края на юли насам, достигайки 25 751 души, сочат официални данни. Ръст на новите случаи е регистриран за трета поредна седмица, след като миналия месец Нидерландия смекчи множество мерки за социална дистанция.
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/kakvo-stav … jTFo3-sQbXVQB96zU
83% от населението им било ваксинирано. Thinking За такъв процент ваксинирани мисля,че са прекалено високи цифрите на новозаразените.Седмичните цифри на заразените,започнаха да стават дневни.Някой нещо увърта.

# 21 747
  • Сан Франциско
Ако сте писали нещо, което е било анти ваксиниране  или, че ваксините не ряботят или имат странични ефекти - трият се.

Не е вярно. Вчера ми изтриха постове с доклади от CDC и Университета в Чикаго, които рЕзко обориха глупостите, че всички ин витро процедури след ваксинация били неуспешни. Ама, явно много харш ми бяха оформени думите и нежните душици на съответните писатели бяха наранени. Нищо, който се интересува - може и сам да си ги намери.

Ивка, дано бързо се оправи човекът.

# 21 748
  • Варна
Благодаря Heart

# 21 749
Това показва как хората абсолютно не са в час какво се случва.

Общи условия

Активация на акаунт