COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 966 934
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 22 035
От днешното заседание при Радев: До 7-10 дни започнат тестване с тест-близалки за 1-4 клас.

Ох, много добре, само защо всичко трябва да се прави с 6 месеца закъснение...

# 22 036
  • София
Точно така. И аз влизам с това.
https://bnr.bg/horizont/post/101546012/prof-nikolai-denkov-dokat … em-decata-v-klas#
Много скоро, надявам се ще има филтър на училищата.
И тук ни почакаха достатъчно.
Дали питаха родителите и чакаха толкова в цяла Европа.
Най-отговорно ви казвам, че никакъв филтър в училището няма. Е,формално има предупреждение на входа, коридорите са разчертани и това е. Маски се слагат само, ако дойде някой от РУО или журналист. Не се изискват,няма проверки. Дори и при болни ученици.
Това НЕ е вярно.
Моите гимназисти са по цял ден вътре с маски.
Така , че без обобщения моля.
В междучасието навън не са , рабрира се.

# 22 037
  • София
От днешното заседание при Радев: До 7-10 дни започнат тестване с тест-близалки за 1-4 клас.

Ох, много добре, само защо всичко трябва да се прави с 6 месеца закъснение...
А за по-големите какво казаха, продължават да дремят вкъщи ли?

# 22 038
ЕС просто ще ни стъпи на врата и всичко ще свърши.
Онзи ден летях от България за Германия. Целият самолет чинно беше ваксиниран с изключение на един немец и семейството му. Спряха ги на контролата и им обясниха, че идват от рискова държава и без ваксина подлежат на карантина. Смешното е, че допреди 1 седмица не бяхме в червената зона и много хора хукнаха на почивка. Даже като излитах от БГ кацна още един самолет от Германия.

# 22 039
Точно така. И аз влизам с това.
https://bnr.bg/horizont/post/101546012/prof-nikolai-denkov-dokat … em-decata-v-klas#
Много скоро, надявам се ще има филтър на училищата.
И тук ни почакаха достатъчно.
Дали питаха родителите и чакаха толкова в цяла Европа.
Най-отговорно ви казвам, че никакъв филтър в училището няма. Е,формално има предупреждение на входа, коридорите са разчертани и това е. Маски се слагат само, ако дойде някой от РУО или журналист. Не се изискват,няма проверки. Дори и при болни ученици.
Това НЕ е вярно.
Моите гимназисти са по цял ден вътре с маски.
Така , че без обобщения моля.
В междучасието навън не са , рабрира се.
Права сте за училището на децата Ви, но и аз съм права за нашето .Мисълта ми беше, че няма контрол. Всяка мярка без контрол е неработеща. Не виждам желание контрола да се прилага.

# 22 040
ЕС просто ще ни стъпи на врата и всичко ще свърши.
Онзи ден летях от България за Германия. Целият самолет чинно беше ваксиниран с изключение на един немец и семейството му. Спряха ги на контролата и им обясниха, че идват от рискова държава и без ваксина подлежат на карантина. Смешното е, че допреди 1 седмица не бяхме в червената зона и много хора хукнаха на почивка. Даже като излитах от БГ кацна още един самолет от Германия.

Абе ти не спря с измислиците. България е рискова държава по отношение на Германия от днес!

# 22 041
Иланг, съболезнования.

Вече мисля, че няма какво да спре цунамито. Прекалено много се засилиха нещата. И, да, не е геноцид, щом е с подкрепата на обществото. Трябва да се докаже, че обществото е лъгано нарочно, а това не знам как да стане.

# 22 042
Много ще замоля, ако има някой, чиито нерви са издържали да чуе цялата излагация, да резюмира в 2-3 изречения. Аз го включих последните 4-5 минути, и чух само жалки глупости и общи приказки.

Вярно ли е, че са казали, че в Австрия се признават антителата за сертификат? И, че нашите учени щели да изследват въпроса с тях, и да разрешат(по почина на Австрия и други европейски страни!!!) сертификат на база антитела?
Аз чух само началото, започна с лъжа като хвърли вината на предишните управляващи, че били говорили против ваксините..Като го чух това и му дръпнах шалтера.

Да не говори за Спутник V, ей не го купиха Спутника лошите предишни, те са виновни, заради това е целия хаос. Но сериозно, ваксината е добра. Дано от ЕС я удобрят скоро, ще се вдигне процента ваксинирани в България, има доста голям процент русофили есктремисти в обществото.

# 22 043
Много ви се иска да са лъжи, ама не са. Живея в Германия за разлика от вас и всеки в самолета живеещ и работещ там се ваксинира, за да не е в карантина.

# 22 044
Много ви се иска да са лъжи, ама не са. Живея в Германия за разлика от вас и всеки в самолета живеещ и работещ там се ваксинира, за да не е в карантина.
А нещо за изключенията от карантина не ги споменавате. Немски гражданин съм, семейството ми е там и аз и съпругът ми летим на 30.10 и имам писмен отговор, че не сме под карантина. Има изключения за голяма група хора включително и такива които отиват на посещение на роднини първа линия или идват от такова в рискова страна. Запознайте се ако може със целия Corona Einreiseverordnung точка 4 Ausnahmen преди да правите глобални заключения.

# 22 045
А за децата в градините никой нищо не казва. Искам и те да се тестват! Кога, Стойчо?

# 22 046
Леля ми почина, Бог да се смили над душата й! Sob

Ще стане това, което каза вчера Витанов - ще чакаме 9000 в болница, които няма да се достигнат, защото няма да им се разреши - ще приемат почти умрели, ще изписват недоизлекувани. Това очаквам, за да си спаси кампанията това ... (ще ми наложат бан ако кажа какво мисля за резидента).
Все по отвратена съм от отговорните за здравето на българина, направо съм бясна.
Да плюе резидента по предишните - май вече не е модерно. Мога с чисто сърце вече да кажа, че Бойко е по-голям, защото имаше куража да наложи лошите мерки въпреки плюнките и съпротивата.

Яко ще се мре... Мутафчийски беше толкова прав.
Иланг съболезнования за загубата. Не ми се ще и тази тема да бъде политизирана, но искам да напомня за ластика на ББ. Ами не искам да управляват с ластик. Пролетта преди изборите заведенията бяха отворени при ситуация не много по-зле от сегашната защото великият мозък бил дал обещание. Е кратка е паметта човешка. И всъщност мисля, че не политиците са виновни да стигнем до тук, а балканските ни дървени глави. Не се замислят като си слагат ботокси, хиалурони и всякакви други вещества с неясно действие, ноо ваксина против коронавирус не защото.... и те не знаят защо.
За протокола при първа възможност за избор на ваксина съм с 2 дози Пфайзер. Втората е на 21 май и обмислям следващия месец  да си поставя и бустерна доза.

# 22 047
А нещо за изключенията от карантина не ги споменавате. Немски гражданин съм, семейството ми е там и аз и съпругът ми летим на 30.10 и имам писмен отговор, че не сме под карантина. Има изключения за голяма група хора включително и такива които отиват на посещение на роднини първа линия или идват от такова в рискова страна. Запознайте се ако може със целия Corona Einreiseverordnung точка 4 Ausnahmen преди да правите глобални заключения.

И вие вярвате на тия глупости? Утре като станем пак "рискова" и "червена" зона всичко ще се забрави. Така беше, да но не всеки може да си позволи да пътува в "голяма група". И като сте неваксинирани и изложите немските граждани на риск дали смятате, че на някой ще му запука -лично за вас?
П.С. Семейството, което карантинираха беше на почивка.

# 22 048
Вече съм убедена, че само зелените сертификати ще засилят ваксинацията и не трябва да отпадат като мярка. Освен това ще се тестват повече симптоматични, заради сертификата, и ще ги карантинират.
Антитела за сертификат не трябва да се въвеждат, защото хората ще продължават да се крият и да не се тестват официално докато са болни.
Откъде-накъде ваксинираните да висят в локдаун?
Трябва спешно да ваксинират най-възрастните - дали с финансови стимули или да им показват стряскащи клипчета...не знам. За тях сертификата не е стимул.

# 22 049
Иланг, Светла памет на леля ти!
Толкова е жалко и тъжно, не искаме да преглътнем някой трудности, искаме живота ни да тече по старуму, а за някой от нас това значат тежки загуби...
Съкрушена съм, приятелка загуби съпруга си. Остави човека три деца в училищна възраст.
Онези, които решават нямат морално право да говорят, че поемат отговорността. Това са празни думи хвърлени като прах в очите ни. Никой не може да върне близките, които сме загубили, нищо, че смята, че като напусне жалкия пост, за който е драпал поема отговорност.

Общи условия

Активация на акаунт