COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 966 911
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 22 140
  • София
Добре. Аз не разбирам.
За полиомиелит ваксинираме децата си тридозово. След това ги реваксинираме още 2 пъти.
Ако липсва ваксината нямаме право да ги изпратим на ДГ.
Нито разписваме информирано съгласие, нито протестираме. Ваксинираме ги и приключваме. Децата ни. Не говорим за нарушени права. Или тези, които го правят са много нисък процент, които или не си изпращат децата на градина, или се сдобиват със съответния печат в имунизационния паспорт по не много законов път.
Наистина сме останали някъде в 70-80-те ние българите Sad

# 22 141
Накрая ще се ваксинират достатъчен брой хора за да може да се живее що годе нормално, но защо трябва да е след платена толкова висока цена в човешки животи?

Точно този въпрос задавам и аз. Явно се учим по трудния начин. А времето си минава…

# 22 142
  • София

Хората, които не желаят да бъдат ваксинирани, често оправдават решението си със страх от дългосрочни последици, които все още не са проучени. Според имунолога Карстен Валц (генералният секретар на германското дружество по имунология), това е едно недоразумение.

„Дългосрочните ефекти от ваксинацията са странични ефекти, които се появяват в рамките на няколко седмици след ваксинацията, но са толкова редки, че понякога са необходими години, за да ги свържем с ваксинацията“.

https://www.n-tv.de/panorama/Experte-Viele-verstehen-Langzeitfol … icle22884787.html

Миналата или по-миналата година спряха използването на лекарството Ранитидин - безкрайно използвано за стомашни проблеми и язви. И това се случва след над 10 години употреба заради дългосрочни странични ефекти.
Именно страхът от дългосрочните ефекти, които са напълно неясни, спира много хора, а не чиповете и тъпотиите за Бил Гейтс.

# 22 143
  • София
Накрая ще се ваксинират достатъчен брой хора за да може да се живее що годе нормално, но защо трябва да е след платена толкова висока цена в човешки животи?

Хората, които не желаят да бъдат ваксинирани, често оправдават решението си със страх от дългосрочни последици, които все още не са проучени. Според имунолога Карстен Валц (генералният секретар на германското дружество по имунология), това е едно недоразумение.

„Дългосрочните ефекти от ваксинацията са странични ефекти, които се появяват в рамките на няколко седмици след ваксинацията, но са толкова редки, че понякога са необходими години, за да ги свържем с ваксинацията“.

Карстен Валц посочи, че страничните ефекти от ваксинацията винаги се появяват в рамките на няколко седмици след ваксинацията. След това имунната реакция е завършена и ваксината е изчезнала от тялото. Това, което много хора очевидно разбират под дългосрочни последици, а именно, че ще бъда ваксиниран днес и ще има страничен ефект догодина, това не съществува, никога не е съществувало и няма да се случи с ваксина срещу Covid-19 “, обясни експертът.
"Голямото предимство на ваксините срещу коронавируса е, че за кратко време използвахме тази ваксина върху много хора.  В Германия има повече от 100 милиона дози, в световен мащаб повече от 6 милиарда.  Ето защо вече знаем възможни редки странични ефекти като тромбоза на синусовата вена, която води до запушване на определени вени в мозъка.
Ако бяхме извършвали само десет милиона ваксинации всяка година, можеше да се окаже, че тези странични ефекти щяха да бъдат разпознати много по-късно. Ако не друго, ваксините срещу Covid-19 са от гледна точка на дългосрочни ефекти / редки странични ефекти вече по-добре проучени от другите ваксини."

https://www.n-tv.de/panorama/Experte-Viele-verstehen-Langzeitfol … icle22884787.html
Глас в пустиня в общи линии.

# 22 144
Сертификата след първа доза ще е за 1 месец само. Май с него можеше да се пътува и в чужбина и да се постави 2ра доза в друга държава.
Поне до скоро така беше.

По принцип като пътуваш можеш да си носиш и нотариален акт, но за корона мерките ще ти помогне колкото и сертификат за една доза. Никоя държава не е признавал никога такова нещо. 14 дни след втората доза си защитен.

Чети... Ааа, и говорим за сертификатите в момента, а не за кой, кога и след колко дози ще е защитен.

https://ec.europa.eu/info/policies/justice-and-fundamental-right … l-restrictions_en

# 22 145
  • При семейството си

За полиомиелит ваксинираме децата си тридозово. След това ги реваксинираме още 2 пъти.
Нито разписваме информирано съгласие, нито протестираме. Ваксинираме ги и приключваме. Децата ни.

Всъщност разписвайки амбулаторния лист преди ваксинацията, подписваме информираното съгласие.

# 22 146
Ако проф.Младенов е прав и скоро ще имаме лекарство с рекомбинантни антитела,  първите които ще надигнат вой пак ще са антиваксърите, ама ще настояват да го поеме държавата.
Изобщо в БГ "ваксина" е мръсна дума, ако е лекарство по друго звучи, дори и да са идентични.

# 22 147
Дано затегнат контрола, но не вярвам. Днес в рейса носещите маска се брояха на пръстите на едната ръка. Не му пука на народа, а се очаква да се ваксинират хората - големият процент ваксинирани не знам изобщо как ще се постигне у нас. У нас не се вярва на статистики, цифри, наука за съжаление.

Последна редакция: пн, 25 окт 2021, 07:58 от daisy12

# 22 148
  • София

Нито разписваме информирано съгласие, нито протестираме. Ваксинираме ги и приключваме. Децата ни.

Всъщност разписвайки амбулаторния лист преди ваксинацията, подписваме информираното съгласие.

Добре. Това с нищо не променя тезата ми, че сме много, много зле. Хей така от чист балкански инат.
Тези, които в деня, в който отиват да ваксинират детето си срещу полиомиелит вече са "подписали" информираното си съгласие. И без амбулаторен лист... Или поне аз своето, когато ваксинирах дъщеря си.
И да ти кажа изобщо, ама изобщо даже и не са прочели листовката на ваксината, евентуално странични ефекти, не се интересуват къде и в кой хладилник стои.
Къде освен в България подписваме информирано съгласие при ваксина срещу ковид.
Наистина не знам. Любопитна съм.

# 22 149
  • При семейството си

Добре. Това с нищо не променя тезата ми, че сме много, много зле. Хей така от чист балкански инат.
Тези, които в деня, в който отиват да ваксинират детето си срещу полиомиелит вече са "подписали" информираното си съгласие. И без амбулаторен лист... Или поне аз своето, когато ваксинирах дъщеря си.
И да ти кажа изобщо, ама изобщо даже и не са прочели листовката на ваксината, евентуално странични ефекти, не се интересуват къде и в кой хладилник стои.

Зле сме, много, факт.

# 22 150
  • София
Много смешно. Бебетата ги тестват, така откриват колко са защитени бебетата на боледували и ваксинирани бременни и кърмачки.
И учениците по света ги тестват, а пък студентите им в медицински специалности са сред първите ваксинирани, а не като у нас да дремят онлайн.

Интересно ваксинираните студенти по медицина дали имат практика, защото нашите завършващи медици вече 2 година нямат такава. Много последствия тепърва ще ги усещаме,

Аз и преди писах. Хлапе 2-ри курс медицина в Лондон. Ваксинираха ги от първите - януари месец. И тръгнаха по болниците на обучение. В ковид отделения сигурно не са влизали, но навсякъде другаде - да. Преди това не са спирали присъствени обучения. Предполагам с тестове. Това не важеше за други специалности.

# 22 151
Скрит текст:

Също не знам как е по света, но тази декларация хвърли хората в поредното съмнение. Според мен е абсолютно излишна.

От началото на пандемията организацията ни е под всякаква критика. И ако до някъде в първите месеци има оправдание поради неизвестността, то след това няма как да бъдат оправдани.

# 22 152
  • Варна
Гледахте ли бтв репортерите преди малко.. Ако не сте, намерете и пуснете, тежка и тъжна гледка, а после защо умират хората. Смятам, че мярката за затваряне на училища е изключително правилна, но наред с това трябва да се озъптят пенсионерите да щъкат до КауфландА за промоции с шръкнали над маската носове. Маската ли казах? Не това е един отдавна пран парцал или от тези еднократните, но носена месеци наред!  
Aнтиваксърче нарежда този да бъде затворен, онзи да бъде затворен...
Защо? Само и само антиваксърчето да прави на инат, да се прави на вижте ме мене с правата и без задълженията и да не се ваксинира?
Трябва да се ограичават САМО и единствено неваксинирани и недодоказали преболедуване. Като в неизточна Европа!
Аман  вече!
Моля. Нямам нищо против да ме затворят, спазвам каквото е нужно. И, да, спазвам, ходя с маска висок клас, пазя себе си и околните, барове и ресторанти на закрито не посещавам. Когато ваксината влезе в имунизационният календар на Република България ще отида веднага да се ваксинирам. На детето си сложих и не задължителна ваксина за Ротавирус пак да повторя.
И да ви кажа, на много места в Европа и ваксинираните за да отидат на ресторант, например, им се прави тест, защото е доказано, че карайки леко "на крак" те могат да разболеят доста хора. Та бидейки ваксинирани, не сте получили Божията благословия и трябва да спазвате същите мерки като неваксинираните, защото може да заразите баба си/която може да има ваксина, но ИС на възрастните не реагира както очакваме често/, детето си, бременна жена и прочие.
Първите ваксинирани вече боледуват от новият щам, та защо намирате призива ми пенсионерите да вземат да се кротнат малко за странен? Те са най - уязвимата група, барабар с ваксините си. На мен не ми пречат където искат да ходят, но аз на моите възрастни близки съм им дала този съвет.Да ограничат контактите си.
И

Последна редакция: нд, 24 окт 2021, 22:05 от ivka_smile

# 22 153
Ако проф.Младенов е прав и скоро ще имаме лекарство с рекомбинантни антитела,  първите които ще надигнат вой пак ще са антиваксърите, ама ще настояват да го поеме държавата.
Изобщо в БГ "ваксина" е мръсна дума, ако е лекарство по друго звучи, дори и да са идентични.
Ако беше с връзки ваксинирането, плюс това ваксината да е платена - 50 лв. примерно, повече щяха да се ваксинират. Но щом е толкова достъпно, има нещо гнило ...Laughing

# 22 154
  • София
Скрит текст:

Също не знам как е по света, но тази декларация хвърли хората в поредното съмнение. Според мен е абсолютно излишна.

От началото на пандемията организацията ни е под всякаква критика. И ако до някъде в първите месеци има оправдание поради неизвестността, то след това няма как да бъдат оправдани.

Първите месеци бяха преди почти две години.
Толкова много жертви просто не трябваше да дадем.
Никой, никой не оправдавам. Напротив. Писах вече, че се провалиха всички, които имаха удоволствието да "управляват" кризата от ден едно, до ден днешен.

Общи условия

Активация на акаунт