Кога връзката е изчерпана?

• 18 173
  • 349
  •   1
Отговори
# 45
Simple Smile И пак отклонявате темата..
Да, има мъже, които са мили, драги и четат по очите..
Но с появата на дете, много неща се обръщат.
Самите ние ставаме раздразнителни и реагираме бурно, защото мъжът до нас не оправдава очакванията.
А в конфликтна ситуация, реагираш отбранително и заядливо.

# 46
  • София
Ами един нормален мъж би отчел, че след раждане жената е раздразнителна и я тресат хормони, съответно не би й се "връзвал" на повишения тон или раздразнителното поведение, защото ще знае, че това е само период. Лигльовците, които са свикнали да ги обслужват, като 3 годишни и да им е рахат, започват да се дразнят и се почват кавгите.

# 47
В общи линии тя почти не е алкохол
А, не. От почти не е алкохол до е кво толко, една бира е половин крачка, а оттам до семейния скандал - четвърт крачка. А може да не е оправдаване, ами директно минаване на концентрати. Не съм хич съгласна мъж да ми свиква да пука ежедневно нещо 'почти' алкохолно, щото знам, че лесно минава на баш алкохолно - водки, уискита или патриотичната ракия.

Самите ние ставаме раздразнителни и реагираме бурно, защото мъжът до нас не оправдава очакванията.
Мъжът не ги оправдава, или ние самите не приемаме, че вече не ни стига времето и силите? Деца нямам, нали, но като чета и слушам, жените се изнервят, защото тяхната работа се увеличава, на мъжа не мърда и даже смята, че жената си почива вкъщи.

# 48
  • София
Има мъже, които пият по чаша - две лятото бира и не са минали на твърт алкохол, нито се напиват, затова не количеството алкохол е проблемно в случая. И да не близваше алкохол, пак щеше да се въргаля с дистационното вместо да е с нея и бебето навън.

# 49
Преди повече излизаше с нас в последно време когато зачестиха и скандалите избягва да излизаме заедно, защото най-много пак да се скараме, всеки си прави някакви негови неща и не говорим много, просто вече не знам как да подходя, мисля да пробвам по-мило и разбиращо да започна разговор с него да видя тогава какво ще стане, защото по принцио моята вина е че като ми се е насъбрало негодувание и по-остро говоря а така става още по-зле. Това с бирите допълнително ме съсипва, защото като се запознахме само кафета пиеше даже и бира, нищо не пиеше, пропи алкохол след като се върна от работа на едно море лятото там рабоатта го скапа и от там почна да пие.

# 50
Ами един нормален мъж би отчел, че след раждане жената е раздразнителна и я тресат хормони, съответно не би й се "връзвал" на повишения тон или раздразнителното поведение, защото ще знае, че това е само период. Лигльовците, които са свикнали да ги обслужват, като 3 годишни и да им е рахат, започват да се дразнят и се почват кавгите.

В моето поколение явно, нормалните мъже са били малцина.. Факт, че някои запазиха семействата, но загубиха близостта, за повечето беше само период и нагаждане. Но 90% минахме през катаклизми.
Сега при младите виждам позитивна посока и ангажираност в бащите.
Мисълта ми е, че е ако е война и обвинения..не води до добро. Луна и слънце може да си прецени имат ли шанс и дали го иска.
В първия си пост казах какво е изчерпана връзка.
И хубаво е да си сложат граници за да не се премине в - омраза. Точно заради детето.

# 51
не говорим много, просто вече не знам как да подходя, мисля да пробвам по-мило и разбиращо да започна разговор с него да видя тогава какво ще стане, защото по принцио моята вина е че като ми се е насъбрало негодувание и по-остро говоря а така става още по-зле.
Ако нямате за какво да говорите, няма защо да се натискаш. В смисъл, ако ще му говориш , че трябва да направите нещо за връзката, обикновено такива разговори се приемат като атака. От друга страна, ако имаш нещо ново покрай теб, гледала си интересен филм, водила си някакъв запомнящ се разговор с колеги - това е хубава тема за обсъждане у дома. Лошото е, че си в майчинство и надали имаш много теми от втория вид, за сметка на купищата от първия.

# 52
  • SF
Esmee не,че нещо,но нещата,които занимават и вълнуват един мъж са различни от тези,които вълнуват една жена.Какво значи да не те вълнуват нещата,които занимават другият?Един мъж ако  се вълнува от коли и  се чуди дали да си изчисти дебитомера, дали са му наред дюзите,кога да си смени накладките и дали ЦСКА ще спечели супер купата,че то не трябва да има връзки...аз не знам жени да са много запалени по мъжки интереси както и обратното. Трябва да има обща визия за живота,семейството и т.н по-скоро според мен,а не да се търси копие на нас все пак всички сме индивидуални личности с различни интереси.

Брей, колко били елементарни мъжете!!! Интересува ги ЦСКА (аз такива не познавам, но това е само в скоби, между другото Simple Smile ) и някакъв мер - не знам какъв, защото и такива мъже не познавам. Аз май не познавам мъже, според твоето обобщение. Та не знам по какъв повод ме репликира и ми обясняваш какво да харесвам. Първо да е мъж  (???!??), второ да е с визия за семейство, трето да не ми е копие, а да е нещо, което ти ми препоръчваш. И на тебе, не че нещо, ама тези съвети на килограм нещо не ми допадат. Може би защото са ми бла-бла и не разбирам защо ми ги пишеш. Явно и с тебе не пеем в един хор и няма да си пием кафето. Ти ме занимаваш с това какво харесват мъжете и какво ги вълнува жените,  за някакъв мер и ЦСКА, а аз не искам да знам. Simple Smile
А и не съм определила дали за мъже говоря, нито съм на твоето мнение, че интересите им се свеждат до 2. А и дали демиломерите ги интересуват или другият им интерес - отборите, не е тема по темата. Има нещо много дълбоко,, което ти не си разбрал, или разбрала. Но, благодаря сърдечно за напътствията. От дснес животът ми ще стане друг!

# 53
Оправдането - "върна се от морето и там една напрегната работа ... и започна да пие" ми е до болка познато. И ми свети като огромен червен фенер в очите.
   За мен това е гаранция, че този мъж не умее да отработва и тушира напрежението по друг начин освен с алкохол. И продължението с 2 л бира - също. По този начин търси лесно измъкване от трудностите и е на крачка от зависимостите.
  Както и обвиняването на съпругата за невървежа в семейството. Тя вече е на фаза: "То и аз съм виновна, че не му търпя и повишавам тон." - почти изцчло поема вината на раменете си.
   Бих попитала: Той какво виждане има за съвместно прекарване на почивните дни? Ако не повдигаш теми за битовизми(съответно не си дразнител) излиза ли с удоволствие с вас? Как преминават празниците?
  Авторката - ти можеш ли да се определиш като перфекциониска и искаш ли всичко в къщи да е идеално?

# 54
  • волно калдъръмче
Ако не повдигаш теми за битовизми(съответно не си дразнител) излиза ли с удоволствие с вас?
Много бих искала някой да се оправя с битовизмите, аз да се дразня, ако ми отвори подобна тема и той да ми стъпва на пръсти Grinning

Това е зрял човек, мъж при това. Вътрешната му потребност да прави повече от жената би следвало да е добре развита. Представи си мъж, който се прибира от работа и започва да шета и да пере. На такъв с кеф да му сготвиш. Обикновено схемата е друга - жената да се прибере от работа, да шета, да пере и да готви.

# 55
512, не бих казала, че съм перфекционист, не държа къщата да е изрядна а само всеки ден гледам подда е чист защото малката лази навсякъде. Ами когато излизаме имаме и хубави моменти, но за съжаление с времето стават все по-малко. А най-лошото е че като опитвам да погледна в бъдещето, ако продължаваме като сега след 10 год например не се виждам с този човек. Уж вдички казват че много ме обичал и не виждат негативите ама пред хората е едно.

# 56
Скрит текст:
В общи линии тя почти не е алкохол
А, не. От почти не е алкохол до е кво толко, една бира е половин крачка, а оттам до семейния скандал - четвърт крачка. А може да не е оправдаване, ами директно минаване на концентрати. Не съм хич съгласна мъж да ми свиква да пука ежедневно нещо 'почти' алкохолно, щото знам, че лесно минава на баш алкохолно - водки, уискита или патриотичната ракия.

Мъжът не ги оправдава, или ние самите не приемаме, че вече не ни стига времето и силите? Деца нямам, нали, но като чета и слушам, жените се изнервят, защото тяхната работа се увеличава, на мъжа не мърда и даже смята, че жената си почива вкъщи.
[/quote]

Определено се нагърбваме с повече. Но често първопричината е преди появата на детето. И после се ядосваме.
Съвета ми към Луна е да опита с благо, без обвиненя..
Конфликт, обвинения..замислете се как ще реагирате вие. Било в къщи или служебно. Друго действа мотивиращо !
Ако го иска тя самата де..Нищо не е идеално, колкото и тук да го четем, и всичко се променя..с желание или без.

# 57
512, не бих казала, че съм перфекционист, не държа къщата да е изрядна а само всеки ден гледам подда е чист защото малката лази навсякъде. Ами когато излизаме имаме и хубави моменти, но за съжаление с времето стават все по-малко. А най-лошото е че като опитвам да погледна в бъдещето, ако продължаваме като сега след 10 год например не се виждам с този човек. Уж вдички казват че много ме обичал и не виждат негативите ама пред хората е едно.

Въпросите бяха с цел - ти да се замислиш и потърсиш камъчетата, обръщащи каруцата. Но последното ти изречение все повече ме ориентира към мъж - егоист, нарцис или нещо подобно. Попрочети темите  и дано не го познаеш в някоя от тях.  Защото познаеш ли го там - само раздялата ви спасява(теб и детето).

# 58
Когато започнеш да се правиш на заспала, ако той се прибере късно.

# 59
мен това ме дразни, че няма някакви цели, а само едно и съшо прави
Ами то ясно, връзката е изчерпана когато двамата в нея имат различни предсави за това как трябва да протича ежедневието. Като се е прибрал уморен защо точно в бирата е намерил щастието, а не например в това да седнат на терасата с жена му, тя да му направи едно фрапе и да му го поднесе с целувка? Няма развод с причина "не ме обича", има "несъвместимост", пък всеки си го обяснява за себе си какво значи. Въобще не е нужно да има виновни, просто ти искаш друг тип мъж, а той друг тип жена. На него му е писнало да бъде мил и грижовен, иска някой да е мил и грижовен с него, пък ти нямаш резерви и не виждам как ще се възстановят нещата като никой не отстъпва. Пък и по принцип една връзка стигне ли до питане във форум значи е изчерпана Neutral Face

Общи условия

Активация на акаунт