Кога връзката е изчерпана?

• 18 224
  • 349
  •   1
Отговори
# 270
+-123, за съжаление според статистиката двойките най-често се разделят през първите две години след раждането на детето (ако пък е имало и проблеми със зачеване, предполагам след раждането са избили на дневен ред подтискани емоции).
Аз също смятам, че с по-големи деца е по-лесно. Виждам го при мои приятелки, майка ми също така е казвала винаги, аз самата усещам огромното облекчение откакто детето ми проходи - само като се сетя за първите месеци с колики и неспане ми иде да се обеся Grinning

# 271
Проблем имаше с предишните бременности, а детето е по-голямо и доста умно и забавно. В шок съм от срива при тях от днес за утре. Дано размислят!

# 272
За съжаление проблемите, независимо от какво естество са, много често не обединяват семейството, а го разделят.
Стресът причинява непреодолими препядствия. Ако са стигнали до това ниво на озлобление един към друг, което описваш, не лишават детето от семейство, а го спасяват от лоша среда, която за него ще е много по-тежка от раздялата.

Много вероятно е връзката им да е била изчерпана и преди това, а само привидно да са си играли на прекрасното семейство. И именно в новото дете да са имали надежда за спасение. Грешна стратегия, но много хора се заблуждават, че ще помогне.

# 273
Не знам при хората как е, но на мен специално ми беше криво, че нямам личен живот. На мен ми се живее, а когато децата ми бяха малки просто трябваше да съм си нон стоп до тях. Малкият още е малък, но все пак викам едно съседско дете и си играят с часове. Големият има толкова приятели и личен живот, че и с дни да не ме види, не страда...

# 274
  • София
Понякога, когато се реши един проблем, изкачат тези, които междувременно са били оставени на "пауза"... и понякога се оказват непреодолими. Получаването на нещо дълго чакано не гарантира щастие докрая, даже понякога може да се окаже нещото, което е крепяло нещата, и осъществяването му води до разпад.

# 275
Ако са стигнали до това ниво на озлобление един към друг, което описваш, не лишават детето от семейство, а го спасяват от лоша среда, която за него ще е много по-тежка от раздялата.
Да, ако е трайно състояние, по-добре да се спасяват. Мацката от дете е емоционална, кибритлийка, но не съм я виждала да мрънка и да злобее и срещу бившия си съпруг, който постъпи много непочтено с нея.
Понякога, когато се реши един проблем, изкачат тези, които междувременно са били оставени на "пауза"... и понякога се оказват непреодолими. Получаването на нещо дълго чакано не гарантира щастие докрая, даже понякога може да се окаже нещото, което е крепяло нещата, и осъществяването му води до разпад.
Да, може и някои неща да са оставени на изчаквателен режим и сега да са избуяли.

# 276
  • София
Как се стига до това да говорят на различни езици? Скоро пих кафе с приятелка, която ми сподели, че ще се разделя с бащата на детето си и съм в шок от новината и от озлоблението, което я тресеше. Рядко се виждаме с нея, последно беше пролетта, но тогава уж всичко беше ок. Като се сетя, че минаха през ада, за да се сдобият с това дете, а сега с лека ръка го лишават от семейство. Може ли за 5-6 месеца така да им се скапят отношенията, та да си съсипят семейството? Мисля я и как ще се справи и финансово, но не смея нищо да ѝ кажа, защото ми изглежда, че не желае да чуе никого. Винаги съм си мислила, че при наличието на деца разделите трябва да са крайна мярка.

Да, така изглеждат нещата отстрани.

Само преките участници, зад затворената врата, знаят най-добре как уж изведнъж и с лека ръка са предприели такава крайна мярка ...

# 277
Като се заговори за това кога е по-лесно дали когато децата са малко и големи, мога да кажа и че пораснали деца също може да е положението лошо. Сестра ми е на 15 и нашите са се взели в чудо заради нея, със сигурбост и те имат голяма вина защото са я разглезили и са я научили, че каквото поиска го получава, ама и тийн да ти е в къщата не е прекрасно... Аз с нея почти не си говоря сега, тийнедържърка която я тресат хормони и аз - майка на 1 годишно дете леко изперкала вече как да си говорят.. 😀

# 278
Да, който смята, че с големи деца е по-лесно, да си поговори с родителите на друсащ се тийнейджър.

# 279
Когато моите бяха малки и ревяха по нощите, някъде бях видял една мисъл, или някой ми я беше казал- радвайте се, че сега ви реве на главата през нощта, след години по това време ще го чакате да се прибере вкъщи. Може би е така, всяка възраст си има своите изисквания и проблеми. Може би тази, в която са моите около първи клас и малките класове е най-спокойна, но точно при нас също се случиха големи проблеми. За по-буйни и непокорни деца тинейждърската възраст е трудна, но пак зависи от родителите и възпитанието предишни години.

# 280
Друсащите тийнейджъри са определен %, слава богу, малък. Бебетата, които са напълно безпомощни без родителите си и изискват 24 часа родител на разположение са 100%.
Разделите, когато децата са малки са много по-често срещани от тези с деца в тийн възраст и пълнолетно. Поне в моето обкръжение. От личен опит, с дете на 17 г., животът ни сега е песен, в сравнение с периода 0-3 г.

# 281
  • France
Да, който смята, че с големи деца е по-лесно, да си поговори с родителите на друсащ се тийнейджър.
Това ми звучи толкова абсурдно, колкото и "изяш си чинията, че знаеш ли колко деца в Африка гладуват ".

# 282
Който не е виждал  и няма въображение да си представи ридаеща майка на наркоман, може и да мисли, че едни колики са проблем. Ако някой е родил, за да отбие номера, може и да са му тежки зъбките, коликите и т.н., но останалите предпочитат да се наслаждавате на първите години на детето, както писа една дама горе.

# 283
  • France
Който не е виждал подуто от глад коремче на малко негърче, може да си мисли, че е преял.

# 284
  • София
Аз съм виждала съсипано семейство на наркоман. Брат на приятел на сина ми умря от свръхдоза, или от скапана дрога, не знам точно.
Та да, виждала съм, от 1ви ред.
Държа си на мнението, много много по-трудни са бебешките и дребно-детските години.

Общи условия

Активация на акаунт