Седмокласници 2020/2021 - Второ класиране - (19.07 - 25.07)

• 61 204
  • 923
  •   1
Отговори
# 900
Кати, ти избирателно ли четеш? Записаните деца кандидатстват през гнездо. Теглят си документите и с оригиналите отиват в гнездото, където попълват на хартия желанията си, а служител ги въвежда.
Децата, записани към МК и в ЧУ са с "предимство" пред останалите записани, защото ще кандидатстват без риск през системата заедно с всички незаписани. Така беше до м.г., не зная дали нещо ще се промени тази година.

# 901
  • София
Кати, ти избирателно ли четеш? Записаните деца кандидатстват през гнездо. Теглят си документите и с оригиналите отиват в гнездото, където попълват на хартия желанията си, а служител ги въвежда.
Децата, записани към МК и в ЧУ са с "предимство" пред останалите записани, защото ще кандидатстват без риск през системата заедно с всички незаписани. Така беше до м.г., не зная дали нещо ще се промени тази година.
Ето това  е интересното - дали има нещо вярно в казаното от НУКК за съгласуване  или са плашили гаргите, за да си задържат децата?

# 902
  • София
Кали, това,което казваш за НГДЕК и МК и МОН е така, но е валидно за второ класиране. Неслучайно писах. Имам пряк опит, предвид че и дъщеря ми беше по същия начин (приета в НГДЕК и стояща в МОН-системата). Обадих се в РУО София-град и ми обясниха, че трето класиране е с оригинал на диплома, т.е. там вече теглиш документите от НГДЕК. Ако искаш, Юагисвета, може и ти да пробваш да звъннеш, има тел на сайта.

Т.е. желания са се редели само из гнездата, така ли?

# 903
Кати, би ли изчела дискусията и след това да отговаряш на всеки пост, до който си стигнала.

# 904
  • София
Моето дете си стои незаписано в системата. Ако се теглят документи и се кандидатства с риск, няма да го прави. Притиснах го стената, защото ми побеля косата с него, а все пак имам още едно, което ще минава през това. Ако се кандидатства през системата - ще опитаме. В НГДЕК са написали, че кампания 2021/2022 е вече затворена, сега се е замислил дали ще му позволят да изтегли документите си, после че ще умре от срам, а той всъщност много го харесвал, но и ТУЕС му било на сърцето... Драмата при нас е, че после след пет години иска да продължи Национална художествена академия - приложни изкуства (и двете средни ще са му от полза, затова и трудно насочвам), разчитам * да си знае работата. Ще се случи, каквото трябва.

# 905
  • Варна
Здравейте!
Подадох електронно заявлението за еднократната помощ.
Не можах да се ориентирам къде точно трябва да проверявам статуса на заявлението.Имам създаден уникален номер....но нещо се обърках.

# 906
Моето дете си стои незаписано в системата. Ако се теглят документи и се кандидатства с риск, няма да го прави. Притиснах го стената, защото ми побеля косата с него, а все пак имам още едно, което ще минава през това. Ако се кандидатства през системата - ще опитаме. В НГДЕК са написали, че кампания 2021/2022 е вече затворена, сега се е замислил дали ще му позволят да изтегли документите си, после че ще умре от срам, а той всъщност много го харесвал, но и ТУЕС му било на сърцето... Драмата при нас е, че после след пет години иска да продължи Национална художествена академия - приложни изкуства (и двете средни ще са му от полза, затова и трудно насочвам), разчитам * да си знае работата. Ще се случи, каквото трябва.

След 5 години кой знае какво ще реши.
Ако толкова се колебае насочи го ти в избора , то вашето не е добре  - това е мъж трябва да взима решения и носи последствия от тях. 
Спри да подкрепяш колебанията му, явно не е толкова зрял колкото мислиш. НГДЕК е чудесно училище, обявявай вече ваканцията и да почива това дете

# 907
  • София

След 5 години кой знае какво ще реши.
Ако толкова се колебае насочи го ти в избора , то вашето не е добре  - това е мъж трябва да взима решения и носи последствия от тях.  
Спри да подкрепяш колебанията му, явно не е толкова зрял колкото мислиш. НГДЕК е чудесно училище, обявявай вече ваканцията и да почива това дете
Хаха, на 13 мъж, развесели ме. Последното, което мисля за него е "зрял".

# 908
Дори на 13 е такъв. Умен е, сега трябва да е и по-уверен

# 909
Става въпрос за 300лв. за осмокласници, нали?
И аз не можах да се ориентирам. Но не трябва ли първо да се вземе сл.бел.от училището, че се е записал?
И още  - 150 лв.ще ги дават за първия срок, като до 15.10.ще се подават документите, а 150лв.ще са за втория срок, при положение, че продължава да хиди на училище и няма повече от 5 отсъствия по неуважителни причини за 1 месец.

# 910
  • Варна
Става въпрос за 300лв. за осмокласници, нали?
И аз не можах да се ориентирам. Но не трябва ли първо да се вземе сл.бел.от училището, че се е записал?
И още  - 150 лв.ще ги дават за първия срок, като до 15.10.ще се подават документите, а 150лв.ще са за втория срок, при положение, че продължава да хиди на училище и няма повече от 5 отсъствия по неуважителни причини за 1 месец.
Да аз взех служебна бележка при записването.Приложих и нея.

# 911
  • София
Здравейте!
Не можах да се ориентирам къде точно трябва да проверявам статуса на заявлението.Имам създаден уникален номер....но нещо се обърках.
В профила в ССЕВ си следиш. В съобщенията.

# 912
Здравейте!
Какво е ССЕВ?

# 913
  • Варна
Здравейте!
Какво е ССЕВ?

ССЕВ - Система за сигурно електронно връчване
Държавна агенция „Електронно управление”

# 914
  • София
Аз в петък подадох документите за детски и за дете в осми клас на гише. За детските, когато децата са с починал родител, не се изисква доход, така че се възползвам. То тези 45 лв на дете ми оправиха живота, но както и да е 🙂 Бях ги попълнила предварително и стана много бързо, нямаше никакви хора. Няма да ме уведомяват за нищо, още септември ще преведат 150 лв, а втория срок останалите 150 лв. Ако съдя по предходни години се обаждат, когато е готова заповедта за помощта, да отидеш да си я вземеш. Но и да не вземеш заповедта, не е проблем.
Само да кажа, ако някой се чуди: В заявлението в таблицата, където се попълват имената на децата - пишат се всички деца в семейството, независимо, че примерно само едното ще е в осми клас.

Появи ли се план-приема за 3 класиране в системата? При мен го няма още 🙄

Общи условия

Активация на акаунт