Седмокласници 2020/2021 - Второ класиране - (19.07 - 25.07)

• 61 271
  • 923
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Не-Пе-Ме-Гееееее 😆❤️🍀
Класиран в паралелката математика, информатика и английски. Момче, 476.250 бал
Много сме щастливи всички вкъщи Simple Smile
Честито и д***е да ви  е яко в А клас! Simple Smile
Поздравления за избора на детето!
Няма да плашиш хората така! Joy
Наистина чудесен избор.
Аз съм го пресметнала - нали не могат да се върнат назад в желанията и затуй съм тъй безпощадна. Ама пък ще има млада и хубава учителка по математика тоз младеж! Блазе му.
Моята пък ще има млад и хубав преподавател по мат в НПМГ 8г.😁😁😁, но всъщност там няма грешен учител.

Честито на всички деца. На тези за трето пак ще стискам палци. Връщам се да си до чета! Че съм на 15 та страница.
Не съвсем, къси клечки точно по Мат. се намират.

# 436
Има ли информация, колко са неприетите деца в София? Ако са много участието в трето класиране ще е високо рисково.

Последна редакция: ср, 21 юли 2021, 13:14 от Monza

# 437
Някъде група на бъдещите осмокласници в СМГ с немски дали има?

Последна редакция: вт, 20 юли 2021, 22:30 от nikolovv

# 438
  • София
Разглеждах Осмокласни теми назад в годините и ми направи впечатление, че момичетата там на първата си страница са публикували списък къде са приети децата им. Това е полезна информация, която ми се иска да направим и в нашата тема, когато официално бъде преименувана за по-горния клас.
Затова правя следното съобщение:
Който смята да продължи да пише в бъдещата ни "Осмокласна тема" и желае да сподели информацията с останалите, моля да ми пише на ЛС:  град/училище/паралелка с включените езици/ момче или момиче е детето.
Това много ще ме улесни в подготвянето на темата.

# 439
Скрит текст:
От 1 до 3 е така.
Мястото не се появява на трето класиране.
Последното централизирано класиране през системата е трето. Последващите се водят " допълване на паралелките до максималния брой ученици" и се осъществяват по отделни училища.
А какво става с освободеното място, сз знам, че се появава в системата и така третото класиране не е така рисково. Макар, че няма нищо сигурно при него.
Коментирах хипотеза с отписване след като бъдат оповестени свободните места за трето класиране. Ако се отпишеш, мястото не се появява за трето, ако не се запишеш - е в списъка. Но дори и тогава не се знае дали отнякъде няма да изскочи някой по-висок бал от твоя. Но, риск - печели, риск-губи. През годините съм била свидетел и на едното, и на другото, както и на изстрадано четвърто ( пето...) класиране в желана паралелка. Подобно решение не е лесно и трябва добре да се обмисли.
дидева пусна ли статистиката? нейната повече ми харесва, в другата се губя Simple Smile
Допълвам софийската таблица с нови странички. Simple Smile Имаме даже истински минимален бал под кодовото име бал на последния приет.

# 440
Здравейте момичета ние успяхме на 2 класиране първо желание история,Испански  и Английски език. Не може да си представите каква усмивка  имаше на лицето му.Подскаше от радост,очите му греха.Още утре ще  ме замъкне  да го записвам ,въпреки че съм втора смяна на работа.Но като знам колко иска не мога да му откажа, да влезе в училището и да се запише.Надявам се всички деца да са намерили днес жадуваното място.Ако ли не се отказвайте от 3 класиране,  ако го иска детето.Повярвайте ми щастието е невероятно да видиш детето си щастливо.

# 441
  • София
Geri, къде е тази паралела?! С първи предмет История.

Не бих препоръчала 3 класиране, както може да се достигне до по-добро, така и да се изпадне надолу. Вместо щастие, може да стане още по-лошо.

# 442
С благодарност към всички, които пишете в темата,споделяте мисли и съвети, давахте кураж и стискахте палци...втори път се класираме Рекламна графика,
ПГ по дизайн. Явно това ни е късмета.Не можахме да се покачим повече и утре се записваме.
Поздравления за всички,които се пребориха за първите си желания!
Стискам палци и за всички,които ще продължат с трето и четвърто класиране!Само да са здрави децата ни,това е най-важното!Вярвам,че всяко дете си има звездичка,която го води по верния път! Вярвайте и вие,че всичко е за добро!

# 443
  • Варна
Здравейте, момичета !Случайно да знаете за колко време важи медицинското за кандидатстване? Дали за трето класиране трябва ново.
Назад в темите се коментираше срок от 6 месеца. Със  сигурност ще важи за 3-то класиране.
Мисля, че медицинското за училище някой беше писал, че важи 1 месец, но по-добре да се пита или в училището, или личния лекар.

# 444
  • София

Не съвсем, къси клечки точно по Мат. се намират.

Например математичката на профил Биология 11 клас. Сред децата има избрали и профил Математика, тя им е предала (знам го от първо лице, тоест от ученика, приятелско дете, понеже дъщеря ми му решаваше неведнъж задачи от профилиращата мат) производни на тригонометрични функции, материал от профил, без преди това да е предала множество формули от тригонометрията в частта  задължителна подготовка. Детето натисна родителите си за уроци за догодина с обяснението, че доста негови съученици  са ходели на такива и в 11-ти, за да се справят.Отделно е скачала от цвят на цвят, днес примерно уравнение на елипса, утре  теорема на Безу, вдругиден - лимеси, а после - сечения... В същото време две познати дечица от СХН в 8 клас  пък са адски доволни от преподавателя си.

Последна редакция: ср, 21 юли 2021, 00:10 от пенсионирана русалка

# 445
  • София
Скрит текст:
Кати, това са татлии - баш пещерски.
https://recepti.gotvach.bg/r-53039-%D0%9F%D0%B5%D1%89%D0%B5%D1%8 … D0%BB%D0%B8%D0%B8
Тази година ги пропускам, че се завръщаме от море днес. При нас си ги има целогодишно по магазините, но когато са празници почерпката е с истински и са по-готини.

Тъй. Сега остава да разбера къде е това "при вас", да си намеря подходящ гид (щото мина ли 2 преки и ме брой изгубила се) и трайно се преселвам за всички празници.

шоколадче, мнението ми е малко пристрастно, ама всички, минали в който и да било момент и за какъвто и да било период през 138-о, и учители, и ученици, са ГОТИНИ!
Аз пътувах от Младост и това е едно от най-хубавите неща, които са ми се случвали, най-близките ми приятели (няма да споменавам след колко години, че май ще ме 'фане срам) са от там (е, освен една, която е от 1-ви клас 11-о училище... и такива, разбира се, от университета - но и с част от тях съм още от гимназията), с учителите - поне с някои - още поддържам контакт. Вярно, не е "елитно', но пък е най-якото училище на света! Жалко само, че му отнеха и гордото име и огромния бор... и голяма част от другите. Имам, впрочем, снимка от 7-ми клас (преди 10-и) с ХЪмерикански астронавт, засаждащ поредното борче в алеята на космонавтите... Сигурно и то е отишло, жертва на борбата за демокрация и правда и н'ам си още какво.

geri123456789, честито!!

Последна редакция: ср, 21 юли 2021, 00:15 от katiABV

# 446
  • В светлината на слънцето
Приети сме! В 138-о, математическа паралелка с интензивен английски, втори испански, информатика и 11-12 клас роботика. Утре ще го записвам.
Ще чета по-късно назад, че сега пристигнахме и се разтоварваме още.
И ние сме там!Аз съм доволна,въпреки че ни е доста далеч,но важно е че свърши този кошмар!:)))

Както се казва - събрахме се. Hug
На нас ни е супер близо, но по-важното е, че това си беше паралелка, която той сам си избра и постави на точно тази позиция.

# 447
Още нещо за трето класиране. В провинцията не е като в София с достатъчно частни и други немонски училища, където децата могат да избират и да отпадат от монското класиране. След първо се налудуват тези, които кандидатстват из страната да си чешат егото и реално за трето остават наистина много малко места.
Може да се окаже, че няма никакво място, за което да искате да се борите.
И другата заблуда е, че на трето се състезавате само с некласираните. Всяко дете, както и вие, може да размисли и да си дръпне документите.
Плюс на незаписването на второ е, че със сигурност ще има едно място, за което да искате да се борите - това от което сте се отказали. Минус е, че си рискувате и може да загубите мястото без дори да знаете има ли място, за което поемате риска.
Извън София си е абсолютен хазарт.

# 448
  • Пловдив
Geri, къде е тази паралела?! С първи предмет История.

Не бих препоръчала 3 класиране, както може да се достигне до по-добро, така и да се изпадне надолу. Вместо щастие, може да стане още по-лошо.

Не знам дали историята е първи профил, но става въпрос за НХГ-Благоевград

# 449
Цитат
Както се казва - събрахме се. Hug
На нас ни е супер близо, но по-важното е, че това си беше паралелка, която той сам си избра и постави на точно тази позиция.

На първо класиране не го приеха никъде,което беше ужасен стрес за мен,тъй като редих и смятах цяла седмица и накрая-,,не сте класиран никъде'',в един момент бях толкова отчаяна,че щях да ходя отсреща в Ломоносов и да моля да го запишат каквото и да е.Пак ми се въртят едни мисли на четвърто да обиколя 32-ро и 127-мо,които му бяха по на сърце,но вече не ми е толкова животоспасяващо:)Надявам се само да няма супер много математика в 138-о,защото с дистанционното от любим,математиката се превърна в един от най-мразените предмети:(

Общи условия

Активация на акаунт