Юнчета 2021 - тема 1

• 28 473
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
Моето момче започна много да бодърства. Иска непрекъснато да контактува, ръкомаха издава звуци, смее се макар че незнам дали все още го осъзнава че е смях. В тази връзка ми е трудно да измислям с какво да му ангажирам вниманието. Имаме карти за внимание и са му много интересни, реагира и на играчка като само я гледа все още не посяга, но какво друго може в тази малка възраст да го занимава?
Ще ми се да му намаля времето с биберона, понеже като е буден и няма с какво да се занимава си иска бибата и стои непрекъснато с нея.

# 91
  • Варна
И при нас е така, занимава се с една играчка на кошарата, и с черно-бели карти, но в един момент като му писне явно и почва да мрънка и да си иска бибата и с нея заспива, как ще я махаме после, не ми се мисли..

# 92
Може да пробвате и с огледало, още осъзнават какво е това, но им е доста интересно.
Също може да сменяте позите, по коремче примерно. 🙂
[/b]
И при нас е така, занимава се с една играчка на кошарата, и с черно-бели карти, но в един момент като му писне явно и почва да мрънка и да си иска бибата и с нея заспива, как ще я махаме после, не ми се мисли..

# 93
Има ли друго бебче, което ака на 2 3 дни, нашето почти постоянно е така... чудя се дали е нормално...
Ние сме само на кърма и акаме през 2/3 дни. Педиатърката каза, че е нормално.

# 94
Аз също съм от тези които практикуват привързано родителство,но за спането съм непреклонен.Всяка жабка да си знае гьола.И до сега големият ми син заспива с мен на нашето легло,което не ми пречи,дори ме успокоява,но заспи ли,го местя веднага в неговото си легло,така правя и с малкия,но през деня повече иска да спи на ръце или на нашето легло и да съм до него.
За бибата все още се чудя дали да настоявам за нея.От самото начало я плюва,по принцип не ми се дава,но ползва мен за била и щом му се приспи започва да мрънка и да си върти главата на страни в търсене на цица.

# 95
Аз пуснах цветни балони от тавана и много ги гледа, също като се поклащат й е интересно. На кошарата слагам цветно чаршафче или бодита с апликации и ги зяпа. Имаме дрънкалки и каката я забавлява с тях. Също се радва на една плюшена музикална играчка от тези, които са с шнур, който се дърпа и пее една приспивна мелодийка.

# 96
  • България, Русе
Моя бебок не иска бибка, 3 различни вида пробвахме, изтрелва я със засилка и не я иска. До сега си вреше юмручетата в устата, но от няколко дни си откри пръстите и ги засмуква. Трудно ми е с приспиването, баткото го оставях в неговото легло, ръгвам му биба и сам си заспиваше, или след кърмене и спеше като пън, като местя не се събужда.
А малкия сега само с люшкане заспива, в кошчето за кола. През деня спи там или при мен след кърмене ако при местенето не се събуди. Но вечер, където и да го приспя го местя в неговото легло и ако се събуди пак го приспивам и пак в неговото 🙂 упорита съм... до към 4-5ч сутринта 😄 при това кърмене само го бутвам до мен и лягам до него...нямам сили да го приспивам или местя.
Взела съм си слинг и сме го пробвали няколко пъти в нас, но е много топло и за сега не го ползвам.

# 97
Точно и мен това ме притеснява,понеже постоянно си бута юмручетата в устата и е въпрос на време да си открие палеца.Бибата един ден решаваш и я хвърляш,има няколко дена драма и забравя,палеца си е постоянно с него.Баткото нямаше проблем с бибата и никога не си е лапал ръцете,но пък все още имаме голяма драма с махането и нощем.То май пълно щастие няма Satisfied

# 98
Да ви питам, имат ли малките белег от Бцж ваксината? Голямото ми дете няма. Сега на лявото рамо на малката се появи една бабунка малка, предполагам е това. Ще питам лекарката след 2 седмици, на предната консултация още я нямаше.
Биба не съм давала, но не се знае като почнат зъбите. Кака й на 8 месеца почна да дъвче биба заради зъбите.

# 99
В началото имаше съвсем лека подутина на лявото рамо, но тези дни ми направи впечатление, че сякаш е по-подута и червена.

За биберона и аз съм в чуденка. По принцип не ми се иска да свиква и засега и го давам само, когато сме на по-дълга разходка.
Да ви питам, имат ли малките белег от Бцж ваксината? Голямото ми дете няма. Сега на лявото рамо на малката се появи една бабунка малка, предполагам е това. Ще питам лекарката след 2 седмици, на предната консултация още я нямаше.
Биба не съм давала, но не се знае като почнат зъбите. Кака й на 8 месеца почна да дъвче биба заради зъбите.

# 100
Белега от ваксината премина през всякакви цветове - розов, червен, кафяв. В първия момент като усетих подутината и изпаднах в ужас, но майка ми ме подсети, че е от ваксината.

# 101
  • Варна
И моя си смуче ръката и се принуждавам да давам бибата....
Вие къпете ли всеки ден бебетата?

# 102
  • София
И моя си смуче ръката и се принуждавам да давам бибата....
Вие къпете ли всеки ден бебетата?
Не, през ден, сега бяхме на селото на мм и забравих да взема това за къпане и ме беше страх да не се хлъзне докато я държа, Та изпусна даже две вечери, но дупето й го миех под вода.

За белега - и бебка има на лявото рамо, появи се след първия месец, каката също няма и ми отне време да загрея какво е.

Аз биберон давам, защото иначе мен ме ползва за биба, освен това сега си откри ръката и яростно си бута целия юмрук непрекъснато или го смуче и връща мляко. Та май препдочитам да е нещо малко…тук от 2/3 дена цицата й е до устата и я бута и си смуче юмрука, ядосва се, плаче, не знам какво й стана 🤷🏻♀Продължава да яде по малко и набързо, ще видим др седмица на консултацията как ще е с теглото.

Мина ли първата ваксина? Как я понесоха бебоците?

# 103
  • България, Русе
Първо да кажа, че ще си помрънкам при вас, да си споделя, че да не ми тежи 😉 извинявам се предварително.
Къпя малкия всеки ден... но и да проспусна няма да е проблем.
Обаче това на лявата ръка при нас стана огромно и кораво (почти колкото малка череша) и като го стиснах един ден към края на 1месец и излезе гной. Ужасих се... няколко дни стисках и почивствах с кислородна вода и йодасепт. Имаше лека дупчица..щях да откача. Но вече е малко и съвсем леко зачервено.
И все още си мисля, че е ухапан от нещо, защото беше 3 часа с баба си и на следващия ден се поду. Чак му гледах снимките от изписването- чиста кожа без белег и нищо.
Нашето  ляво оченце все още събира слуз и гурелчета след плач или сън и му правя масажчета и почиствам, в четвъртък сме на очен. Но от тук каквото коментирахме и с една очна лекарка говорих по телефона и имаме запушен слъзен канал.
Немога да уцеля и памперсите. Вчера моя взел от лидълските 2-ка... днес 2 пъти ака малкия и двата пъти отзад оцапано бодито. Пробвах на молфикс 2ка- те пък са ни малки...ама  нали бяха изгодни 17ст/бр. На mamia най ми харесват, но нямаха 2ка. Взех 3ка mamia и на молфикс 3ка имам и те са пък големи. На пуфис не ми харесват - дебели ми се струват. И за какво се стискам и аз не знам... не че съм затруднена.
Поне кърмата си регулирах, малко по-малко намалих цеденето и вече го правя само през нощта след дългата пауза.
И напоследък немога да се наспя и съм все изнервена. И докато пиша малкия взе че заспа...ще пробвам и аз 😄

# 104
С памперсите и ние имахме драма, все текат. С каката ползвах Памперс актив бейби. Незнайно защо обаче 2ка от тях е много трудна за намиране. А Памперс премиум яко текат поне при нас. Та след обикаляне по борси, намерихме няколко пакета Памперс актив бейби 2 и с тях е ок.

Общи условия

Активация на акаунт