Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 38

• 28 604
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
Намалете мазнините до възможния минимум..
Отличен начин да си загуби цикъла. Страхотен съвет! Ией!

# 106
И да се сдобиете с алцхаймер

# 107
Здравейте на всички! Имам питане към вас, понеже на доктор съм чак другата седмица. От четири дни ми става нещо странно, нямам сила, направо все едно са ми изцедили силите. Дали от неяденето незнам, но си взех както казвате купешки айрян, дори си позволих да хапна парче торта и се оправих. Но накрая на работния ден пак бях като в безтегловност, изморена. Общо взето не се чувствам както преди. На безвъглехидратна диета съм от един месец, правя фастинг по 20 часа и повече. Има дни по малко 16 или 18.Чудя се дали да започна да се храня по често?! Тъкмо кр. Захар я смъкнах на 5.3 и ако започна да се храня дали пак няма да я вдигна. А може би и защото съм в цикъл. Но вече ми е накрая.  Дали трябваше да си меря Кръвното? Какво ще ме посъветва те?Благодаря ви предварително!

# 108
Като ти стане отпаднало, пробвай чаша вода с малко сол или айрян (домашен) или костен бульон и виж дали ще има подобрение. Ако си гладна, яж, няма значение колко пъти на ден се налага да се храниш. В началото не трябва да гладуваш. Фастовете също бих те посъветвала да отложиш за малко по-нататък.

# 109
Здравейте на всички! Имам питане към вас, понеже на доктор съм чак другата седмица. От четири дни ми става нещо странно, нямам сила, направо все едно са ми изцедили силите. Дали от неяденето незнам, но си взех както казвате купешки айрян, дори си позволих да хапна парче торта и се оправих. Но накрая на работния ден пак бях като в безтегловност, изморена. Общо взето не се чувствам както преди. На безвъглехидратна диета съм от един месец, правя фастинг по 20 часа и повече. Има дни по малко 16 или 18.Чудя се дали да започна да се храня по често?! Тъкмо кр. Захар я смъкнах на 5.3 и ако започна да се храня дали пак няма да я вдигна. А може би и защото съм в цикъл. Но вече ми е накрая.  Дали трябваше да си меря Кръвното? Какво ще ме посъветва те?Благодаря ви предварително!

И аз съм с подобни симптоми. Около месец съм на режима, гледам да съм много стриктна, дори мога да мина с едно хранене на ден, но гледам да са две, защото не искам шоково отслабване, а вече съм свалила 3 кила и ми се струва много.

Понеже ми е постоянно замаяно , или недоспало, или превъзбудено, че и кръвно свалям до 90-60, за сметка на висок пулс, днес си позволих  да започна пак да слагам по една втора лъжица мака на прах в кефира.
Момичета, много ли бъркам, четох, че този корен е доста въглехидратен, макар да е от вид зелево растение.
На мен лично преди 3 години ми подейства абсолютно преобразяващо, хвърчах като кениец- олимпиец в жегите, със страшна енергия, без странични ефекти. Голяма енергия ми дава на мен, но да попитам, вие бихте ли го ползвали?
Аз като се хвана с нещо и го правя сериозно, но дали не прекалявам с рестрикциите, не знам. А съм решила да съм така 3 месеца поне и после да си пусна на своя глава и инсулин, щото сега чета и старите теми и изобщо не съм обследвана и диагностицирана, но реших, че този режим трябва да ми помогне за кръвната захар и гликирания хемоглобин, после ще го мисля пак.

# 110
Здравейте,чета темата с интерес и споделям този начин на хранене.Сутрин пия чисто кафе,обяд-домат,яйце,сирене и маслини-всеки ден,вечеря-салата с чисто месо.Два,три пъти в месеца си позволявам картофи и паста.Чаша вино също всяка вечер.Онзи ден изследванията ми показаха повишение за 6 месеца,а именно:кръвна захар 8 ,Холестерол 9,3,HDL 3.08,LDL 5.92,триглицериди 0,75,Утре ще изследвам гликиран хемоглобин.Според лекаря съм за хапчета- аз категорично не съм съгласна. Очаквам и моля за съвет-къде бъркам с храненето? Благодаря Ви!
Здравейте! Правих кръвен профил днес: 8ч.-4.7,12ч.-4.4,15ч.-4.3.Гликиран хемоглобин 5.1,при реф.граници 4.5-6.4.Сутринта пих чисто кафе и до обяд много вода.Обяд в 12.30- татарско кюфте и салата домати и маслини и доста зехтин.

# 111
tays, не знам нищо за маката, но ако те прави хиреп активна, може и да не е много добра идея да я употребяваш често. За замайването - сол.

klodel,  не ти е зле гликирания и триглицеридите ти са ниски (което е добре), но инсулинът как ти е? Пускала ли си го?

# 112

И аз съм с подобни симптоми. Около месец съм на режима, гледам да съм много стриктна, дори мога да мина с едно хранене на ден, но гледам да са две, защото не искам шоково отслабване, а вече съм свалила 3 кила и ми се струва много.

Понеже ми е постоянно замаяно , или недоспало, или превъзбудено, че и кръвно свалям до 90-60, за сметка на висок пулс, днес си позволих  да започна пак да слагам по една втора лъжица мака на прах в кефира.
Момичета, много ли бъркам, четох, че този корен е доста въглехидратен, макар да е от вид зелево растение.
На мен лично преди 3 години ми подейства абсолютно преобразяващо, хвърчах като кениец- олимпиец в жегите, със страшна енергия, без странични ефекти. Голяма енергия ми дава на мен, но да попитам, вие бихте ли го ползвали?
Аз като се хвана с нещо и го правя сериозно, но дали не прекалявам с рестрикциите, не знам. А съм решила да съм така 3 месеца поне и после да си пусна на своя глава и инсулин, щото сега чета и старите теми и изобщо не съм обследвана и диагностицирана, но реших, че този режим трябва да ми помогне за кръвната захар и гликирания хемоглобин, после ще го мисля пак.
Аз свалих близо 8 колограми. И аз мислех да съм на режима толко време, но нещо  в последните дни не ми е конфортно. Пия и Иневика, хапчета за пулса да не ми се вдига, че получава паник атаки. И сега незнам какво точно да ям

# 113
Мерси, Миоки !
Тази перуанска суперхрана са я лапкали индианските бойци за мъжка сила и мощ по време на междуплеменните битки Blush
Само се притеснявам от състава
Хранителна стойност за 100 гр:
Енергийна стойност - 1243kJ/297kcal
Мазнини - 1.43 г
от които наситени - 0.3 г
Въглехидрати - 59.1 г
от които захари - 29.3 г
Фибри - 27.1
Белтъчини - 12.3 г
Сол - 0.04 г
Калций - 250 мг (31% от препоръчителния дневен прием)
Калий - 2000 мг (100% от препоръчителния дневен прием)

Иначе ми е перфектно за енергията.
Клодел, моите са много по-зле, на теб ти бяха приготвили лекарства вече, ужас. Angry
Гликираният ми беше 5,70, / 4,97 , 4,88, 4,75 /

# 114
Как се казва пак тази добавка, че не разбрах? А в каква храна я слагате?

# 115
Как се казва пак тази добавка, че не разбрах? А в каква храна я слагате?
Мака на прах, ето линк в скрит текст :

Тя е безвкусна, по-рано в кисело мляко си я слагах , сега в кефир днес, защото съм намалила и млякото.

# 116
tays, не знам нищо за маката, но ако те прави хиреп активна, може и да не е много добра идея да я употребяваш често. За замайването - сол.

klodel,  не ти е зле гликирания и триглицеридите ти са ниски (което е добре), но инсулинът как ти е? Пускала ли си го?
Здравей Миоки,не съм пускала инсулин. Не съм чела много за тези зависимости,а изследвания правя редовно...тези дни се случва.Да пусна ли инсулин...какво е изследването-венозна кръв?!

# 117
Инсулин на гладно - пуска се с другите изследвания, венозна, да. Понякога обаче това не показва истинското положение на нещата и трябва да се направи натоварване с глюкоза. Ти обаче, ако си минала на режим, може и да не го правиш. Доста е ...хм натоварващо Simple Smile А бе не е приятно. Пусни си на гладно, като начало е достатъчно.

# 118
Пуснах си днес само глюкоза плюс инсулин на гладно. Захарта ми е пак 4,7, така че оня с часовете да се скрие. Инсулина ми е 8,8. Homa index 1.9. Струва ми се, че без обременяване няма да разберем цялостно проблема на кой етап е.
tays, благодаря ти много. Може да го пробвам това, защото съм като утрепена без енергия лятото.

# 119
Имам много работа в работата и почти не ставам от компютъра по цял ден. Вечер си лягам и спя по 8 часа, но ставам уморена цяла седмица. Уморена и постоянно гладна. Съответно и храненето ми се разбърка вчера и днес и много ме е яд на себе си.

Както и да е, ще трябва да се взема в ръце.

tays, ще взема и аз от маката да пробвам. Стойностите са "хубави" по отношение на въглехидратите, но за 100 г все пак Simple Smile Виждам, че на ден препоръчителната доза е 1 с.л., което е около 15 г, т.е. би трябвало да е окей.

lovely, мечтая си за стойности като твоите! Всъщност никога не са ме връщали от лаборатория, независимо по кое време съм ходила. Последния път ми взеха кръв в 10:30 в Бодимед, защото имаше само 1 лаборантка и чаках на опашка близо час и половина.

Общи условия

Активация на акаунт