Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 38

  • 28 602
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 18 539
При усещане за глад не е непременно ниска захарта. Има хормони, които регулират усещането за глад и ситост грелин и лептин. Изобщо биохимията ни е комплесно нещо и не може да се обясни с няколко прости процеса.

# 91
  • Мнения: 2 287
Но ние коментираме по-скоро онова чувство за глад, което е като прималяване, като дупка в корема или вълчи глад, както го наричат. То пределено се отличава като усещане от нормалния глад и после като хапнеш нещо при такова чувство няма това удовлетворяващото усещане за засищане, а е едно неприятно такова...мисля почти всеки с ИР го е изпитвал. 

# 92
  • Мнения: 18 539
Е да, озверяването е почти сигурно от рязко спадане или прекалено ниско ниво на захарта. Не съм имала това усещане от началото на режима, а преди си ги получавах почти всеки месец последните години, някои от които доста сериозни.

# 93
  • Мнения: 31 804
Аз точно такова чувство на глад не бях изпитвала преди при такава КЗ- а да не се променя изобщо и след ядене...пристъргващо едно такова. И една такава типична отпадналост имах, както когато е ниска захарта и гладуваш. Странно си беше отвсякъде...Мен по-скоро КЗ ме озадачи, чак пък толкова фиксирана между 5,6 и 5,7 (определено не беше от това което бях яла през деня)...
Всъщност, от ИР не помня някога да съм имала такива симптоми, такъв глад...Ако съм правела хипогликемии, то по-скоро съм имала симптоми тип объркване, моментно замайване, изпотяване или леко треперене...но такива симптоми може да са били и просто от по-рязка промяна в КЗ (нагоре или надолу), или от друго, а не точно от хипогликемии...Когато разбрах за ИР стойности на КЗ под 5 на гладно нямах (даже повече около 5,5 бяха), камо ли хипогликемии...

# 94
  • Мнения: 179
Добре де, защо я мерите тази захар всъщност?
Тя се мени буквално за минути. Затичайте се малко и ще видите веднага сериозна промяна в захарта, как може да се разчита на такова нещо, че и уговорки ще правят точно в колко часа да се мери.

Смислено е да се мери гликиран хемоглобин.

# 95
  • Мнения: 31 804
На мен не ми се променя КЗ за минути, не и от затичване или час-два неядене...За лабораторията и аз недоумявам какво е това престараване за часа...
Гликиран хемоглобин не меря, защото съм с дефицит на желязо и не е достоверен. Изчислявам си го приблизително с глюкомера вкъщи.

# 96
  • Мнения: 1 082
Не знам защо, но и аз съм забелязала, че по-рано ги искат тези изследвания. Случвало ми се е да излизат от лабораторията и да питат има ли някой за обременяване, да не чака на опашката. А за глада, аз на 5.1 вече съм озверяла от глад.

# 97
  • Мнения: 40 282
Нали инсулина е виновника за глада. Той би трябвало да е висок.
На мен не ми се променя КЗ за минути, не и от затичване или час-два неядене...За лабораторията и аз недоумявам какво е това престараване за часа...
Гликиран хемоглобин не меря, защото съм с дефицит на желязо и не е достоверен. Изчислявам си го приблизително с глюкомера вкъщи.
Тоест ако се тестваш ще бъде висок или нисак гликирания?

# 98
  • Мнения: 889
Здравейте! Ендокриноложката ми пусна изследвания, но резултатите ме притесниха. Преди две седмици пуснах инсулин на гладно, беше 24. Вчера резултатът е 32, при положение, че пия глюкофаж хр. Предната вечер изядох няколко солети с лимец към 22,30 часа, вечерта пих айрян със сол-купешки, но сякаш от него ми се подуха краката.
Не съм яла нищо сладко, защо така се получи, и пикочната киселина е повишена в сравнение с преди две седмици.

# 99
  • Мнения: 18 539
В тези солети освен лимец кой знае какво друго има. В купешкия айрян също. Не знам колко време пиеш глюкофаж, но хапчетата не те освобождават от правилн хранене, та хвърляй ги тези и не яж нищо, което не си приготвила сама поне. Никакви солети, бисквити, млекца и тем подобни поне няколко месеца наред с другите ограничения, които си си наложила и виж как ще е. 2 седмици не са чак толкова дълго време, а и резултатите ти може да са повлияни и от друго - стрес например.

# 100
  • Мнения: 889
Благодаря, Миоки! Преди ми бяха изписали метфогама, но цял месец бях с разстройство и за да изляза от вкъщи, пиех хапче за затягане. А сега от глюкофажа хр съм много добре, нямам разстройство, корема не ме боли, но чернодробните показатели АСАТ и АЛАТ са малко завишени и сега ако не мога да пия глюкофаж, какво ще правя?

# 101
  • Мнения: 40 282
Здравейте! Ендокриноложката ми пусна изследвания, но резултатите ме притесниха. Преди две седмици пуснах инсулин на гладно, беше 24. Вчера резултатът е 32, при положение, че пия глюкофаж хр. Предната вечер изядох няколко солети с лимец към 22,30 часа, вечерта пих айрян със сол-купешки, но сякаш от него ми се подуха краката.
Не съм яла нищо сладко, защо така се получи, и пикочната киселина е повишена в сравнение с преди две седмици.
Това, че пиеш хапче не означава, че може да ядеш всичко В.
А това, че не си яла захар, не значи, че може да ядеш солети и други В. храни.
Млякото е лактозна храна.
Нужен ти е строг НВВМХ режим за месеци наред за да ти се успокои организма.
Инсулин 32 е лош резултат. И оправянето му не става с две седмици и после да нападаш солети и други боклуци.
Оправи си храненето и то до живот.

# 102
  • Мнения: 18 539
Благодаря, Миоки! Преди ми бяха изписали метфогама, но цял месец бях с разстройство и за да изляза от вкъщи, пиех хапче за затягане. А сега от глюкофажа хр съм много добре, нямам разстройство, корема не ме боли, но чернодробните показатели АСАТ и АЛАТ са малко завишени и сега ако не мога да пия глюкофаж, какво ще правя?
Пий си го хапчето, щом са ти го изписали и се чувстваш добре с него за сега, но бъди по-отговорна с храненето и имаш голям шанс да се подобриш във времето. Следи си и нивата на Б12, може да ти се наложи да взимаш добавка, ако започне да пада. Настрой се положително и не се отчайвай, ако не се случва всичко бързо. Важна ти е посоката, не непременно постигнатите резултати.

# 103
  • Мнения: 889
Благодаря от сърце, Миоки! Ще се постарая и се надявам след време да пиша за добри резултати! Ще следя темата.

# 104
  • Мнения: 179
Благодаря от сърце, Миоки! Ще се постарая и се надявам след време да пиша за добри резултати! Ще следя темата.

Извинявайте, но направихте ли си труда да изгледате тези видеа. Ще разберете много бързо къде точно ви е проблема..

https://nutritionfacts.org/topics/diabetes/

Разберете - щом имате производство на собствен инсулин, значи проблема е в инсулиновата резистентност. Следвайте препоръките на науката ще влезете в правия път. Мога да се обзаложа!

Намалете мазнините до възможния минимум, яжте много зеленчуци и изобщо само цели храни, никакви айряни и подобни. Дано не се наложи да ви отрежат краката някой ден, за да си дадете сметка, че трябва да погледнете крайно сериозно на проблема си СЕГА.

Общи условия

Активация на акаунт