Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 38

• 28 621
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
Инсулин на гладно - пуска се с другите изследвания, венозна, да. Понякога обаче това не показва истинското положение на нещата и трябва да се направи натоварване с глюкоза. Ти обаче, ако си минала на режим, може и да не го правиш. Доста е ...хм натоварващо Simple Smile А бе не е приятно. Пусни си на гладно, като начало е достатъчно.
Ще пусна инсулина...глюкоза на гладно...ААА.не категорично! Мисълта за сладко ме втриса,нямам нужда, не го търся,неприятно ми е чак.Замислям се дори дали е нормално?! С риба,яйца  и сочни кюфтета нямам разногласия!!!
Tays,благодаря.

# 121
Идеално значи, и без натоварване ще се оправиш. Аз не съм правила. Хипогликемиите които получавах бяха достатъчно показателни, че нещата не са наред, а конкретните цифри не бяха от значение. Знам, че някои много държат да видят числата и ако са ок значи няма проблем, аз предпочитам да разчитам на симптомите основно, а цифричките са само за по-интересно.

# 122
Ами, хем така, хем не съвсем. Още в началото при мен проличаха нещата след натоварване. Преди това беше мъгла. Защото моя инсулин най-първо беше 13 и ми казаха добре си (то и 13 не е добре, но.. явно не е и много зле). Но после бях примерно три пъти над нормата и повече на 60та и 120та. Шкембето ми не спада, е това не мога да понеса. И се чудя вече кво да го правя. И съм вечно като парцал изморена. Ходя с километри, за да има движение някакво, че иначе не става, но няма промяна. Може би не е достатъчно това движение така си мисля...

# 123
Мисълта ми беше, че ако имаш симптоми навяващи на мисълта за конкретен проблем и знаеш какво е потенциалното решение, цифрата в изследването не би трябвало да е от значение за предприемане на интервенция.

# 124
13 за инсулин на гладно не е добре. 😃 Моите стойности преди да разбера за ИР (ама вече бях минала на режим с по-малко вгх, та преди може и малко повече да е бил) бяха около 15, после след още месеци на режим бяха около 13. Чак по-късно започнах да имам и стойности около 10 и 7,5. Бавно пада принципно този показател. И аз съм съгласна с Миоки, че не е нужно някой показател да е поразително зле в цифри, за да не е ок за даден човек...
Lovely, ако с инсулин 13 имаш симптоми и шкембе, значи за теб е много. Не че не можеше да е и по-зле де. Ама все едно да сравняваме човек без 3 и без 6 зъба с човек който си има всичките зъби...А има (немалко) значение и каква ти е кривата на инсулина и в коя фаза е най-големият проблем. Имало е тук хора с добри стойности на гладно, но пък на по-късна фаза не могат да го свалят с часове- да речем крива тип 4-150-200 (0-60-120 мин). Изглеждат им добре нещата на гладно, ама пък те се чувстват зле и едва откриват къде е проблемът, защото все има казват колко са добре стойностите на гладно. А някои лекари не обръщат и особено внимание на инсулина, все още има такива. Но пък щом има симптоми, значи има и причина за тях.
Елора, при дефицит на желязо гликираният хемоглобин излиза фалшиво завишен. Затова си усреднявам стойностите от глюкомера, като гледам приблизително поне половината измервания да са след хранене (ама 30-60 минути след това обикновено, не 2-3 часа по-късно) и другите на гладно.
След 3 дни на стрес, отпадналост и усещане за глад, най-накрая май се нормализирах. 😃 Една от трите нощи грам не спах, изобщо. Цял ден вчера бях извън града, като над 7 часа ми беше пътуването с влак. Изморих се доста (от пътуването с влак най-вече), и ходене имаше- но то това ми е приятно движение. Важното е, че се наспах и, че вече го няма противното пристъргване с отпадналост.  Даже мисля да си направя някакъв фаст, че имам чувството, че сме около пълнолуние и ще ми се отрази чудесно. 🙂
П. С. Голяма връзка имаме с Луната, за пореден път се убеждавам 😃 Пълнолунието е точно днес, около 14 ч. Определено съм на фаст поне до вечерта.

Последна редакция: сб, 24 юли 2021, 15:36 от dolce miele

# 125
dolche miele сега инсулина ми на гладно е 8.8 и имам симптоми. Да, аз точно това казвах, че затова ще направя и обременяване, за да се види кривата, че там става при мен доста по-зле положението на 60та и 120та.
За луната не знам, но и аз съм много зависима от разни магнитни бури, от климата и т.н. И някой дни съм като луда и няма заспиване нощем и искам да изям всичкото тесто на света.

# 126
Здравейте и от мен! Също съм в отбора на ИР , с ПКЯ, с нормално тегло съм. Преди години ИР ми я откри др Катя Тодорова и благодарение на това,  че ми изписа метфогама проблемите ми с кистите ми спряха и забременях. Сега след катж родих и спрях да кърмя отново започнах метфогамата. Започнах я с мн ниска доза, но не ми понася на стомаха. Пила съм я повече от 2 години в доза 3×500 и сега искам пак, но имам срахотна диария от време на време, а през другото време запек и подуване на корема. Какво да правя? Кога минават тези ефекти? С мноого бавно дигане за 15 дена стигнах дозата 2×500, но ми се.плаче заради този корем. Ще свърши ли това чудо?

# 127
Можеш да се консултираш дали да не смениш с друг метформинов препарат. Или да намалиш още дозата и по-бавно да я увеличаваш. На каква доза си сега? А може и определени храни да ти влияят.

# 128
От 2 дни стигнах до сутрин 500 и обед 500. Може би трябва да ги разпределя на сутрин и вечер таблетките, а не толкова близко. Също така днес на обедното пиене на хапчето не ядох мтого обилно- половин кофичка Скир, половин домат  и голамата ми грешка беше сушени сливи- уж да ми помогнат, но нямах чак такава цел.

# 129
Аз съм на глюкофаж и така и не ми свикна стомахът с хапчетата. Поне половин година беше зле, сега вече доста време след това е по-добре, но все пак когато ям навън или цял ден съм в движение, не пия хапче.

Но, да, може да ти го сменят с друго и да пробваш. И аз много бавно качвах дозите, и задължително едната ми беше вечер, защото е по-лесно със стомаха.

# 130
При ядене на скир, домат и сини сливи, аз не бих взела хапче (ако имах проблеми със стомаха).
Може временно да се намали дозата, 250 и 500 мг вместо 2х500 мг или да се пропускат хапчета при по-оскъдно хранене...

Последна редакция: сб, 24 юли 2021, 21:39 от dolce miele

# 131
Явно съм направила грешка с яденето днес.
Няма да повтарям пак и ще намаля малко дозите.
Nora, много ме отчая с тази половин година.. на висока доза ли си ?

# 132
А всъщност защо започна пак хапчетата, изследвания правени ли са скоро?

# 133
Здравейте имам Хашимото и ме съветваха да си пусна инсулин на гладно и днес го направих резултата е 7.3 , това добре ли е?

# 134
  • Столичанин ама не в повече :D
Аз имам следния въпрос, след като тук непрекъснато се твърди, че конкретните цифри са без значение, това означава, че ако няма симптоми значи нямат значение стойностите на инсулина или гликирания хемоглобин или кръвната захар така ли? Тоест инсулина може да е повишен или гликирания хемоглобин да е повишен или кръвната захар да е повишена, но след като няма симптоми значи няма проблем? Защото непрекъснато това се твърди, че след като няма симптоми цифричките са само за по-интересно, и изглежда доста хора са съгласни с това.

Общи условия

Активация на акаунт