Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 38

  • 29 023
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
  • Мнения: 40 766
Миоки, имаш предвид вредните мазнини, пържени неща?

# 646
  • Мнения: 18 539
Не, всякакви мазнини имам предвид. Проблемът не е самите мазнини, а способностите на тялото да ги обработи.

Общо взето, причината е черният дроб произвежда много жлъчни сокове, които не се рециклират правилно поради проблем с някакъв ензим и се изхвърлят през дебелото черво и от там диария. Обясних го много на едро. Във видеото е подробно обяснен механизма.
Може е да има и други причини, това е едно от възможните обяснения.

Последна редакция: пн, 09 авг 2021, 15:50 от Миоки

# 647
  • Мнения: 40 766
Не знам честно казано. Понякога получавам някакво леко разстройство, но когатот ям пържени вредни неща.
Особено един панирани хапки кашкавал и сирене като си купя от ФФ през 2-3 месеца от гевезлък.

# 648
  • Мнения: 18 539
Тук не става въпрос за инцидентно прокарване, а за хроничен проблем. Това твоето е по-вероятно от конкретния продукт, не че имаш проблем.

# 649
  • Paris, France
  • Мнения: 17 724
Невена, зимата ми се наложи да пия кортикостероиди с шепи за 3 месеца и се върнах години назад с проблемите. В момента малко да се отпусна и качвам жестоко. Тази зима качих 7 кг, нямаше начин да мина на кето, защото лекувах щитовидна жлеза. Захарта и нея съм качила сутрин около 5,8-6. Сега много внимавам и използвам жегите да намаля кг, пусто тези домати ме провалят. Аз по сиренето не съм много, но от време на време вместо пържола, слагам сирене. С други салати нямам този проблем, даже съм забелязала от моркови не огладнявам толкова. Омегите съм ги спряла от няколко месеца, но ще взема да ги почна пак.

Голяма грешка е било да ядеш ВХ със стероидите. Самата кетогенна диета, без ВХ е противовъзпалителна, отчасти защото вдига собственото производство на кортизол. Така си вдигнах инсулина от под 5 до 18, ядейки ВХ и пиейки КС сутрин, през 2018 или 2019г за един месец. Падна за още месец строго кето.

На щитовидната жлеза не и трябват кой знае колко ВХ, даже и да е болна. При кето Т4 обикновено не пада.

Хубаво използваш жегите, обаче това сирене може и да те дърпа надолу. Половината е масло.

Кои омега си спряла и защо? Трябва ти омега 3. Останалото го има в храната. Омега 3 трябва да е в съотношение 1:10 с наситените и 1:1 с омега 6. Също трябва и на възпалената, щитовидна жлеза. Ако ядеш 30гр сирене ти трябват около 1-2 грама омега 3 само за това ядене. (Офф- с домати и чушки мога да изям и 100гр). Ти си спряла най-важното.

Докато е горещо, тръгвай да бягаш или ходиш след всяко ядене до КЗ под 5 + още 30мин и 30 мин преди сън. До месец би трябвало да видиш нормална КЗ сутрин. Така направи Деси 123. Отдавна не е писала и не знам как е, но с тичане и ходене свали КЗ от 6 на 4.5. Приоритет в момента ти е КЗ. Деси отслабна докато припкаше.

Виж пак витамините от първа страница и оправи това, което ти липсва!

А ядеш ли си 200 калории от листа?

Аз от домати се отказах само за 10 дена за Нюкасълската. От розовите, български не се отказвам ако ще да трябва да спринтирам по час след всеки домат. Ама тука ги нямааааааааааа. ☹

# 650
  • Мнения: 1 781
Точно розовите са ми проблема, че вече ми станаха на вилата и прекалявам с тях.  Слагам и много магданоз и босилек - това ми е зеленото.  Ще се опитам да ги комбинирам с марули и да си ям протеините преди салатата , а не след нея.  Благодаря ви за идеите!  Не мога лятото без домати, но сега ми развалят плановете.  Един домат е около половин кг. А аз и на обяд и на вечеря ги хапвам. Ще трябва да ги намалям. 
Невена , в началото, като ми се възпали жлезата пиех по 6 преднизолона. Постепенно взех да ги намалям на 10 дена с по едно хапче. Много зле ми беше на стомаха, та ядях доста картофи и ориз. Изобщо не успях да се пробвам с кето. Сега си бера плодовете от зимата, но явно и доматите ще намалям

# 651
  • Paris, France
  • Мнения: 17 724
елица, в твоя случай картофите и ориза са no go area за идните 5 години. Може и повече да се наложи. Намерила си какво да ядеш! Червено цвекло, пащърнак, ряпа, моркови, сладки картофи (От тези тропическите, дългите) и това е. Даже и с тях не бива да се прекалява сготвени.

Като приемаш кортикоид увеличаваш витамин Д, защото го намаляват. Те, сами по себе си вдигат КЗ, а с картофите става една...... Трябват ти протеини, защото стомахът става кисел, а и не се усвояват от КС.

6 хапа нищо не ми говори. На мене ми даваха по 500мг дневно 3 дни и после по 100мг, май беше дневно. Имаше и на инжекция, Soludecadron.

Доматите аз бих си ги яла. Ще ги има още месец, примерно. Бих ги яла сами или с магданоз, но без мазнина, без сол, без сирене. По един домат на час, примерно. Какво? 4 грама ВХ на 100гр и като махнеш половината от фибрите, които са 1.2 гр (ако ядеш със семки и не белиш) излизат  16-18 гр ВХ за половин кило. Ми не е много.

# 652
  • Мнения: 18 482
Бях на море и го ударих на хранителен разврат.
Joy
Много ме разсмя.

# 653
  • Мнения: 32 286
Днес бях на фаст- само вечеря, ако не броим малкото сметана в кафето. Чувствам се чудесно, нямам никакво желание да ям сладко.
Скрит текст:



Бутчета във Фрайърчо. Това под тях не е само мазнина, а водичка с малко мазнина 😃 Доматите са 285 грама, с листа целина, зехтин, сол. Докато се приготвяше моята храна правих палачинки на малката (бях и' обещала), също не ме съблазниха- а най-накрая се научих да правя страхотни палачинки... 😁  

# 654
  • Мнения: 18 539
Е как не те досрамя с тия снимки! Stuck Out Tongue Closed Eyes
Аз днес съм на кюфтета, а утре ще съм на свински коремчета, за гарнитура яйца и крема сирене. Няма да снимам, моите храни не изглеждат красиво, за това пък са ми много вкусни.

# 655
  • Мнения: 24 849
Тази храна (ако е само това в чинията) не идва ли малко щом това е всичко за деня? То вярно че зависи колко често го правиш ама все пак малко ми се вижда. Имам желание да пробвам OMAD като цяло, а не само от време на време, но все си мисля че тогава ще ям прекалено малко като е само едно хранене...
Скрит текст:
Иначе пилешко в еърфраера ми е едно от любимите неща за готвене откакто имам уреда - стават страхотни и бързо и се готвят сами, освен това Grinning Овкусявам ги преди работа и като се прибера само ги мятам вътре и след половин час си вечерям без много занимавки за целта.

# 656
  • Мнения: 18 539
За колко време се сготвят в този еърфраер?

# 657
  • Мнения: 24 849
Цели бутчета за половин час, до 40 минути ако са по-големички. Тези долните на снимките може и малко под половин час да са искали. Стават много сочни отвътре, а пък кожичката е като на пиле на грил, ако не и още по-хубава.
Уредът си е идеален като за нас, много обичам печено пиле но преди правех рядко че във фурната просто не е същото, а ако си купя пиле на грил качеството винаги е с едно на ум. Кюфтетата стават за 15тина минути и те, гъби и всякакви зеленчуци и тях мятам като реша - абе въобще не е просто уред за пържени картофки, за каквото повечето хора си го купуват Grinning

# 658
  • Мнения: 18 539
Имам  проблем с кюфтета аз, много ги обичам, но мразя да ги пържа, а печени във фурната не са същите. Иначе пилето си го харесвам печено, особено сосчето от желе и краве масло,което се получава при печенето. Чудя му се отдавна на този уред но все не се решавам.

# 659
  • Мнения: 32 286
За 20-25 минути на 180 градуса някъде станаха моите, може и малко повече да е било. Ориентировъчно, че са се изтрили обозначенията 😃 Салатата от домати изглежда много мини на снимката (не беше), но почти се наядох с трите бутчета- те също по-скоро големи бяха, 5 броя бяха 600 грама, изядох трите най-големи...А, и съвсем малко горчица добавих към бутчетата. Има и маслини които не се виждат между доматите и листата целина. Просто не бях по-гладна, а и ме мързеше да режа още зеленчуци. Не след всеки фаст ям по малко, зависи. Днес също така стана по-късно от обичайното.
Страхотен уред е фрайъра, особено когато не ми се включва фурната. На големите бутчета съм им намерила начина на фурна- подправки и мазнина, в тава върху хартия за печене (понякога слагам вода на дъното, съвсем малко, колкото да се изпари когато пилето е готово) и пека към 50-60 минути на 180 градуса с вентилатор. Ако ми се занимава, обръщам по някое време да се запекат и от другата страна. Разпадат се от кокала. Все се каня да си поръчам от онези комплекти с приставки за Фрайърчо- решетки, тавички, щипки и др. Ако някой се сеща за изгодни, да казва 😃
Миоки, както виждаш, аз слагам хартия за печене под пилето, сосът си остава в нея. 🙂 Е, освен, ако не я продупчиш...с тавичка би било по-удобно де.

Последна редакция: вт, 10 авг 2021, 01:24 от dolce miele

Общи условия

Активация на акаунт