Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 38

• 28 860
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
Не ям "здраво" растителна храна, а в нормални количества, за да не се чувствам претъпкана, a приятно нахранена. Преди да разбера за ИР ядях салати с легени...

Последна редакция: ср, 04 авг 2021, 01:04 от dolce miele

# 436
  • Paris, France
За сулфорафан идеята беше, че при рязане се генерира незначително колчество. Прекалено малка част от тъканта се засяга. Блендера само би свършил работа. Има хитър метод обаче, при който СЛЕД сготвяне пак може да се образува. т.е. готвите си го традиционно, но накрая пак да се образува количество както ако е минал през блендер. Да пускам ли линк?

В Англия си правех супа от глава броколи, глава лук, стъблото на броколи смелено в резачка на блендера, за фибри. Като се свари пасирам,  сол, чер пипер на вкус, течна сметана и 5 смлени в резачката, скилидки чесън. Пасирам с ръчен пасатор и сервирам с натрошено сирене.

Зъбите и ченета 🥳 вършат същата работа като блендера и ръчния пасатор, а и в слюнката има амилаза, без която ВХ предизвикват ИР като нахлуят в червата. Обработката на ВХ започва в устата. Затова много специалисти са против крем супите и смутитата. Хора, които ядат по-малко фибри са по-склонни към ИР и диабет, но храната е добре да се дъвче.

Не съм чела никъде за туптенето в ушите. Установих го сама. Бях ходила на лекар, пила съм Б витамини, но си го имах. Когато почнах да пия сол Нигари, започна да изчезва веднага. Пиех преди ядене, но веднъж я изпих след и до 3-4 минути туптенето намаля и спря. Правих експерименти с и без и като не я пия ми туптяха ушите. Вече не, но като ям много сол или калиев цитират пак започва туптенето. Вода не го оправя, само тичане или мърдане и магнезий. При мене почваше около 30-60 мин след ядене на ВХ и спираше след час.

Не знам за тази вода. Пия сол Нигари. Действа ми добре срещу запек. Може да се направи на магнезиево олио и да се каже. Трепе и гъби по краката (Само съм чела). Действа и като дезодорант под мишниците, но оставя мазни петна.

Наясно сме с денонощния цикъл, да. Не забравяй, че някои от нас работим нощем и става сложно.

Ако ядеш само сурови зеленчуци и плодове, цитрат не ти е нужен по принцип. Мери pH на урина и се води по нея. На кетогенна е задължителен, разбира се. Аз съм мерила pH през плодови дни и често меря над 7, а пуша.

Последна редакция: ср, 04 авг 2021, 02:16 от Nevena Virolan

# 437
Мен лично това дето ти писа че според този сайт ние прекаляваме с протеините ме отказа да го гледам хич. Ако вярно пише такова нещо че кето значи прекалено много протеини, за мен този сайт е силно ненадежден източник и го игнорирам, понеже това е откровена глупост. От там нататък няма смисъл, аз каквото и да бих прочела в него, няма да го повярвам и ще счета че е също толкова вярно. Може да има и по-стойностни четива там, знам ли. Ама няма да отида да ги търся.
То не че всички източници са надеждни, всичко трябва да се проверява и засича на още няколко места, но все пак някои неща си звучат несериозно още на първо четене.
Нито сайта, нито Миро са наясно всеки участник в тая тема колко и какво яде. И такива нелепи умозаключения ме отблъскват.

# 438
То ясно че за нас няма кой какво да знае, въпросът беше за сайта и че ако в него се твърди че ВМ-НВ и кето са режими с прекалено много протеини, това са пълни глупости. Нито аз, нито ти се храним кето, нито повечето пишещи тук. Това не го прави по-малка глупост де, ако действително такива са им фактите там.
Спорът се проточи относно тоя сайт, кой където иска да чете, просто беше цитиран буквално във всеки пост на този потребител и нямаше как да не ни избоде очите. Все ще си намерим откъде да се информираме и без точно този източник, нищо страшно не е станало. Спор нека да си има, стига да не се прекалява и да не е с кофти тон всяка дискусия може да е полезна. Винаги може да изскочи нещо интересно покрай това.

# 439
Аз пак да питам за магнезия.. Проучванията, които пусна Nevena Virolan са интересни, потърсих и още. Общо взето при около-диабетни състояния магнезиевия дефицит вътре в клетките расте. Горе долу това се констатира. Другото, което е ясно е, че никой не знае дали има или няма дефицит, защото изследването е тегаво.

Някой знае ли друг вид прием, при който по-успешно може да се "натика" магнезия в клетките. Защото при изпиване на еднократна доза е ясно, че основната част ще отиде в тоалетната.

Трябва непрекъснат источник, нещо като да си разтворите магнезии във водата, която използвате за готвене, пиене.

Голямо впечатление ми направи един материал от НАСА за престоя на космонавтите в околоземна орбита. Имало огромен проблем с камъни в бъбреците заради безтегловността. Просто върху частичките не действат сили на гравитация, сътесения и т.н. и те свободно се слепват и се групират в по-големи. За да се намали риска задължително се дава цитрат, който затруднява този процес.

Последна редакция: ср, 04 авг 2021, 12:36 от MiroG

# 440
Здрвейте какво е мнението ви за тези резултати

# 441
Адриана, по тези изследвания- имаш инсулинова резистентност (ако са твои изследванията). Инсулинът на гладно е висок. На първи и втори час също. Каква ти е кръвната захар, други изследвания имаш ли, а също и някакви неприятни симптоми?
П. С. Ако това горе са стойностите на КЗ- поне там на гладно и на първи час е добре. КЗ на втори час която е по-ниска от тази на гладно също е косвен показател за ИР. Но в ежедневието си все пак не гълтаме по 75 гр глюкоза, така че след хранене може и да не ти пада чак толкова. А ако пада, вероятно имаш симптоми на хипогликемия...
Миро, най-успешно ми е като пия магнезия преди лягане. Не се будя нощем, за да ходя до тоалетната, така че има повече време да се усвои максимално добре. А може и да се приема на 2 пъти.
Скрит текст:
Любимите ми цифрички (4,88) на гладно.

Последна редакция: ср, 04 авг 2021, 14:34 от dolce miele

# 442
Адриана, по тези изследвания- имаш инсулинова резистентност (ако са твои изследванията). Инсулинът на гладно е висок. На първи и втори час също. Каква ти е кръвната захар, други изследвания имаш ли, а също и някакви неприятни симптоми?
П. С. Ако това горе са стойностите на КЗ- поне там на гладно и на първи час е добре. КЗ на втори час която е по-ниска от тази на гладно също е косвен показател за ИР. Но в ежедневието си все пак не гълтаме по 75 гр глюкоза, така че след хранене може и да не ти пада чак толкова. А ако пада, вероятно имаш симптоми на хипогликемия...
Миро, най-успешно ми е като пия магнезия преди лягане. Не се будя нощем, за да ходя до тоалетната, така че има повече време да се усвои максимално добре. А може и да се приема на 2 пъти.
Скрит текст:
Любимите ми цифрички (4,88) на гладно.
Имам симптоми на доста неща

# 443
Ако желаеш, може да споделиш какви. 🙂

# 444
И според моето непрофесионално мнение, имаш ИР, adrianav9 и правиш хипогликемия на втори час.  Хубаво е, че инсулина пада, но ти сваля рязко захарта и от там прекалено ниската след втория час.

# 445
За магнезия заглеждам от известно време филтри за водата които я обогатяват с магнезий, аз така или иначе ползвам кана с филтър вкъщи. Ама не ги знам какво са и що са и засега се въздържам, ползвам си стандартен филтър и вземам добавка магнезий. Ако някой е пробвал от специалните филтри, ще ми е интересно да прочета споделен опит.

# 446
Ако желаеш, може да споделиш какви. 🙂
Не знам дали е от това, но постоянно ми пада кръвното вчера беше 90/50, прилошава ми гади ми се , вие ми се свят, започвам да треперя цялата. Също вечер параноя ме обхваща, страх, сърцебиене. Като цяло доста неприятни неща

# 447
Част от тези симптоми може да се обяснят с хипогликемиите - главно потенето, треперенето, сърцебиенето, а възможно и падането на кръвното. Първите три ги получавах със сериозна сила. Кръвното не съм мерила тогава. Трябваше да ям веднага и нямаше време за мерене.

# 448
Част от тези симптоми може да се обяснят с хипогликемиите - главно потенето, треперенето, сърцебиенето, а възможно и падането на кръвното. Първите три ги получавах със сериозна сила. Кръвното не съм мерила тогава. Трябваше да ям веднага и нямаше време за мерене.
Вчера след ядене също започнаха тези симптоми, а мислех ме дано когато не съм яла, но явно не

# 449
Адриана, това са симптоми на хипогликемия, но и на вариации на КЗ също. Много вероятно е да е свързано с ИР. Не е зле да провериш и щитовидната, често проблемите с ЩЗ "вървят" заедно с ИР...Междудругото, панически атаки също често имат общо със завишен инсулин...
Натка, вкъщи използваме филтър с магнезий. На Аквафор е, купуваме ги когато са на промоция 3 бр. за 15-18 лв. Само че реално никъде не съм видяла да пише някаква дозировка на магнезия, та може и само рекламен трик да е...🤔 Но цената на стандартните филтри е същата като на филтрите без магнезий.

Общи условия

Активация на акаунт