За роднините с различен социален статус

• 9 062
  • 286
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Какво значи да позволят, за бога. Трябва да питам родител, преди да направя подарък на дете ли? В семейството, нали, говорим.

# 46
Родителите решават какви подаръци да позволят за детето си. Не е необходимо трети страни да го разбират или одобряват.
Уф, добре, че не си ми родител.
Ма то странностите, човешки край нямат.

# 47
Е, ок ли ще сте като родители да сте решили детето да ползва обикновен телефон с копчета без интернет на седем години, а да му подарят айфон примерно без да ви питат? Или на тийн мотор, наргиле, нещо друго, каквото не одобрявате? Примерите са случайни, не се захващайте за тях, все нещо не одобрявате като родители.

# 48
Е, ок ли ще сте като родители да сте решили детето да ползва обикновен телефон с копчета без интернет на седем години, а да му подарят айфон примерно без да ви питат? Или на тийн мотор, наргиле, нещо друго, каквото не одобрявате? Примерите са случайни, не се захващайте за тях, все нещо не одобрявате като родители.
Ама тия лоши роднини освен богат са и неадекватни ли? Не комуникират с вас и не познават ценностите Ви? Нали са най-близки до Вас роднини все пак, не леля Пенка, вуйна на чичо Ви.

# 49
Аз такива неща не съм подарявала. Подарявала съм компютър, курс, желани фирмени дрехи и обувки.....

И досега си спомням как чичо ми ми купи ластични дънки, точни по размер от Кореком. Колко щастлива бях.... майка ми и леля ми му се скараха защо са точни, ще ми умалеят, но аз бях най-щастливото момиче на света.

Последна редакция: вт, 20 юли 2021, 17:57 от Dincho

# 50
  • София
Точно за това говоря.
Близките роднини могат освен близки, да бъдат и неадекватни, макар и с пари. Някои животни подаряват...

# 51
Да бе, родителите щели да решават какво да подаря на внучето. Достатъчно ум имам в главата си.

# 52
  • София
Несъмнено имаш. Други нямат.

# 53
Хора всякакви. Може да е неадекватност, може напук, може поради недоразумение или от желание да са готини примерно. Разсъждавам си просто... Simple Smile

# 54
Разсъждаваш си, няма лошо. А в тези размисли можеш ли да приемеш, че някой прави безкористен подарък с цел да зарадва получателя?

# 55
  • Paris, France
Родителите решават какви подаръци да позволят за детето си. Не е необходимо трети страни да го разбират или одобряват.

Хм, това за пръв път го чувам. Живяла съм в култури, в които е обичайно познати и непознати да носят подаръци за децата, когато посещават дом с деца. Всеки носи каквото реши и каквото може да си позволи. Намирам за крайно нахално и граничещо с просия или налагане да казвам да познатите ми какво може и не може да донесат.

Мисля, че е глупаво да ограничавам децата. Предпочитам да обяснявам, но те си решават дали да приемат подаръка, дали да го ползват.

Нямам против някой да донесе айфони на децата, когато сме им купили обикновен телефон. Мъжът ми се занимава с компютърна сигурност и ми е казвал, че такова ограничение е смешно и безумно. Децата ни ползват основно айфони от ранното детство. Така искат, това им е удобно.

Няколко пъти съученици на децата ми събираха пари и купуваха телефон за приятел или съученик, който няма, защото родителите му не разрешават. Даже на единият плащаха и месечния интернет. Преди години купуваха и ДНК тестове за деца, желаещи да намерят родител, а другият родител не е съгласен. Купували са и светещи маратонки, компютър, разни гримове.

Ако някой им подари наргиле - прекрасно, стига да има къде да го наместят. Зная,че няма да се зарадват. У родителите ми има няколко, по пазарите ги има и даже май биха се обидили.

Децата ми не са малоумни, все пак.

# 56
  • София
Разсъждаваш си, няма лошо. А в тези размисли можеш ли да приемеш, че някой прави безкористен подарък с цел да зарадва получателя?
Абсолютно мога. Никъде не съм твърдяла противното, нали?
Твърдя, че този безкористен подарък с чистата цел да зарадва, може да бъде неподходящ и/или вреден.

Отделно съществуват и съвсем користните подаръци от близки роднини, дадени с цел "вижте ме какво купих".

Последна редакция: вт, 20 юли 2021, 18:21 от milenaka

# 57
Няма значение дали е безкористно ако е неподходящо.

Иначе по основната тема - моята майка определено не би допуснала чести скъпи подаръци. Ние бяхме доста зле финансово, но да се държиш достойно, да не приемаш "подаяния" и да не си бедния роднина определено беше част от възпитанието. Не коментирам добре ли е това или зле.

# 58
И само родителят знае кое е най-доброто? Родителят не може да има свръх его?

# 59
  • София
Ако той си гледа детето, е по-наясно, да.

А свръх его може да имат и родителите, и бабите и дядовците, и лелите... Не е запазена марка.

П.П. Сетих се как в детската градина един близък роднина подари джиесем на сина ми. Нямам никакви съмнения, че беше с напълно безкористни и добри намерения, но подаръкът беше абсолютно неподходящ за възрастта.

Общи условия

Активация на акаунт