Ваканцията след ОСМИ клас - част 3!

• 31 745
  • 757
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Ми аз се радвам, че родих много млада. То ако е сега...четене,мислене, изобщо...
И аз мисля, че ключът е в годините НИ, а не във времената. 😁

# 571
  • София
О, да, факт.
Но да кажем преди просто нямаше толкова информация и човек и да иска, не е имало къде да чете. Минусът е че винаги е можело да налети на някоя дърта роднина, изобилстваща от съвети, базирани на адски тъпи суеверия (това по отношение бебетата, нали).

# 572
Аз родих късно. Родителството дойде съвсем естествено, все едно до тогава бях отгледала 10 деца най-малко. 😆
Увереност и осъзнатост са моите помощници.
Така както виртуално ме познавате, вярвам, че сте наясно, че не мога да се съглася с половината от похватите и препоръките на психолозите за отглеждане на деца. 😂
Просто защото никога не съм отглеждала деца, а хора.

# 573
Точно това щях да напиша и аз. И годините (на 19 дори не ми е минало през ум да чета), но и липсата на информация на един клик.

# 574
А, аз с вас и вашите четящи деца със сандали не мога да се сравнявам Simple SmileWink
Аз гледах деца  и растях с тях Simple Smile

# 575
А, аз с вас и вашите четящи деца със сандали не мога да се сравнявам Simple SmileWink
Аз гледах деца  и растях с тях Simple Smile
Ето точно това доказва, че всеки има собствен подход и вътрешно убеждение какво е най-добре да направи, а не какво някой му казва, че според него е най-добре да бъде направено. 🙂

# 576
  • София
Ох, аз съм го разказвала, но нищо...
Като родих, бебето спа почти 24 часа. Събуди се и като ревна, ама рев като голямо дете. Съблякох го, облякох го, смених памперс, което беше абсолютно излишно, носих го ... и близо час така...
Накрая идва една акушерка в стаята, отваря леко и ме пита какво става, имам ли нужда от помощ? Направо й връчих бебето в ръцете и обяснявам какво се случва. Изслуша ме внимателно и попита дали съм го нахранила?
#койдамикажечебебетатаядат 😳😂

# 577
Е то малко така стана, не че съм го мислила много. Нона моя характер- за добро е било. В момента съм също като Ред. Например котката се води на преглед в университетска болница и второ мнение при офталмолог, специализирал в чужбина...за дете умножи по 10 истерията...

# 578
  • София
Аз също родих късно, но доста научих от детето, вместо обратното. А за увереност и осъзнатост и дума не може да става Joy Истерии също не ми липсват.

# 579
Кое се брои за късно раждане? На 29г. късно ли е или е тамън Simple Smile. Не е рано, това е ясно.

# 580
Кое се брои за късно раждане? На 29г. късно ли е или е тамън Simple Smile. Не е рано, това е ясно.
И аз родих на 29.
Имайки предвид, че 10 години се дърпах и не исках да имам деца, за късно раждане го отчитам аз. 😊

# 581
Късно е над 35. Дори вече и повече. Пре мен беше на 34 след доста опити и процедури. За тогава 34 за първо раждане май се водеше късно.

# 582
  • София
Ох, бебета... наборът се появи като бях на 27, малкият - 2м преди да стана на 30. Мислех, че с второто ще имам повече опит и смелост, но не. Там имахме други драми, но не искам сега за тях да говоря. Та за бебето-батко - точно са ми го дали за първи път, съответно от цялата стая с 5 бебета само той дойде буден и ревящ, ама страхотия. Направо не исках да ми го дават повече, защото ме беше срам от другите майки и страх от бебето - че не мога да го успокоя. Цокне набързо каквото има и не млъква. И пътувам аз с асансьора, една мила жена от персонала, явно видяла гривничката, че съм родила, ме подкачи - "как е бебенцето?" , та като ревнах и аз и й се жалвам, че плачело. А тя се смее, че такава му била работата. Не съм била млада майка, но неопитна и много уплашена. Хем четох какво ли не, но нищо не е като реала. Може би и много информация някой път пречи. Защото като не се случи както си чел и съветите не проработят, се чувстваш още по-тъпо.

# 583
  • София
И аз родих на 29.
Имайки предвид, че 10 години се дърпах и не исках да имам деца, за късно раждане го отчитам аз. 😊

според статистиката, българката ражда първо дете на 28.5 години. вече не е късно раждане това, за разлика от няколко десетилетия по-рано, когато на 29 са ги водели "възрастна първескиня" Simple Smile
все повече жени раждат над 40.

а шашкането от бебето няма общо с възрастта на майката, да ви кажа... още се веселя като си спомня как звънях в 23 часа на педиатърката с пълното убеждение, че "на това бебе му има нещо страшно, защото то реве неистово"... Simple Smile

# 584
По този повод се сещам за следната случка:
Майка ми ми е дошла на свиждане. Носят ми първородното отроче, оставят го и си излизат. То изведнъж започва да хълца.
Майка ми паникьосана: "Какво му става? Направи нещо!"
Викам й: "Спокойно, бе жена, за първи път ли виждаш някой да хълца?" 😂
А той много хълцаше и преди да се роди. Направо ми подскачаше в корема. 😆

Общи условия

Активация на акаунт