Любители на котки - Тема 162

• 30 385
  • 784
  •   1
Отговори
# 405
  • Бургас
Да,и аз казах,че да вземеш улично, много болно коте,не е много ок,не само откъм финанси,които за съжаление са ми оскъдни.
Както Невена се чуди ще спаси ли мъниците,ще се справи ли...и аз така се чудех за Хари,казаха ми,че едва ли ще го бъде.И все си мислех да не се привързвам,а го обичам още от снимката във фейсбук,но когато се качи върху мен и започна да ми меси корема...Чувството беше невероятно.

И на другия ден ми казаха да го хвърлям на улицата...
Но аз избрах да го лекувам.
Втори път обаче не искам така...

До работа имаме котки,снимах ги веднъж.Не знам как,но цялото котило оцеля.Някой ги гледа,дебели,спокойни мързеливи котки са, неведнъж сме хапвали заедно,месце на мен,месце на тях...
Обаче на единия котак му има нещо на задните крака.Като атрофирали/изсъхнали са.Може ли нещо да се направи и колко струва?Дали е заразно? Много ми е жал за него,познавам го от бебе...

# 406
  • София
И все си мислех да не се привързвам
Това няма как да стане Simple Smile
И дъщеря ми така казва за Аш... но умира за него.
Когато Хари почина, ревна за Аш "не го искам". А сега си плача на Хари и гушкам Аш.

# 407
Мария, да не те отчайвам, и аз не исках второ коте, и да си го позволя не можех, ама като се наложи някой да се погрижи за Бени и дом така и не намерих, прибрах го. Сега са си добре, мъжки са и двамата, едри, към 6 кила и повече, пердашат се денонощно, ама е повече на игра, няма козина или рани, малкия като ходи да чисти Ади - мие го, мие го, писне му и му захапва ухото, после въргал, или пък на Ади му писва и пак. Ади му се кара и го бие и когато играе с играчки вместо с него, ама като не си пускат нокти не ми е особено притеснено, то е повече гоненица и криеница.
Djaky, аз не казвам, че мога да помогна наистина, но може да се пита дали някой няма да иска котенце, то не е и толкова лесно там - има сгради където не са позволени домашни любимци, по квартири също (поне за кучета знам, че е така)

# 408
Скрит текст:
Nevena, тия мъници няма да оцелеят, така както го описваш. Аз останах с впечатлението, че и без това не те устройва да оцелеят, така че целия този "зор", дето си даваш сега, като загинат, ще се обвиниш, че не е бил достатъчен и че е можело и повече зор да си дадеш. 2 седмици е зора, всичко на всичко.
1. Не се къпе под чешма новородено.
2. Не се държи котарак в близост до новородени. Заключваш котарака в едната стая и мислиш първо за живота на новородените. Ако оцелеят 72 часа, значи има шанс да оцелеят и една седмица. Ако оцелеят една седмица, значи има шанс да оцелеят и 2 седмици. Ако си издържала 2 седмици без да спиш, значи от там нататъка става по-лесно.

Тези бебоци, обаче, така мокри няма да оцелеят. Sad

Аз с три котака, некастрирани, на 10+ години, установих следното - ако тръгне да прави нещо неприемливо - високо и ясно казвам Не! , без викове, нали. Обокновено спират, мислят 3 секунди и продължават към белята - тогава отивам до тях, хващам внимателно под мишничките, обръщам в правилната посока и казвам пак ясно Хайде! Обикновено не трябва повтаряне - неохотно, но потеглят.
Разбират всичко, гавазите му с гавази, ама на инат правят.
Сега, ако ми кажеш, че трима котарака на такава възраст, некадтрирани, не се бият помежду си, няма да повярвам. Как ги разтърваваш като се сбият? При нас хвърчи перушина и ползвам "Голямата Парочистачка", за да внеса ред. Тя като им изхъска и изпуфти, настава суматоха и забравят за какво се бият. Grinning

Аз оглеждам пет броя, Васко живее вкъщи, агресивен е към определени хора. На двора ми "подариха" мама с три малки.Майката е много гальовна, малките все още са недоверчиви. Вече се хранят самостоятелно, на проблема с обезпаразитяването е голям, не дават да ги хвана. Някоя мама с опит, може ли да ми даде съвет как да постъпя.

Докато ядат. Слагаш храната, майката се навира, малките се навират и като почнат да ядат с нея, хващаш едничкото.

Здравейте отново, момичета.
Имам дилема и ми трябва консултация, съвет, рамо за мрънкане... Подкрепа накратко.
Отпуска съм, едвам намерих кой да гледа Рижко за седмица. Като се замислих, осъзнах, че точно двама души от всичките ми стотици познати в София биха се навили да чистят котешка тоалетна. Може би трима. Е да, ама единия е отпуска по същото време , другият е с много малко бебе, а третият се оказа в болница. Този с бебето се съгласи, ама... взе да ми става неудобно.
Умувам дали не е по-удачно да оставям котан в хотел, как мислите вие? Спират ме цените и другото е, че не знам дали той ще се спогоди с гледачите, какъвто е вечен сърдитко. Трябва и да го влача с транспорта до хотела, защото нямам кола и книжка. То, ако имах кола, щях да си го нося с мен. Търся мнения в гугъл за хотелчета, то са едни суперлативни все, направо смърдят на фейк от приятели, комшии и роднини на собствениците.
От друга страна не мога вечно да разчитам , че някой ще поеме грижа за някаква си котка (пък било то и на мама Нарциса котанчето) с всичкото време за път до нас и обратно, чакане за проветряване, чистене на ла*на и т.н., вместо да си гледа живота.
Ама пък непознати хора...

Трети ден не съм вкъщи и мисля животното, не знам котегледачът дали е ходил вчера или днес, както говорихме, не ми отговаря в чата, а аз не смея да звъня, защото и човекът си има ангажименти.

Не знам. Наникъде не е.

Дайте съвет.

Съвет - зареждаш вкъщи с храна, вода и няколко тоалетни, изключваш бушона и спираш крана за водата, пускаш щорите наполовина и заминаваш спокойно, без да се налага да си търсиш детегледачи, склонни да чистят тоалетна. Като се върнеш, ще проветряваш. За една седмица с една котка няма да стане кой знае какъв леш. Аз съм оставяла 7 котки за 10 дни сами, не съм заварвала драма вкъщи. Можеш да сложиш ароматизатор в тоалетните или да ползваш ароматизирана постелка, ако много се притесняваш, че няма да има проветряване цяла седмица. В жегите е важно, котката да има къде да се скрие на тъмно и да има достъп до вода на различни места. Ще се учудиш, че котката те е чакала да се прибереш без да прави никакви бели. Simple Smile
Другото да я разнасяш по ГТ и по хотели ще ви създаде повече неприятности и притеснения и на теб и на котката.

Здравейте дами😹 от една седмица нашия Лъки го няма и го търсим навсякъде. Миналата сряда към 20.00часа се нахрани излезе на вън на двора и от тогава не се е появявал никакъв. Къде ли не го търсихме, обиколихме целия квартал но не го намерихме. Възможно ли е да тръгнал след някое женско коте /Лъчко предполагаме, че е на 10 месеца/? Ако е така дали ще се върне?

Малка е вероятността да е тръгнал след женско, според мен. По-вероятно е някой друг котарак да го е погнал и дано да не го е пребил и да си ближе раните някъде. Има ли вести, все пак?

Уау, 9 кила Grinning Ленката е 6.300, фина мацка по неговите критерии Laughing

Уау, наистина! Аз пък никога не съм имала котка над 4,100 кг. Rolling Eyes Сигурно ще ми е трудно да разнасям 9 кг кот. Simple Smile

Трика с мократа храна за отслабване работи и при мен. Като спреш сухата и оставиш кот на паучове само, почва да топи калории.
От Лъчко няма ни вест, ни кост. Странното е, че и на съседката котарака го няма, и още един котарак, който преминаваше през двора и той не се вижда вече.

Последна редакция: пт, 30 юли 2021, 19:20 от AnMary

# 409
Суза беше мило коте, много жално мяукаше и я взех.Но си беше проклетия от малка.Силно се възмущаваше,че не може да яде папагалите ми,с майка ми имаха спор относно ровенето в саксиите...Карахме ѝ се,не я пускахме тук,там...и се озлоби и взе да отмъщава.
Хари е толкова мил,не прави бели,когато няколко пъти му се каже"не",слуша.
Ако не иска да прави нещо,навежда смешно главичка,пльосва се на пода и вирва краката да го галим.Но се съобразява.Много е сладичък.
И продължава да става все по-мил.
Не напада,а се крие,ако го е страх.
Вече когато се разгони,не знам как ще му се промени характерът.
Суза стана много зла.
Значи Франки клони към лошав. Не-то за него означава "давай!" И ако има санкция после доста стръвно се хвърля по ръце и крака. И се чудя какъв е начина да не се озлоби. Май Не-то не бива да се използва, а да се правиш на ударен и да му отклониш вниманието. Някои полват пръскалка, но това може да го озлоби.

Цаката е точно да му отклониш вниманието когато го хванеш в крачка, с някаква играчка го занимаваш, за да не прави бели. Лошото е като са сами, правят си каквото искат, но моето повече спи през деня, а нощем вилнее, та го наблюдавам.

Бебетата са чудни сладури. Подозирам, че бялото е момче.

# 410
  • Paris, France
Здравейте, мяуууу.

Благодаря много на всички, които ми отделиха внимание с критики, съвети и истории за спасени новородени котета. За съжаление нямам никакво време да отговоря или даже благодаря поименно, но ще го направя когато мога. Извинявам се на хората, които са ми задали важен въпрос, а няма да получат отговор веднага, но ако смятате, че нещо е важно, повторете го.

Започвам с критиката за миене под течаща вода. Така ги измиха в клиниката и ми обясниха, че мръсни, слепнали с козина петна от фекалии или подобно не са допустими и трябва да се измият с течаща вода. Мием ги със стоплена до 39.5° вода, над мивката, като поливаме и трием с мокра хавлия. Не мокрим пъпната връв, която държим под найлон. Това изцапано не се маха с мокра хавлия. После ги увиваме в тензух, затоплена със сешоар хавлия, изсушаваме ги добре със стоплен тензух и ги слагаме до топлата бутилка. Приемам съвети как да ги чистя без да ги поливам. Зле се чувствам от това, че така ги малтретирам.

За предпазването - естествено, че когато котаракът не е затворен в стаята на дъщеря ми и с отворена врата към балкона са залостени в клетката, но е неприятно и опасно да скача на клетката, а вътре има затоплен пясък под кутията, слоеве вълна, топла бутилка в кутията итн. Не го споменах, защото за мене се подразбира 😊.

Днес гадта пак опика орталъка.

кукумицинка, много благодаря за млякото. Сутринта мъжът ми ходи по аптеки и ветеринари,но не го намира. Ще поръчаме по интернет. Засега са с:

Малко новини - котенцата са добре, бялото само спи и много, много трудно го храня. На всеки час го мъча, но хич не яде. Тигровото е звяр и огласява къщата, храни се. Изака голямо, твърдо ако, мъчеше се, та издърпах акото с пинсета. И двете вече пишкат обилно след хранене и не акат непрекъснато. Постелята им е чиста. На тегло тигрушик е наддал цели 10 грама за 24 часа, което било ОК. Около 90 тежеше вчера. 102 грама е, йей! На снимката не се виждат грамовете, но ще направя нова.

С белушик нещата не са добре. Въпреки честото хранене е станал 82-83 грама, наддал е само 2-3 грама, което било малко. Идеи? Може би има калорично мляко за недоносени?

Стискайте палци! Жена от една асоциация почти им е намерила място в кувьоз при доброволец. Само ще трябва някой от нас да ходи да помага 24-36 часа седмично, гледайки и други бебета. Кувьозът бил точно за недоносени. Казаха ми, че в отоплен кувьоз наддавали по-добре. Дано!

Има и вероятност прибрана бременна котка да роди всеки момент и да опитаме да ги приобщим. Била добричка и мила, но това е с хора 🤐.

Това засега.

Малко ми олекна. Собствениците на котките, които в момента гледам се съгласиха да ходя по-рядко да ги храня и да им чистя. Само при една ще ходя 3 пъти дневно, понеже се дават лекарства, но тя е в съседен блок. Останалите ще минат с еднократно посещение.

Това засега.

# 411
  • Бургас
Честно казано, малко ми поолекна. Ще се наредят нещата, Невена. Защото те винаги се нареждат. Е, понякога не както искаме, но си се нареждат. Майка почти ме изгони като прибрах малките (защото аз дефакто не живея там), но се разбрахме да останат докато поизрастнат. С риск да стана досадна и да се повторя, ще напиша пак че им търся дом. Бебоците вече са на около месец и ако някой прояви интерес, да ще бъдат направени тестове, прегледи, ваксини, обезпаразитяване и там каквото е нужно, за да бъдат осиновени. Разпространявайте, за да направим живота им щастлив и спокоен! Heart

Последна редакция: пт, 30 юли 2021, 18:42 от icicletdq

# 412
  • Paris, France
Ох, реве ми се. На беличкото му падна пъпната връв. Изака се, обаче не ще да яде. Едвам изпива по 2 кубика на хранене и клюма. Теглото му пада. В момента рева. Вчера тежеше 80 храма, днес на обяд 82 и преди малко 80. Какво да правя? Молете се за душичката. Казаха ми да го насилвам леко да яде, но ме е страх да не му влезе мляко в белите дробчета.

На последното хранене беше 80гр. Верно, че се е изакал, но все пак.

Тигрушка папка и реве за още и си личи. Вчера 90, днес по обед 102, преди малко 106гр.

Последна редакция: пт, 30 юли 2021, 19:16 от Nevena Virolan

# 413
Неве, споко, бе, жена, котето се е изакало, затова е намаляло теглото. Пък и както са ситни двете, е на някоя нечувствителна точка на кантара. Ще се оправи шушинката.

# 414
  • София
И аз мисля, че спадането на теглото е от това, че се е изакало. Дано започне да яде повече!

Нали котетата са стъпили на крачета, когато ги храниш? Задавят се ако са по гръбче.

# 415
  • Paris, France
Narcissa, не е от точката, защото местих купичката. И аз това си мислех. Има 1 грам разлика като се катерят и мърдат,, но не повече. А и на същия кантар меря другото коте ☹. Акото тежеше около грам, не повече, мериха го 😇, един грам излезе. Вчера също го мерих изакано. Не наддава, факт. Обадих се в клиниката, казаха ми да потърся денонощна клиника и ако до утре не е наддаде да ги заведем и двете. Обадих се в една, ама са препълнени и нямали кувьоз. Оооох.

Нали котетата са стъпили на крачета, когато ги храниш? Задавят се ако са по гръбче.

Не, стъпили са на задни крачета, а с предните топат по парцала, в който ги държа и ръката ми. Те още не могат да застанат на крачета, опашките им са свити между краката. Вчера в клиниката ги настаниха по гръб, но за мене е неестествено и грешно. Гледам да ги храня както сучат от майка си. Казаха ми, че с хранене по гръб изяждали повече, щат, не щат, но аз не съм специалист и ако нещо стане не мога нищо да направя. Нямам аспиратор, антибиотици. Не мога.

На всичкото отгоре иде уикенд, персоналът е в отпуск, няма жива душа наоколо.

Много съм притеснена.

# 416
  • Бургас
Невенка,правиш повече от възможното.
И да не оцелее,ти си борила и си му дала шанс.
Тигровото ще живее,сигурна съм.

# 417
Така хранех аз. Правилно или не, ядеше.
Скрит текст:

В момента се е измъкнал от "одеалцето". Иначе лапичките са вътре и натискат.
Не можах със спринцовка, затова с капкомер.

# 418
  • София
Хора, не знам дали съм в ред, но на нищо не съм се радвала, както на акото на мойто фъстъче... Но, стават едни странни неща с него. След като го нахраня, го масажирам, за да пишка и ака. Виждам, че има пиш, даже веднъж го масажирах със суха салфетка, за да видя, и си имаше здраво пиш. Но, онзиден  е изпикал съвсем самостоятелно едно огромно количество урина, петното беше 15/15 см. Къде го е събирал, не ми е ясно, и как и защо е успявал, при положение, че полагам всички грижи да го изпишкам и изакам? Днес също е пишкал сам, без моя помощ, петно колкото голяма ябълка. Да ви кажа, все пак аз се радвам, че пишка, но това означава, че аз не правя нещата както трябва. Къде бъркам?
Освен това, огромни са ми притесненията, че се налага по цял ден да е сам и да не яде, защото ние сме на строежа на къщичката ми, и това е нещо, което няма как да спрем или отложим. Хора, ще ме изяде съвестта ми, но нищо не мога да направя. А то, бебенцето ми, като докопа биберона,с такава стръв суче, че изцоква по 20 мл. Коремчето му става, все едно е глътнал киви. Ох, ще се побъркам. Нощес от тревоги съм спала само един час. Колкото и много да цока, не може да компенсира всеки ден липсващи хранения по пет пъти поне. Като се наяде, обикаля да търси да суче и меси, очевидно много му липсва майчица. Скъсвам се от плач, но как да му помогна... Виждам го, че се мъчи, а аз не понасям коте да страда. Търся котка, която да го отгледа, но никакви отзиви засега. Дайте ми съвет, мили мои. Искам това бебенце да оцелее и да стане дебел и важен котарак с кръгли бузи и мека козинка.

# 419
  • Бургас
detelistna.4etirilinka,в кой град си?
Хубаво е,че пишка само,моето също пишка доста голямо количество.Ама е и вече голямо...

Общи условия

Активация на акаунт