Любители на котки - Тема 162

• 30 878
  • 784
  •   1
Отговори
# 510
Някой беше дал линк за решетка, ако е на лесно моля пак да постне да не ровя назад. Новият комарник скоро ще бъде аут. Точно пред блока имаме секвоя и свраки са си направили гнездо и крещят а малкия откача, хвърля се и се катери. Вече го е надупчил.
Обаче току що ми хрумна идея. Има едни мрежи които се слагат при шпакловка е върху стените. Супер здрави са. И ми хрумна дали не мога някак да прикрепя един слой такава мрежа върху комарника? Примерно с някакво яко лепило по края?! Щото това няма да скъса, не знам какъв материал е, но е супер устойчиво.

Последна редакция: нд, 01 авг 2021, 11:21 от pandorina

# 511
  • Бургас
Хора, това мое миниатюрно бейби мърка! Как е възможно, като е още толкова малък? И като ходи, вече не влачи коремчето, държи си го във въздуха! И обожава да го галя и масажирам, особено коремчето! Всъщност, това и двамата го обожаваме😉. Колкото времето минава, все повече си свикваме и откривам как да се грижа за него най-ефективно.
Сега обаче е време да помисля за малката му тоалетничка, защото не е далече времето, когато ще си я потърси. Затова, момичета, помагайте с предложения за постелки, моите изисквания са да са ситни зрънцата им, да се слепва пишаното на топчици и да не е ароматизирана.
Моят мъничък мъж е вече на две седмици! Трябва да се мисли за име.

Пробвайте Бенто арома, отговаря на изискванията и е ароматизирана. Също е и евтина.

Чистя я много лесно с решетъчна шпатулка всеки ден сутринта. Малките я ползват нощно време, защото са затворени, на месец са и ме е страх да ги оставя навън.
А за мъркането, мъркат си от доста време като ги гушкам и чешкам Heart

Пандорина, вместо комарник с обикновена мрежа, поискайте да го направят с метална, има такава. Нашия единия е с такава.

Молим се и стискаме палци и лапички за малките и големи душички в нужда! Flowers Four Leaf Clover Hands Pray

Последна редакция: нд, 01 авг 2021, 11:38 от icicletdq

# 512
  • София
Обаче току що ми хрумна идея. Има едни мрежи които се слагат при шпакловка е върху стените. Супер здрави са. И ми хрумна дали не мога някак да прикрепя един слой такава мрежа върху комарника?
С каква дограма сте и какъв е стария комарник?
Ние сме със стара дървена дограма и комарника (мрежата) е с кабърчета.
Не знам кое лепило би издържало на натиск/опън.
На дърво тази мрежа може да се закрепи с няколко метални скоби (с такер).

# 513
За съжаление дворните котки понякога изчезват и рядко е за добро. Три седмици в много време за "гуляй". Нашият изчезна преди 3 години и четох че до седмица може да е по мацки, но едва ли повече. Sad

# 514
Обаче току що ми хрумна идея. Има едни мрежи които се слагат при шпакловка е върху стените. Супер здрави са. И ми хрумна дали не мога някак да прикрепя един слой такава мрежа върху комарника?
С каква дограма сте и какъв е стария комарник?
Ние сме със стара дървена дограма и комарника (мрежата) е с кабърчета.
Не знам кое лепило би издържало на натиск/опън.
На дърво тази мрежа може да се закрепи с няколко метални скоби (с такер).
ПВЦ дограма и комарникът е на една рамка и се спуска надолу.

# 515
  • Пловдив
По повод тоалетната, Бони ползва Jozy - соева и съм доволна, няма миризма, лесно се чисти, доста икономична е. Нашата тоалетна е закрита с капак, стои във всекидневната, всички външни казват, че все едно няма котка. Силикон ползвах с Лили, но един пакет ми стигаше за седмица, а и колкото да чистех имаше аромат. Сменях на седмица, защото Лили не искаше да пишка повече в нея. Но естествено всеки преценя, според животинката и какво му е удобно.

# 516
  • Paris, France
Мили момичета, здравейте!
Много съм притеснена, защото моят мъжки дворно-домашен котарак изчезна и вече почти 3 седмици съседките ми казват, че не са го виждали. Когато съм на село седи при мен постоянно,спи по леглата, научен е да влиза в къщата, гледам го от година и половина почти,  а когато ме няма е при съседката.
Дали не е тръгнал по любов? Sad Оставям всяка вечер храна и вода на двора, понякога сутрин е изядена, но тук минават много котарачета, та не знам кое ще е.

Мъжките, некастрирани котараци сменят територията на някакъв период от време. С майка ми храним улични котки, някои кастрирани, други не, някои даващи да ги пипаме, а други не. По-често изчезват мъжки котараци, отколкото женски. Ако изчезне женска, обикновено не е на добро, но за мъжки има шанс. Тук хранех един котарак, целият бял, с черно на предната лапа, едно синьо и едно медено (кехлибарен цвят) око Не е кастриран и не даваше да го пипаме. Дойде на около 4-5 месеца и изчезна на 2 години. След няколко години, 2 или 3, връщайки се от пазар, видях котка с котенца до един блок и реших да се доближа да ги видя. Избягаха в градинка зад блока, която не знаех, че съществува. Последвах ги и там, на една пейка видях моя сладур. Същият, той си беше. Надебелял като прасе, с черното петно на лапата и синьото и кехлибарено око. Мястото е на около километър и половина от дома ни. Жените, които хранят котките го бяха хванали, кастрирали и живееше в тяхната колония. Майка също беше видяла неин дългокосмест, опушен храненик на километър от дома, където беше живял в мазето. Може да е намерил ресторант, къща, където да го хранят редовно и да се е преместил там. Може да се е отрил в хора, които да са го харесали и взели. Сега е топло и може да не проявява интерес да идва.

Може и да му се е случило нещо лошо. На село едва ли го е сгазила кола, но се случва. Мой храненик беше намерен умрял до тротоара на около 500 метра от блока ни. Съседско дете ми каза, веднага отидох и го видях. Върнах се да взема найлон и хавлия, но докато ида кметството минало и прибрало трупа. Явно е блъснат от кола.

В България ги ядат уличните кучета. Преди 11 години глутница улови 2 котета пред очите ми и избягаха. Беше към 2-3 през нощта. Син на съседка на майка отърва храненик на майка си от кучета, но котаракът почина.

Питай наоколо, сложи обява в кметството! Всичко е възможно.

Хранех моя сегашен котарак 6 месеца преди да го прибера. Бях си го заплюла. Хранех и брат му или сестра му, с който бяха изхвърлени заедно, но другото коте не даваше да го пипаме и не ни доближаваше. Моят ме следваше до супермаркета в съседния блок и влизаше там с мене 😻. По едно време взе да изчезва и да не иска храна. Оказа се, че ходи на гости у съседи. Известно време идваше, но след 10 часа почваше да мяука да излиза. Поне 10 души в блока се притеснявахме за него и всеки мислеше, че Филу го обича само него и ходи изключително при него 🥳. Не, Филу си обичаше само папкането и собствения кеф. 

Не се обвинявай! И да му се е случило нещо, поне е живял хранен, гледан и свободен. Котките лесно подивяват и определено предпочитат да могат да ходят навън.

Да се отчета - белчо е малко по-добре и няма силна диария. 84 грама тежал, което не било зле предвид тежкото му състояние. В момента не го вадят от кувьоза и го обгрижват там. Със сонда го хранят и е още леко сезиран заради сондата. Сондата ще остане докато не почне да наддава по поне 15 грама на ден. Тигрушко бил добре и жизнен, 130 грама. Моля се за белчо 🙏 и 🤞 и за двамата.

# 517
И ние ползваме соева със зелен чай.Супер доволна съм,изобщо не мирише.Като за начало бях взела бетонит ли как се казва ,но не ми хареса .Супер много миришеше,дори да я чистех веднага,иначе си се образуваха топки ,но и не можеше да се изхвърля в тоалетната,докато соевата може и си е улеснение.Иначе и ние сме с тоалетна с капак и я измивам цялата 1 път в седмицата.

# 518
Не знам къде да споделя, сигурно ще ви се види тъпичко, но вчера разбрах, че уличният котарак Боб е починал - и то още миналата година - ударен от кола. Стана ми много тъжно и много тъпо, този котарак е направил толкова много просто като е котарак, а да си отиде по толкова нелеп начин.

# 519
  • София
Мъничката ми, сладка Дребосъчка 🥰

Прибрах я вътре на хлад- харесва й

Скрит текст:

Толкова е сладка. Не разбирам защо още никой не я е поискал?! Пуснала съм я в няколко групи във фейса.

# 520
  • София
AnyHr, прекрасна е Дребосъчка. Просто има прекалено много котета без дом, а малко хора искат котка, за съжаление.
Нашата Бебка затова остана като номер 2 Simple Smile Пусках в групите, харесваха, споделяха, но...
Жега им е на питомците Simple Smile

# 521
това е препаратът
Спрей Simple Solution за Котки Против Петна и Миризми 750 мл - 11.99
не мога да постна снимка, видях че има и 4л. опаковка за 36 в емаг

# 522
  • София
Моят миниатюрен бейбо прави едни неща, дето ми разтопява сърцето като карамелен сладолед. Като го галя по гръбчето, вдига настрани задно краче и се търкулва по гръбче, като ми предоставя цялото си невероятно коремче и мъничките си гърдички да ги галкам и масажирам, а той с огромно удоволствие протяга ръчички и меси във въздуха. И мърка. Мъркането му е още несъвършено и работи като двутактов двигател, нооо имаме пред себе си цялото време на света, за да го усъвършенстваме! Леле, сигурно оглупявам от толкова любов. Мога с часове да се занимавам с него.

# 523
Бих ти плащала да идвам да го галя това бебе, само и само да си избия от главата, че искам трето коте в гарсионера Grinning

# 524
  • Бургас
Някой може ли да каже,защо Хари яде паучове Уискас и Феликс и ушите му плющят?
Роял Канин яде.
Happy cat яде с пуйка и треска...Другите видове не иска от известно време.
Но някои паучове,по-скъпи,с цели парченца месо ...Не яде облизва соса.
Едва ли има проблем със сдъвкването,просто не и не.
Защо така прави?

Общи условия

Активация на акаунт