Косопад - 20

• 63 290
  • 786
  •   1
Отговори
# 495
  • София
И моята е Тангъл Тизър, но без дръжка, само не знам как мога да си правя масаж с нея и изобщо с какво мога да масажирам скалпа, понеже нали е хубаво всекидневно, но аз масаж правя само при измиване докато насапунисвам и това е. Не знам как по друг начин.. тук се коментираше и с ролер, но пак не знам как с него, аз такъв ползвам само за лице. 🤔 За скалпа не си го представям 😄 а и при тези масажи не пада ли все пак двойно коса..

# 496
Лоло, при мен пада много коса при масаж с ръце.Ужас е! С четката просто реша косата и натискам по скалпа.Много ми е приятно.

# 497
Сладурки, ползвате ли твърдите шампоани тип сапун за коса? Мнения!

# 498
ДХ3, []=341]такива или други?
Приятелка ми подари уж подобна, без дръжка е, но нещо не съм въодушевена, стои в шкафчето.

# 499
Моята е тази, но беше някакво промо под 20лв е Нотино преди време:
https://www.arlen.bg/product/4314/profesionalna-chetka-za-kosa-t … ush-v-rozovo.html

Косата ми е дълга, тънък косъм, права.

# 500
Здравейте! От години косата ми изтънява поради СПКЯ.. Пролета започнах да пия билка Saw Palmetto и спрях противозачатъчните и забелязах, че косата ми спря да пада напълно. За съжаление, преди 2 месеца обаче се появи много силен косопад, както никога до сега.

Въпроса ми е дали някой от вас е ходил на трихолог. Аз намерих само 1 специализирана клиника в София. Направих си всички исследвания (хормони, кръвна картина, желязо, и тн). Имам само леки отклонения в половите хормони. От клиниката вчера ми направиха и генетичен тест специално за коса както и химичен пилинг. Резултати от теста ще излезнат след 5 седмици и ще им поногнат да определят какво лечение ще е най-подходящо при мен.

Някой правил ли е такъв тест? И изобщо дали е ходил на трихолог. Ако може да сподели мнение. Може би някой е посещавал въпросната клиника (намира се в Лозенец зад Happy).

Също така правя и терапия с лазер веднъж седмично и до момента 2 процедури с фолър за коса на Dr. Cyj, 1 мезотерапия и 1 плазмотерапия. Слагам и различни ампули, масла, включително от розмарин. Някой има ли вовчатления относно лазера, филъра за коса и плазмотерапията?

Последна редакция: сб, 11 сеп 2021, 15:06 от kat16

# 501
Има много писано за трихошози и опитът с тях, в търсачката ще излезе.(няма доволни!)

# 502
Има много писано за трихошози и опитът с тях, в търсачката ще излезе.(няма доволни!)

Като цяло, ми хареса подхода, че искат да намерят причината за косопада.. Не намерих информация специално дали някой е посещавал тази клиника и дали е правил въпросния тест… Малко съм отчаяна с този косопад и опитвам всичко…

# 503
А чете ли темата? Много могат да са причините и най-често вътрешен проблем.

# 504
А чете ли темата? Много могат да са причините и най-често вътрешен проблем.

Да, четох доста. Затова споменах че си направих всички възможни исследвания. Няма възпаления в организма, нито недостиг на вещества, нито проблем със щитовидната жлеза. Според трихолозите при мен е поради СПКЯ и се случва постепенно изтъняване на косата с годините.
Винаги причината е вътрешна - имам час при ендокринолог. Но трихолозите казаха,
че могат локално да повлияят на проблема включително с хормони.. Исках да разбера дали някой има опит…

# 505
А стигнахте ли до темата, че референтните стойности в изследванията не значат, че всичко е наред? И дали наистина сте тествали всичко необходимо?
Иначе има хора , посещавали трихолози и никой не е доволен.Поне това съм започнила от прочетеното.

# 506
А стигнахте ли до темата, че референтните стойности в изследванията не значат, че всичко е наред? И дали наистина сте тествали всичко необходимо?
Иначе има хора , посещавали трихолози и никой не е доволен.Поне това съм започнила от прочетеното.

Аз не казвам, че всичко е наред - половите ми хормони не са съвсем. Затова ще посетя ендокринолог.
Иначе намерих темата за въпросната клиника и почти никой не е ходил повече, освен на първичен преглен и имаше 1 момиче, което беше доволна от пилинга. На мен също не ми допадна, че искаха да купя продукти от тях, но аз не го и направих. Все пак реших да направя генетичния тест, защото при мен очевидно има проблем с оредяване на косата и не губя надежда, и се надявам, че въпросната локална терапия (с инжекции) която да блокира или добави определени хормони може да подобри състоянието на косата.

# 507
Моето мнение е да се върви отвътре-навън.Но ако човек има време и достатъчно средства може да опита всичко.
Ако хормоните вътрешно не са наред, временна терапия на косата не знам дали ще повлияе, освен ако не е ежедневна, както препаратите за целта(миноксидил и подобните).
Но щом сте се хванали на хорото опитайте, споделяйте , може да е полезен опит за много хора.Дано намерите изход от ситуацията 🌹

# 508
Какъв в този генетичен тест за косопад 😳 за първи път чувам за подобно чудо, а не е като да не съм изчела тонове литература.
Според мен след добра и правилна корекция на хормоните, и с всичките тези терапии, нещата ще се нормализират. Но със СПКЯ и косата нещата стоят така, за съжаление…

# 509
Скрит текст:
Здравейте! От години косата ми изтънява поради СПКЯ.. Пролета започнах да пия билка Saw Palmetto и спрях противозачатъчните и забелязах, че косата ми спря да пада напълно. За съжаление, преди 2 месеца обаче се появи много силен косопад, както никога до сега.

Въпроса ми е дали някой от вас е ходил на трихолог. Аз намерих само 1 специализирана клиника в София. Направих си всички исследвания (хормони, кръвна картина, желязо, и тн). Имам само леки отклонения в половите хормони. От клиниката вчера ми направиха и генетичен тест специално за коса както и химичен пилинг. Резултати от теста ще излезнат след 5 седмици и ще им поногнат да определят какво лечение ще е най-подходящо при мен.
Някой правил ли е такъв тест? И изобщо дали е ходил на трихолог. Ако може да сподели мнение. Може би някой е посещавал въпросната клиника (намира се в Лозенец зад Happy).

Също така правя и терапия с лазер веднъж седмично и до момента 2 процедури с фолър за коса на Dr. Cyj, 1 мезотерапия и 1 плазмотерапия. Слагам и различни ампули, масла, включително от розмарин. Някой има ли вовчатления относно лазера, филъра за коса и плазмотерапията?
[/quote]
Коя е клиниката, как се казва?

Общи условия

Активация на акаунт