На море в България 2021 г.! - 4

• 53 767
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
  • Ловеч
Имам резервация за Обзор от другата седмица. Като чета из медиите какво е пиложението по Черноморието и колко заболели има там, направо се замислям дали да не търся нещо по балкана. Наистина ли е така пренаселено в момента, както пишат?
В момента сме в Обзор. Без резервация намерихме хубава двойна стая, на втори етаж, северна, с климатик за 40 лв, в къщата има и механа, за който реши да готви и да я ползва, но не сме я ползвали и сме Доволни. На 5 мин от плажа сме и на 4 от центъра. Има страшно много украинци и поляци, вечер има хора, но не чак да не можеш да се размине, някой носят маски и на открито, но масово не се носят-в магазини, аптеки и т. н.,заведенията се пълнят на 100 %, а не на 50%. На плажа има 100 м платена зона и 100 м безплатна, редуват се. Има места, не е както четох, че сутрин стават рано, че да запазват. Преди 3 години на Китен беше по-претъпкано. Не е толкова страшно, колкото пишеше, може юли да е било така, но сега е нормално.
Има много хора с домашни любимци, значи не е проблем и пускат в хотелите. Единствено ми направи впечатление, че няма бездомни животни.
На приятелско семейство с дете на 2 години са взели по 10 лв за нощувка за детето, защото и то ползвало топла вода. Това в друг хотел.
Ако нещо Ви интересува, пишете, защото друго не се сещам.

Последна редакция: вт, 17 авг 2021, 08:36 от mima666

# 571
  • Beyond the stars
Имам резервация за Обзор от другата седмица. Като чета из медиите какво е пиложението по Черноморието и колко заболели има там, направо се замислям дали да не търся нещо по балкана. Наистина ли е така пренаселено в момента, както пишат?

Върнахме се в събота. Заведенията вечер бяха прилично пълни, по алеите също доволно хора. За плаж не мога да дам мнение, понеже имаме чадъри към хотела и ходим около 9ч , та тогава си имаше места.
Чак пренаселено не знам, ама определено хора си има.

# 572
Моля за информация за централния плаж във Варна. Планираме две нощувки в хотел Черно море и ще сме без кола. Чадърите и шезлонгите към баровете по плажа заплащат ли се или се ползват срещу консумация?

# 573
На някои заведения се заплащат. На прима виста се сещам за Моонлайт. 5 лв чадъра, 4 лв шезлонга или обратното. Нещо такова беше. На всеки чадър има закачена бележка с цените. Мисля, че има и други заведения, дето се плащат, ама не ги знам кои са. Знам обаче в кои се ползват шезлонги и столчета срещу консумация - Макалали, Кубо, Куба, Ментол. Но да знаете платени, неплатени градът е пълен и е фрашкано на плажа от рано.

За ресторантите - задължително с резервация! Няма събота, няма неделя, няма понеделник... Всеки ден!

Ако имаш други въпроси, кажи. Живея във Варна и съм насреща Simple Smile

# 574
  • Beyond the stars
Да, резервации за вечеря във Варна , заедно с хотелската Grinning
В Хепи Морска гара два дни по-рано резервирахме една от двете свободни маси вътре.
Бурата директно ни казаха, че за следващата седмица.

# 575
  • Sofia
Отзиви от Каваци - зелен флаг, чиста вода в зоната, където бяхме. Има голямо ново заведение на плажа, вероятно за него говориха доста в новините. Много странно решение за чадъри те на това заведение - тип Пуловер, плетен на една кука. С дупки, заради които плътната сянка е мираж. Не съм гледала колко струват, ние бяхме на съседни.

# 576
Здравейте! За уикенда бяхме в Ахтопол! Възхитена съм от градчето! Догодина ще почиваме там, още повече, че хотелчето пуска и домашни любимци Simple Smile Все още е малко застроено, плажът е хубав, гледките навсякъде са прекрасни, а цените - нормални! Смея да кажа, че доста обиколихме това лято. Сърцето ми остана в Ахтопол Simple Smile Препоръчвам Casa Paradiso!

# 577
От шест години почивката ми е в Ахтопол. За мен това е най-спокойното, чисто и автентично местенце по нашето Черноморие. Не съм виждала по-чиста вода от там. Наричан е градът на любовта. И носи такова усещане. Casa Paradiso е много хубава и нова сграда. Всичко е ново, точно до плажа е. Дори се продават апартаменти там. Но не го препоръчвам на хора, които търсят усещане за купон, нощен живот и силни изживявания. Спокоен, макар и все по-популярен град.

# 578
mima666,коя е къщата за гости от която сте доволни в Обзор?

# 579
  • София
А как са плажовете в Ахтопол? Не си спомням да съм ходила там.

# 580
И понеже ми стана мъчно за Ахтопол, ето малко снимки:
Скрит текст:

Плажа е хубав, зеленина и море, в свободната зона е каменист, но в платената е разкош. Плитка вода 20 метра навътре. Идеално за деца. Цената на принадлежностите е 5 лв.

# 581
А как са плажовете в Ахтопол? Не си спомням да съм ходила там.
На мен ми харесаха. Бяхме на този пред Делфин, там е свободна зона. Широк, чиста вода. Прибрахме се пеша до хотела ни в Ахтопол и имаше платена зона с чадъри и шезлонги. Барчета, ресторантчета...Има и много единични плажчета, между скалите, на които спокойно може да заведеш кучето например.

# 582
Имам резервация за Феста Виа Понтика от 02.09........на тръни съм :Д

# 583
  • София
Ахтопол е романтично малко градче, което не е масово посещавано по няколко причини.

1. Няма хотели на плажа и вероятно никога няма да има. Дюни, земеделски земи, склон и т.н. Най-близо до плажа са бунгала, повечето от които имат само базови удобства. Луксът е мираж. Наскоро се появиха хотелчета като Санта Мария и Каса Парадисо, които са съвсем близо до плажа, но все пак на едни 5-6 минути пеша надолу по хълма. И то, до гадната част на плажа, тясна, камениста, обикновено с водорасли. Ако искате разкошен плаж, трябва да повървите още 5-10-15 минути по плажа на север, в посока къмпинг Делфин. Там е райско, но е далеч от самия Ахтопол.
2. Липсват ОИ хотели, с едно изключение - Ескада Бийч. Не сме били лично, но по отзивите и минавайки покрай гостите, които си мъкнат чиниите през улицата, оставам с впечатление, че е доста посредствен.
Останалото са малки семейни хотелчета и къщи за гости. Отново лукс няма, макар че някои са на прилично тризвездно ниво.

3. Почти няма нощен живот. Липсват стандартните за Български морски град чалга ресторанти (май пак с едно изключение) и шумни барове и дискотеки.

4. В началото на миналия век голям пожар е изпепелил почти изцяло града и той е построен наново, загубвайки чара, който Созопол и Несебър носят заради архитектурата си.

Поради изброенето, липсват и определен тип туристи, които държат на близост до плажа, богат ОИ, много забавления и снимки на шикозни места.

Ние харесваме градчето, от дете с малки прекъсвания ходим И там. Просто предлага  различен вид почивка от масово обсъжданата тук. Има и отделна тема за Ахтопол.

Водата може да бъде и мътна, като навсякъде. Въпрос на късмет, сезони, течения...
Но, да, може да изглежда и зашеметяващо. Това е от месец май.

Последна редакция: вт, 17 авг 2021, 17:24 от Илит

# 584
  • Ловеч
mima666,коя е къщата за гости от която сте доволни в Обзор?
Апартаменти Злати на ул. Иван Вазов 23 (до Спиди)
В къща Марти са нашите приятели и там са таксували детето. В апартаменти Злати има 3 деца на домакините, но са контактни и си играят с другите деца на гостите.
Вижте го на картата колко е близо до плажа и до центъра.
Не сядайте на центъра в заведението с певците(срещу църквата) , отвратителна кухня и много скъпо, без покритие. Със спор и 3 пъти връщане, направиха картофките и хапките на момента. А мидите бяха отврат, а ципурата изгоряла

Общи условия

Активация на акаунт