Отговори
# 240
И от там купувам, но не му харесват електронните книги.
Във Варна има и една книжарница, на Драгоман, държи я една англичанка. Нещо от рода на Шекспир и приятели е името и.
Иначе купувах и от Полски Тръмбеш.

# 241
  • В офиса
Във Варна панаир на книгата има. Ако минем още веднъж трябва да обявя банкрут.
Рядко завиждам, но за това - не мога да се въздържа...
То когато работят е егати жегата и в едни найлонови палатки, аз лично нямах сили. Виж, ако отваряха в 7 щеше да е много добре.

# 242
  • в страната на чудесата
Оооо Амели, ще кажа на моята кумица - тя е с испански и американски, прибраха се от Илинойс миналата година. Не знам дали и се сменя, но кой знае Wink

Аз не можах да харесам испанския. Не ми звучи, кухнята и киното не ми харесват, нито музиката. И съответно така и не научих езика... пробвах се. Знам три изречения Simple Smile

Според мен не те ли плени културата, трудно става с езика...

# 243
Перес-Реверте, Синьо лято, Нарцисо Йепес, фламенко, Веласкес...
Паеля...
Съвсем ОК си е. Време за език да има.

# 244
  • софия
Лейче, ти и кажи пък да видим.

аз преди три години, може би четири, пообиколих южна Испания, е не e истина колко много ме втрещиха с шумността си. Направо не ми се сяда[е по заведения.
Иначе градчето  на Хемингуей мноооооого много ми хареса.

Последна редакция: чт, 05 авг 2021, 20:59 от Амели

# 245
  • в страната на чудесата
Не харесвам паеля, нито фламенко. Повдига ми се от дебели потни друсащи испанки. И Веласкес не харесвам, синьо лято ми се струваше скучно.

Харесвам Хуан Миро, но пък той е каталунец. Тях ги разбирам.
И късният Пикасо, но пък е доста повлиян от франсетата Simple Smile

# 246
Във Варна панаир на книгата има. Ако минем още веднъж трябва да обявя банкрут.
Рядко завиждам, но за това - не мога да се въздържа...
То когато работят е егати жегата и в едни найлонови палатки, аз лично нямах сили. Виж, ако отваряха в 7 щеше да е много добре.
В 10 часа вечер са отворени. Има и представяния на книги/автори.
А че и в 10 вечерта си е топло, ами топло си е.

Харесвам испанска и латино-американска кухня и то до степен, че са част от менюто ни постоянно. Иначе при нас испанския си до иде натурално- повече от половината население на щата говори испански, някои и само испански.
А и на работа ми се налагаше да по използвам испански ( не знам защо, но този език ми е много близо до българския, нищо, че двата езика нямат нищо общо.)

# 247
И аз не харесвам испанците. За сметка на също толкова шумните италианци.
Харесвам Барселона и Мадрид. Някои части от крайбрежието. Харесвам част от културата им. Храната им ми е бедна, без фантазия, скучна. А са южна нация. Но от всички южни народи те и франсетата са ми на последно място по симпатичност. Португалците са ми далеч по приятни.

# 248
  • София
Аз не можах да харесам испанския. Не ми звучи, кухнята и киното не ми харесват, нито музиката. И съответно така и не научих езика... пробвах се. Знам три изречения Simple Smile

Хахаха, Лейка Simple Smile Напомни ми за един приятел навремето в гимназията, който тръгна да учи испански и накрая единственото, което запомни на испански беше "Бременна съм в седмия месец" Joy Joy Joy

# 249
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз много харесвам Испания, многообразието й - от Андалусия и наследството на маврите до Памплона и баските територии. За любимата Барселона няма даже да споменавам.
Но испанците ме дразнят. Една нощ търсих леген в един хотел, че да го напълня и да го лисна върху главите на едни врякащи испанци, заседнали в един бар под прозорците ми. Не намерих и много ме беше яд, но пък им се развиках солидно на български, придружено със съответните знаци с ръце! В Испания като испанците 😅

# 250
  • София
Всички южни страни харесвам, с кухнята, красотата им, историята им и дори с шума им. В това число и Испания.
А португалците също са доста шумни - в Порто на празника им едни младежи в 5 сутринта пияни заседнаха точно под нашия хотел, не се сетих обаче да изливам вода, добра идея!

# 251
  • София
Харесвам и Испания, и езика, и храната /по-дървена е от италианската, но става/, и испанците. Те се много по-коректни в бизнес отношенията си от италианците, които използват всяка възможност да прецакат някого. Joy Хубави хора са испанците, не знам какво не им харесвате. Да, шумни са, но такива са и италианците, че и ние.

# 252
  • София
Много, много харесвам Испания (и Латинска Америка), храна, култура, музика,  испанските сериали Wink.
За мен испанският е най-красивият език, особено този който говорятв Америка, той е по-мек и мелодичен. Учих го 4 години, просто защото ми харесва и  ми доставя истинско удоволствие да го слушам Simple Smile. Бях го изоставила последните години, но сега работя и с испаноговорящи и правя опити да кажа по няколко думи, различни от Hola и ¿Cómo estás?.

Имам крещяща нужда да изляза в отпуск, а до края на месеца не се очертава възможност за това. Дано поне Гърция не ни се размине.

# 253
Септември, току-виж ни затворили по домовете...
Идеологическата подготовка вече тече по медиите.

# 254
  • София
Септември, току-виж ни затворили по домовете...
Идеологическата подготовка вече тече по медиите.
Аааа, не Joy Имам букнато пътешествие до Италия първата седмица на септември

Общи условия

Активация на акаунт