Отговори
# 390
Ама да си работят кръчмите бе. Те и във Франция си работят. Не са спирали. Ама влизаш само със сертификат. Кеф ти ваксинационен, кеф ти тест. Ти избираш.

По нашите ширини обаче трябва контрол и на фалшивите ваксинирани.

# 391
  • в страната на чудесата
Ами да. Нямам против който не желае да не се ваксинира, но имам това да се изтъква като причина за ДО

# 392
  • Пловдив
Добре де, да внесем някаква жалба, петиция, знам ли. Санака?

Наистина, възможно ли е? Не може ли да ни оставят вече? Има ваксини - който иска да слага, който иска да "рискува" да не слага. Какво чакаме? До кога? Вече има избор как да го преболедуваш и кога. Хайде да почнем да мислим за децата вече...
Все повече срещам родители, които биха отишли на протест за ПО, стига да има. Ама кой да го организира?
Сякаш на всички преподаватели и учители им стана готино да могат да сготвят и изперат, докато ни зомбират децата.

Аз получих паник атака от мисълта за ДО. Ама наистина. Нещо подобно беше. През нощта.

Не знам как да се настроя. Знам, че съм безпомощна, но не мога да не правя нищо. А не се сещам как да облекча положението на децата. Вече и на другото слагаме очила...

Единствено ми хрумна да изкара два класа за една година, поне да си уплътни времето, ама....май не е възможно Rolling Eyes

# 393
Шарки, как ще учат в Щатите?
Не съм Шарки, но децата в Тексас вече започнаха училище.
Присъствено са от миналия август, а без маски от март тази година.

# 394
Аз мисля, че скоро може да се прочуем по света с големия процент ваксинирани болни, около мен що народ е със сертификат от ваксина, излята в мивката - и се гордеят с това... А за ДО направо не ми се говори, плаче ми се - трета година УЖ училище!

# 395
Благодаря. По принцип ме интересуват студентите.

Децата тестват ли ги редовно в училище като в Европата.

# 396

В Техас студентите са повече дистанционно а учениците са без маски от тая учебна година, изобщо не ги тестват ако няма смнение за зараза

# 397

В Техас студентите са повече дистанционно а учениците са без маски от тая учебна година, изобщо не ги тестват ако няма смнение за зараза
Из фейса гледам, че децата на колеги са присъственно.
Вкл текат и с пълна сила партитата на различните "братства"/"сестринства".
По снимките няма ни един с маска.

# 398
  • София
Ама да си работят кръчмите бе. Те и във Франция си работят. Не са спирали. Ама влизаш само със сертификат. Кеф ти ваксинационен, кеф ти тест. Ти избираш.
Нашите кръчмари се мусят на тази мярка. По повод ваксинирането на персонала пък всеки ден в някоя медия някой се оплаква как служителите искали да напускат, да се връщат в чужбина и т.н. Много инат тоя български народ, бе 😒. Ама истинската причина кръчмарите да протестират на сертификатите е, че сред българите няма много ваксинирани и ще останат без клиенти. Ама пак протести и вой. Толко сме лигави, че не ми се коментира просто.

# 399
  • София
задължително ваксиниране на всички преподаватели и студенти плюс ежеседмични бързи тестове  (защото изскачат положителни носители, независимо от ваксината…засега нямам познати дали “пробив” само от тези с Модерна). И в Станфорд, и в университета  в upstate NY, където започна малкия, се говори за присъствено, с карантиниране само на позитивните, без спиране на процеса. И с маски в час. Все пак,  не е “квадратен” щат Simple Smile.

# 400
Пожелавам ти така да бъде! И дано навсякъде студентите имат възможност да учат присъствено.

# 401
  • София
Голям кеф за фалшиво ваксинираните Sad  Не знам как може да се хвалиш дори, поне да си мълчат.
Слушах Кунчев сега, каза че се планира да проверяват дали се спазват мерките, а не да затягат към момента, което ще е супер. Днес в Лидл имаше 3ма човека с правилно поставена маска.. в 19:00 часа. Двама се опитаха да ми се качат на конче на опашката, ама и аз не се давам, оставих количката зад мен Grinning В спортното студио мерки 0! Гледат ме като полезно изкопаемо, че си дезинфекцирам постелките и уредите (аз го правих и преди короната, че ми е гадно някой да се е потил преди мен ). Почти няма ресторант, където сервитьорите да са с правилно поставени маски, само залагам, че и в кухнята е същото.
Силно съм против принудителното ваксиниране, но тогава тест на всеки 72 часа би следвало да е приемливо. Все си мисля, че хората би трябвало да искат да се защитят, а ваксини имаме много.
За ПО ще изляза на протест, не може кръчмите и Моловете да бачкат, а училищата не.

# 402
  • в страната на чудесата
Ами да направим петиция, в която да напишем кога ще е протестът. Хората, които взимат решения трябва да знаят предварително

# 403
Ами да направим петиция, в която да напишем кога ще е протестът. Хората, които взимат решения трябва да знаят предварително
Съгласна

# 404
  • София
Организират се вече някакви действия. Отворено писмо:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfFl1agSQY8ZBai9M5ueHUw … 18917133620470276

Аз го подписах.

Общи условия

Активация на акаунт