Отговори
# 525
  • Отвъд алеята зад шкафа
Мдааа. Едно септемврийско пътуване до Ню Йорк и Вашингтон също е готино, ще го мисля. То трябва да се ограничавам, нямам толкова време, колкото ви изглежда. Всяко пътуване ми коства двойно повече работа преди и след отсъствието, както и липса на доходи  докато не работя.

# 526
.

Последна редакция: чт, 16 сеп 2021, 21:46 от Fancy

# 527
  • София
Гадамер, защо Кения, а не Танзания? Питам защото сафарито е и в моите планове, но се чудя къде да бъде. За Танзания имам много добри отзиви, а за Кения нямам отзиви от първо лице.

# 528
  • Отвъд алеята зад шкафа
Санака, не държа конкретно на Кения, по-скоро ще се ориентираме по това къде са животните в този момент от годината, заради миграцията. Ние имаме препоръчан местен гид, оперира и в Кения, и в Танзания. Наши приятели си организираха сами пътуването, наеха го него, спаха по много хубави лонджове април тази година.

Фенси, обожавам Англия. Била съм в Бат и Оксфорд Heart Сигурно съм била героиня на Джейн Остин в предишен живот.

# 529
.

Последна редакция: чт, 16 сеп 2021, 21:46 от Fancy

# 530
  • София
Гадамер- Лапландия по това време е малък кошмар. Аз съм нощна птица, а Финландия посред зима ми дойде нагорно, хем бях в Хелзинки. Лапландия няма да има грам слънце и ще ви трупяса доста.
За интересни острови в Гърция- ако искате голям и див остров- Евия. По-малък, див и красив- Икария. И двата са с минерални извори, като бонус.

# 531
.

Последна редакция: чт, 16 сеп 2021, 21:47 от Fancy

# 532
  • Отвъд алеята зад шкафа
За островите в Гърция - чета, ровя и доколкото виждам - трябва да се обикаля с кола, плажовете са далеч от къщите/хотелите... Което не е лошо, но за море не си го представям така. Аз обичам като съм на море, да съм на плажа, да не ползвам кола, всичко да ми е на пеша. И плажът да не е пренаселен. Гледах в Хърватска, Италия - или няма пясъчни плажове, или ако ги има, то е в стил Слънчев бряг...В огромните ОИ хотели в Турция, пълни с руснаци, също не ми се ходи....Междудругото реших да разцъкам Вурвуру (въпреки, че и Халкидики ми омръзна), на в букинг почти нищо не е налично за другия юли. Имам чувството, че след Ковид всичкото море по света е гъчкано с народ!

За Лапландия - чакам да видя предложението какво е и ще го мислим. Основно заради северното сияние е цялата работа.

# 533
.

Последна редакция: чт, 16 сеп 2021, 21:47 от Fancy

# 534
  • в страната на чудесата
А образователно как са Wink

# 535
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз харесвам Талата Каламици, но ми омръзва, все там ходим.

Някой пробвал ли е това?
https://www.aktioneirou.gr/en/

# 536
  • София
Аз харесвам Талата Каламици, но ми омръзва, все там ходим.

Някой пробвал ли е това?
https://www.aktioneirou.gr/en/
Не съм, но много ми харесва, очевидно е ново. Само се чудя дали не е малък плажа, поне на снимките така изглежда.

# 537
# 538
  • София
Гади, за Италия не си права. Има места, където плажовете наистина са като в Слънчев бряг, че и по-големи 🤭, но няма големи хотели, а само обикновени села/градчета, вилни зони, .. пустош, в които говорят само на италиански и всичко е спокойно. А плажовете са огромни, с много шезлонги и чадъри, равни и леснодостъпни. Ако ти се ходи просто на море, виж Лидо Франко например. Цената е 15 евро за чадър (чисто нов) с три шезлонга, стол и маса. Във всяка кръчма има морска храна, времето е спряло, английски не говорят, няма много туристи, но пък плаж има с необозрима ширина и дължина.

# 539
  • София
Гадамер, преди 3 години го разглеждаме къмпинга. Много ни хареса. Плажът не е голям, като на Талата. Има пак заведение с шезлонзи и свободна зона, хубав пясък. Къщичките са супер, местата за палатки в дълбока сянка.

Общи условия

Активация на акаунт