Отговори
# 540
За Лапландия - чакам да видя предложението какво е и ще го мислим. Основно заради северното сияние е цялата работа.

За северното сияние защо не и Норвегия, Тромсо. Декември и Януари е доста силен kp index.
Около Тромсо има доста малки селца и места по Фьордите където може да се наблюдава много добре.
Ние от 11 днио там учелихме около 7 със страхотни гледки. Но всичко си е до време и късмет Simple Smile

Последна редакция: пт, 17 сеп 2021, 14:17 от OuterSpace

# 541
А аз може ли да се оплача от Питагор. При такава хубава нова база - са превърнали двора на паркинг и асфалт. Паркингът за родителите представлява зона извън двора насипана с чакъл, а голямото обръщало за коли, обещано от директорката, е черен път през квартала, който е затапен с един вход/изход и се чака по 30мин да се излезе от него.

Последна редакция: пт, 17 сеп 2021, 15:31 от dreamingfly

# 542
  • София
Всякакви оплаквания са добре дошли Simple Smile.

# 543
А аз може ли да се оплача от Питагор. При такава хубава нова база - са превърнали двора на паркинг и асфалт. Паркингът за родителите представлява зона извън двора насипана с чакъл, а голямото обръщало за коли, обещано от директорката, е черен път през квартала, който е затапен с един вход/изход и се чака по 30мин да се излезе от него.

Важното е, че местната управа беше много щастлива на 15.09, че районът им си има нова реновирана сграда и ново училище. Нещо май обещаха и за инфраструктурата, но едва ли има трезвомислещ човек който да вярва, че нещо ще се промени. Двотър не е превърнат в паткинг,  има достатъчно място за децата.
Една малка част от двора на сградата е превърната в нещо като 'официален' паркинг, все пак трябва да има място за определен брой автомобили. Черният път към депото изобщо според мен не се води към сградата на училището, въпреки, че там е мястото където всички се блъскат да паркират, а после се чудят как да излезнат, защото не могат да се престроят с ляв завой в малката уличка която води към булеварда.
Най-доброто решение е да се паркира в измежду блоковете. Влизането по черния път успоредно на игрищата, за да слезне детето колкото се може по-близко до училищната врата е обречено на чакане в опит да се излезне обратно.

# 544
  • София
Оплаквания може, а похвали приемате ли? Включвам се да споделя отлични впечатления на детето от АК до момента. Учителите, децата, базата като цяло, организацията - много е щастлива. Предупредих я да не бърка туризма с емиграцията, все пак първата седмица е по дизайн забавна Joy Направи ми впечатление, че всички учители говорят с тях изцяло на английски език. Явно, въпреки че няма такова изискване, негласно е силно препоръчително децата да напреднат с езика преди 8 клас, иначе изобщо не мога да си представя колко труд ще е наваксването за 1 година. Интересно ми е как ще ги разпределят по класове и дали е на база езиковата подготовка, предстои да разберем.

# 545
  • София
Ние започнахме учебната година хем много ентусиазирано, хем с типичните драми от организационно-училищно-административно естество, които всеки път ме учудват (най-меката дума, която мога да използвам).

Фенси с няколко празни поста? Какво се е случило Simple Smile

# 546
  • София
Аш, транспортни проблеми?

# 547
  • София
Аш, транспортни проблеми?
Абе, мани Joy

# 548
  • София
Аз се ядосвам, че трета поредна година го взимат в осем без десет, а сме на 10-15 минути от училището. Неговия приятел, който живее през две преки, го взимат в 8:15. Ми, това си е половин час разлика /един в двете посоки/ от едно и също разстояние. Просто попадат в различни маршрути. Мисля този път да протестирам.

# 549
  • София

Говори ми. Най-лесно е да преместят децата по бусовете, без значение че ще обикалят половин София. И това защото шофьорът не е благоволил да си провери маршрута.
Бясна съм. Днес детето се прибра в 18:05

# 550

Важното е, че местната управа беше много щастлива на 15.09, че районът им си има нова реновирана сграда и ново училище. Нещо май обещаха и за инфраструктурата, но едва ли има трезвомислещ човек който да вярва, че нещо ще се промени. Двотър не е превърнат в паткинг,  има достатъчно място за децата.
Една малка част от двора на сградата е превърната в нещо като 'официален' паркинг, все пак трябва да има място за определен брой автомобили. Черният път към депото изобщо според мен не се води към сградата на училището, въпреки, че там е мястото където всички се блъскат да паркират, а после се чудят как да излезнат, защото не могат да се престроят с ляв завой в малката уличка която води към булеварда.
Най-доброто решение е да се паркира в измежду блоковете. Влизането по черния път успоредно на игрищата, за да слезне детето колкото се може по-близко до училищната врата е обречено на чакане в опит да се излезне обратно.
Не е минало достатъчно време да го твърдя със сигурност, но самите те ориентират движението в една посока, което е логично. Просто като го казаха на първата среща си представях еднопосочен път с остров по средата. А то какво се оказа - черен път, в края на който си в капан и няма мърдане. Ще съм благодарна за локация за отдалечено паркиране. Ако е от другата страна на Мушанов и аз си го мислих. Всичко друго не ми върши работа 😂 защото не съм от лудите шофьори, които минават през тротоара до стадиона.

Иначе базата е оправена, да. Успяли са от това, което видях. Боядисвали са фойаето в последния момент, но нямам забележки.

Администрацията е изключително любезна и няма общо с троснатите лелки по телефона от преди.

За мен двор = зеленина. Малко съм разглезена Simple Smile тук е по-скоро класическо училище с много асфалт Simple Smile има зеленина от към булевардите. Но когато видя коли спрени на зелени площи ми призлява.

# 551
  • София
Dreamingfly, напълно съм съгласна с теб. И аз имам едно такова разглезено чувство за естетика и комфорт, а и в старата сграда на Питагор, като гледах паркираните коли в двора, хич не го усещах като нашето училище. Все пак в центъра, до Руски паметник - има трамваи, тролеи, на 5 мин. пеша е метрото. Ако някой толкова не може да се качи на градския транпорт, наемането на гараж наоколо също е опция.

Аз съм в по-големи от транспортните драми в момента, но мисля да си сипя чаша вино.

# 552
Беше ми малко черно вчера. Искам да кажа, че учителите се страхотни.

Кажи за твоите драми Simple Smile всичко се оправя рано или късно, нали знаеш Simple Smile

# 553
  • София
Беше ми малко черно вчера. Искам да кажа, че учителите се страхотни.

Кажи за твоите драми Simple Smile всичко се оправя рано или късно, нали знаеш Simple Smile
Оо, да - разбира се, че се оправя 🥳. Освен това като цяло позитивите са много повече и децата са щастливи - това е най-важното. Но според мен е ОК и да се дава отрицателна обратна връзка, защото иначе нищо няма да се промени. Ето това с транспорта е организационна недомислица според мен. Прави ми впечатление също, че в темата за АК много повече неща се споделят открито, вкл. с конкретни имена на преподаватели (същото е и в темата за ПЧМГ), докато за основните училища не се говори много. Сякаш сме заспали зимен съм Simple Smile Може би наистина е време за форумна среща Simple Smile.

# 554
  • в страната на чудесата
Кои са основните училища?
В момента от ЧУ само колежът и частната английска нямат основен курс...

Общи условия

Активация на акаунт