Отговори
# 90
Ако не ме лъже паметта Веда и други години са били крем де ла крем за 4 клас.

# 91
  • Отвъд алеята зад шкафа
През телефона не мога да разцъкам, ама като се прибера ще разгледам. Веда даже не съм ги чувала. Първи са по Мат + Бел ли?

# 92
  • София
Да.

Фенси, страхотна снимка!

# 93
  • в страната на чудесата
Веда не са ли твърде малко деца?
А и какео значение има това Нво, че чак да ги класираме...

# 94
  • София
23 деца са. Сред първите с най-много деца е СС - 70.
Никакво значение няма това НВО, освен за децата, които кандидатстват след 4-ти клас.

# 95
  • София
Според мен резултатите не са реалистични. Първите 15 места са основно ЧУ - нещо не ми се връзва. Или просто са с малко ученици и някак са добутали до този резултат.

Този път поне Азбуки не са се престарали да изпреварят Питагор в математиката, даже са по-надолу в класацията. Ама по-добре честно, но истинско, отколкото с подсказване - по-добро впечатление прави.

Изненадва ме и ниският резултат на 125-то по математика.

# 96
  • София
Може би и по-целенасочено ги готвят за формата? По-големият брой ученици в ДУ също си има влияние, а и не е като да има подбор. В 125-то основен критерий си е местоживеене и не всички наблягат на математика. Просто както и в 107-мо, там дават възможност за математически паралелки. Няма как всички деца да са в тях, просто защото и не всички искат. А и самото четвъртокласно НВО си е... колкото да си чешем клавиатурите Joy

# 97
  • София
Математическите паралелки са след 4-ти клас. Преди това няма акцент върху математиката.

# 98
  • София
От Оукланд Бей Бридж. Уча, малко по- на юг съм. Като “завърша”, ще летя на Изток да настаняваме малкия.

# 99
  • София
Санака, нямат, но повечето родители са наясно, че за математическите след 4-ти се кандидатства. Който има интерес се готви. Все пак на състезанията до 4-ти клас си има доста силно участие на деца от 125-то. Май имат и някаква школа извънкласна, но не съм сигурна дали не беше платена. Но, да, до 4-ти, а и след 7-ми (защото не всички паралелки са им математически след 4-ти) НВО по математика няма как да им е безусловен измерител. Това все пак не е СМГ, което си е МГ и е нормално там да имат по-високи очаквания хората. Аз също не успях да разгледам таблицата и малко наизуст пиша, но чак толкова ли се отличават 125-то в сравнение с други ДУ?

# 100
  • Отвъд алеята зад шкафа
Разгледах...Какво ми направи впечатление. В Общата статистика Мат +Бел, прехваленото ЕСПА е след куп други ЧУ и даже 3 ДУ. Като съпоставя 23 деца срещу 94/108/176 деца от ДУ, за две от които съм сигурна, че единственият критерий за прием е местоживеене, изводът е ясен. Честно казано ме учудват резултатите на 107 и 120 ОУ. Първо участват в класацията с доста повече деца, второ са с наполовина хорариум от ЧУ по Мат и Бел. Ако в 107 има един математически клас, в който децата имат допълнителна математика, то 120-то е стандартно ДУ откъм програма и часове. Не мога да намеря обаче резултатите за НВО 7 клас, за да видя кои училища свалят успеха в периода 5-7 клас.

Азбуки, ОТ и Св.Георги са осезаемо по-надолу в класацията, а за Британика съм много учудена. Да не би да учат по друга система?

Последна редакция: сб, 24 юли 2021, 09:39 от gadamer

# 101
  • в страната на чудесата
Що? Британика на кое място е?
Аз имам близки деца там, обучението им е голЕм компромис.
Или както каза майката на две дечица от Св.Г. - как ли ще ги извадим от този  луксозен хотел Simple Smile

# 102
  • Отвъд алеята зад шкафа
56-то място Мат +Бел.

# 103
  • София
Все пак на състезанията до 4-ти клас си има доста силно участие на деца от 125-то.
И аз заради това се замислих. Макар че 79 т. среден резултат по математика не е зле - просто не е супер топ. Но пък с толкова много деца на випуск наистина не може да се очаква, че всички ще покажат блестящи резултати.

А пък съвсем не мога да разбера защо Роналд Лаудер са със среден резултат 75 т. по математика Sleeping

# 104
  • в страната на чудесата
Щото приемат с произход Simple Smile
Ако не беше мат и Бел...
Ох ще ги следя, заради снахата. Може и да не е супер умна де...

Общи условия

Активация на акаунт