Отговори
# 585
  • София
Миналата учебна година в АК при положително дете в някой клас, класът минаваше на ДО, никой не им е раздавал  предписания да стоят карантинирани вкъщи и никой не го е следял.

При нас си имаха предписание за домашна карантина. Учиха ДО и не се предполагаше да могат да излизат.

# 586
  • София
Миналата учебна година в АК при положително дете в някой клас, класът минаваше на ДО, никой не им е раздавал  предписания да стоят карантинирани вкъщи и никой не го е следял.

При нас си имаха предписание за домашна карантина. Учиха ДО и не се предполагаше да могат да излизат.
От РЗИ ли?

При нас от училище помня, че подаваха имената на децата от класа към РЗИ в случай на болен класен р-л, но известие за карантина от тях така и не дойде. Иначе училището ги организира в ДО за 10 дни (около една учебна седмица се падаше).

# 587
  • София
В този ред на мисли, аз предписание на РЗИ не съм виждала (досега).

# 588
  • София
При нас има съобщение, че 2 деца от 8 кл. и 1 от 10 кл. са с Ковид и че паралелките, в които се обучават, са поставени под карантина.

# 589
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ее, много кофти за Ежко.

Аз блокирах във фейса едва позната, антиваксърка, пускаше по 20 коментара със заплахи на ден в страницата на Министерство на Здравеопазването. И....заметох я.

От училищата на децата няма никаква информация за болни, дано да се задържи така. Голямата я ваксинирахме.

# 590
  • София
Аш, от РЗИ нищо не получихме. От АК ни поискаха потвърждение на адреса, на който ще пребивава ученикът по време на карантината, за да го подадат към РЗИ. Не съм наясно дали щом РЗИ не са ни писали,  това означава, че ученикът не е бил в карантина, но не вярвам от колежа да не са изпратили инфо-то към РЗИ.

# 591
Щом имената са подадени като контактни или чрез положителен тест, следва карантина. Едната 10, другата 14 дни.
РЗИ са натоварени и не успяват дори на положителните да връчат листите с карантината или да им се обадят.

# 592
  • София
Това беше миналия октомври, да се надяваме на безкарантинна учебна година сега.

# 593
  • в страната на чудесата
Супер са ми неприятни и на мен подобни вербални агресори като на гадамер. Аз нямам фейсбук, приятелският ми кръг е ограничен до хора нормални и критични. Само служебно от време на време срещам изтрещеняци, но с годините и това се поразчисти. Тъй като обикновено някой праща познат или приятел, се виждат кръговете на хората и са много интересни...
Другото, което ми е страшно неприятно е, че хората свикнаха, че вместо 150 починали дневно, ще са 210 и това е ок.

# 594
  • София
Ами така го поднасят медиите, matter-of-factly. Няма the power of story.

# 595
  • в страната на чудесата
Ами така го поднасят медиите, matter-of-factly. Няма the power of story.
Така е, много слаба журналистика. Те всъщност са само новинари, без анализ, без търсения.

# 596
Броят на умрелите през 2019 г. е 108 083 души
за 2020 данните са както следва - Общо за страната    -124 735
Предполагаме, че разликата е от починали от Ковид (т.к. не се правят аутопсии няма как да знаем дали са починали от Ковид или не) - остават 16652
Според данни на НСИ починалите от Ковид са 8554.
Не мога да открия данни колко от предходните години са починали от вируси, но открих например за САЩ, че са около 200 хиляди на година

# 597
  • в страната на чудесата
Титина, каква е тезата ти?
Това, което пишеш е точно това, което казвам за тъпотиите в медиите. Ще се радвам да чуя теза и доводи, про, анти, защитени доколкото позволяват възможностите.
Ще те допълня, че починалите от любимите ви други вируси също не се аутопсират, и до ковид пандемията не се тестват с молекулярни методи, а до преди 5 години с никакви.
Та какво ни казваш?
И понеже няма нужда тук да обсъждаме този аспект на ковид, може в другата тема, да покачиш нивото и тъкмо.

# 598
Титина, каква е тезата ти?
Това, което пишеш е точно това, което казвам за тъпотиите в медиите. Ще се радвам да чуя теза и доводи, про, анти, защитени доколкото позволяват възможностите.

Цитирам ти статистически данни от сайта на НСИ.
Ти си медицинско лице, а аз  не. Тълкувания мога да правя само на база на цифри.
И няма нужда да си саркастична, не ти се получава.

# 599
  • в страната на чудесата
Аз не съм саркастична, щеше да го усетиш.
Питам имаш ли теза или ни съобщаваш написаното на сайта на нси?

Общи условия

Активация на акаунт