Отговори
# 720
  • Пловдив
Здравейте, как сте?
Реших да помогна да изпишем темата с вече неактуалното заглавие, че много бавно върви...
Много добро решение за онлайн урока от свежарско място Grinning

Явно успявате да си направите лимонада от лимоните...
На мен ми е свито сърцето да не затворят децата пак. Успяха да ме накарат да следя новини и да треперя утре какво ще е. А уж нямаше да поддавам...

# 721
  • Отвъд алеята зад шкафа
Моите и двете засега са си присъствено на училище. Голямата се падна в 50-те % от нейното училище, които продължават присъствено. Ваксинирана е. В нейното училище отсъстват 21 % от учениците и 12 % от учителите. При малката нямам информация.

Курсовете и на двете минаха онлайн, предпочитам да не са така, но няма какво да се направи, така че поне да се възползваме, че не сме вързани в София.

# 722
  • София
Да, нещо се умълчахме...

Гадамер, супер онлайн обучение, по-добре от София. Защо сте онлайн?

Ашли, мисля, че още малко остава в София да минат първо на ротация, а после евентуално да затворят, с тези темпове. В класа на дъщеря ми по нейни думи 6-7 деца са болни вкъщи, а 3-4 болни /кихащи и кашлящи/ на училище - класа са 27 деца. Това е 1/3.

# 723
  • Пловдив
Ами и ние бяхме така. От 29 деца ходеха 11, но за седмица мина. Гърла, сополи и синузити. Мнооооого се съмнявам, че пср може да разграничи обикновен сопол от ковид сопол...

# 724
  • Отвъд алеята зад шкафа
Olive, онлайн са курсовете им само. Голямата ходи в British council, малката на състезателна математика.

Ами да, 21 % отсъстващи ученици при нас не е казано, че ги няма заради Ковид. Не са тествани.

# 725
  • София
Ами и ние бяхме така. От 29 деца ходеха 11, но за седмица мина. Гърла, сополи и синузити. Мнооооого се съмнявам, че пср може да разграничи обикновен сопол от ковид сопол...
Аз вчера направих и антигенен тест вкъщи на детето, прибра се заради болки в гърлото и начеваща хрема, зле й било, имам едни от миналата година, реших поне да проверя, да не им изтече срока на годност. Отрицателен.

# 726
  • Пловдив
Значи има нещо, заради което децата отсъстват масово и не е ковид?

Dizzy Face

# 727
  • Отвъд алеята зад шкафа
Да, в момента има "обикновен" грип. Някои деца отсъстват, защото са били контактни на заразен с Ковид, но не значи, че са болни и те. Като няма масов скрининг, само гадаем.

# 728
  • София
На мен не ми се пише съвсем откакто в темата за ЧУ научих за г-жа Влъчкова. Мир на  праха ѝ. Много ми е тъжно, въпреки че не съм я познавала лично. Не намирам думи.

# 729
  • София
Гадамер, що не си купите някоя къща в покрайнините и да си живеете там - ще си спестиш разходките по хотели всеки уикенд 😀.

В нас всички изкараха сополиво-хремавия вирус и ми е много полезно да прочета, че и други го карат. Освен това има хора, които са се тествали и са отрицателни. Аз се назландисвам този път дали да се тествам (имам няколко теста - седят в шкафа). Тествахме баба ми и излезе отрицателна. Тя си изкара около седмица с температура, даже и АБ пи, но сега пу-пу е добре. Според мен, ако беше Ковид, това щеше да е краят при нея (въпреки ваксината).

# 730
  • в страната на чудесата
Много кофти за Влъчкова. Дано успеят да продължат. И други бесове ми напират... ама...

# 731
  • София
И други бесове ми напират... ама...
Кажи си - да ти олекне

# 732
  • Отвъд алеята зад шкафа
Много е тъжна загубата на директорката на ПЧМГ. Изникват ми въпроси (предполагам същите като на Leika), но не знам подробности. Да почива в мир!

Аш, а през седмицата какво ще правя в тази къща? Аз съм градско чедо, къщите са само за почивка.( Купихме един парцел, близо до ски курорт и минерална вода, някой ден може да направим къща, с джакузи, сауна и OFYR, но няма да живея там постоянно).

# 733
  • София
Много е тъжна загубата на директорката на ПЧМГ. Изникват ми въпроси (предполагам същите като на Leika), но не знам подробности. Да почива в мир!

Аш, а през седмицата какво ще правя в тази къща? Аз съм градско чедо, къщите са само за почивка.( Купихме един парцел, близо до ски курорт и минерална вода, някой ден може да направим къща, с джакузи, сауна и OFYR, но няма да живея там постоянно).
Абе щом ходиш толкова често по горите, значи намираш нещо хубаво в това. Аз също съм градско чедо, но вече не мога да си представя да живея в голям град. В малък - да, в голям като София - не.

Предложението за къщата беше майтап - не ме взимай насериозно 😁

# 734
  • Отвъд алеята зад шкафа
Права си, харесва ми да ходя на къщи, с годините все повече търся природа и спокойствие, но с ММ имаме професии, които няма никакъв вариант да работим онлайн. А за училището и децата да не говоря.

Общи условия

Активация на акаунт