1 АЕГ - тема 4

• 80 369
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
  • София-Младост
Дни на отворните врати ще има в 1 АЕГ:
https://www.fels-sofia.org/bg/%D1%81%D1%8A%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0% … B0%D0%B5%D0%B3-34

# 196
Благодаря

# 197
Въпрос на късмет е какъв преподавател ще ви се падне. Ако много държите на математиката, изберете друго училище.

# 198
  • София
Въпрос на късмет е какъв преподавател ще ви се падне. Ако много държите на математиката, изберете друго училище.

То май в повечето гимназии е така.

# 199
  • В средата на времето
Стаменов преподава математика на моя син и съм много доволна като гледам как тийна се пряга и решава задачи и изобщо не може да си позволи, да си помисли дори, да неглижира предмета по някакъв начин. Simple Smile И по време на дистанционното обучение часовете си течаха без отпускане.

# 200
При "нашата" госпожа пък е пълна апатия. На родителската в 8 кл. думите й бяха: " Ако имат желание да решават задачи, никой не може да ги спре".  Не проявява никаква взискателност и желание да ги мотивира. В резултат на това, от дете обичащо математиката и решаващо задачи за удоволствие, в момента имам дете напълно безразлично към предмета.

# 201
Здравейте, моят син е 10 клас и мен ме тресе темата за профилите за 11 и 12 клас. Детето в общи линии много-много не го взима присърце толкова.

Първо да попитам: при положение, че две години слушам, че профили се избират в края на 10 клас, още не мога да си отговоря на въпроса защо декларациите бяха събрани в средата на март.

И второ: има ли впечатления как се водят профилираните пралелки по химия и биология? Чета, че се учи материал за 1 и 2 курс в университет. Това как би им помогнало в състезателните изпити в университет например?

# 202
как би им помогнало в състезателните изпити в университет например?

Програмите са наистина усложнени.
Някъде по разпределенията бях гледала, че се учат инструментални методи.
Това се преподава на фармацевти във 2 курс - по аналитична химия и в 4 курс - по фармацевтичен анализ първа и втора част.

# 203
Вярно ли, че днес е било заключен двора и се налагало част от учениците буквално да прескачат оградата, за да влязат в училище? Много странно ми се видя обяснението на детето. То е пристигнало по-рано и не било от тези, дето прескачали, слава богу.

# 204
  • Някъде на край света
MianaNia,

Имало някакъв ритуал за деня след изпращането. Всички "зайци" са ги връщали на входа. Simple Smile

# 205
  • София
Само че изпращането беше вчера, не днес.

# 206
  • София
Всяка година дванадесетокласниците имат някакъв ритуал да блокират входа на училището и да “подарят” неучебен ден на всички долни класове.🤷♀
И моят единадесетокласник се прибра преди обяд по тази причина, но беше доволен Simple Smile
Догодина били те наред😳 Шантава работа.

# 207
А знаете ли дали ще има родителска среща до края на учебната година? Предполагам че не, то и не остана за кога, но все пак да попитам. Тази година имахме само една онлайн първия срок.

# 208
  • София
Моят още вчера спомена нещо подобно, но аз не му повярвах и днес отиде на училище. Предходните години, като че ли нямаше такава традиция, но може би защото по това време бяха онлайн.
Зарка, едва ли ще има. Ние втория срок имахме онлайн РС, но тя беше за 10 клас.

# 209
Имаше го и миналата година. Дъщеря ми беше 8 кл. Бяха присъствено в този ден и ги бяха изненадали. Даже тя и нейна съученичка отишли по-рано и си влезли, но след това никой не дошъл. Тръгнали да си търсят съучениците и разбрали какво става.
Не знам защо се допуска това. Но... важното е да сме живи и здрави. Омммм

Общи условия

Активация на акаунт