1 АЕГ - тема 4

• 80 343
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
Преподаването като цяло е на ниско ниво, материалът не се взима целият, по профилите наистина се учат странични неща, но хайде там може да кажат, че това е целта на профила да надгражда. Обаче когато липсва основата по предмета от 9 и 10 клас, защото и там през пръсти е преподавано, за какво надграждане говорим. Като цяло единици са учителите в гимназията които изискват, преподават си материала и се стараят.

# 511
Аз също се интересувам от профилите, че с тях става една бъркотия.. Чета  например в други теми, че материалът в профили биология и химия няма нищо общо с този, който е необходим за кандидатстване в медицински университети и едва ли не съветват, да не ги записват децата. Има ли някой с актуално мнение за преподавателите по тези профили в гимназията ?
По отношение на биологията и химията материалът включен в профилите на съвпада с този, който е необходим за кандидат-студентски изпит по медицина. Затова наше приятелско дете ходи на уроци допълнително. Това обаче касае цялата учебна програма по профилите, за всички училища, а не конкретно изучаването в 1 АЕГ.
Аз лично съм много приятно впечатлена от преподаването в профил "География и икономика". Преподавателят е външен - от СУ, с невероятен подход и ерудиция.

[/quote]
Здравейте, има ли родители на деца в 11 и 12 клас? Интересува ме профил Математика и по-точно дали сте доволни от подготовката и преподаването на предмета? Наистина ли е на много високо, академично ниво? Дъщеря ми и нейни съученици направо са се стреснали и не смеят да го изберат.
Да, нивото е много високо. Ако обаче детето има влечение към математиката не виждам защо да се стресира. Това по - скоро е аргумент "за" избора.

Преподаването като цяло е на ниско ниво, материалът не се взима целият, по профилите наистина се учат странични неща, но хайде там може да кажат, че това е целта на профила да надгражда. Обаче когато липсва основата по предмета от 9 и 10 клас, защото и там през пръсти е преподавано, за какво надграждане говорим. Като цяло единици са учителите в гимназията които изискват, преподават си материала и се стараят.
Явно децата ни ходят в различни училища или просто си зависи от детето и мотивацията му за успех.

Последна редакция: чт, 09 фев 2023, 11:55 от Kokiche 11

# 512
Какво общо има мотивацията, когато в час учителят си разказва живота, вместо да преподава материала? Има и много добри учители, попадали сме през годините при тях и все още по някои предмети ни преподават, затова и имам база за сравнение.

# 513
Мотивацията винаги е от решаващо значение. А ако едни конкретен учител си разказвал живота в час, то това не означава, че преподаването не става и като цяло е на "ниско ниво".

# 514
Ами дай тогава да не ходим на училище и да се мотивираме извън системата.

# 515
  • sofia
Някой с впечатления от профил история? Труден избор, защото не се знаят преподавателите.

# 516
За кои профили по-точно става въпрос или за конкретни учители?

# 517
  • София
Моето дете е с профил история и БЕЛ и не съм я виждала да се преучва. А е отличничка.

# 518
Моето дете е с профил история и БЕЛ и не съм я виждала да се преучва. А е отличничка.
А добри ли са преподавателите по профилите? Има ли трайна тенденция едни и същи да преподават по профил, в смисъл едни са за 8-10 клас и други по профил?
Също ако знае някой дали има профил "Изобразително изкуство"? В някои гимназии / дори и в СМГ има/.

# 519
  • София
Преподавателите са, каквито се паднат. Те са същите, които преподават по предметите и в предишните класове. Т.е. преподават и по профил, и по редовни часове, но не е задължително да съвпаднат и да са преподавали конкретно на определени деца в предишни години. Дано съм успяла да обясня...

# 520
ще е хубаво да се предвидят преподавателите. напр математика при вангелов ще е направо неиздържимо.

# 521
ще е хубаво да се предвидят преподавателите. напр математика при вангелов ще е направо неиздържимо.
Няма как да се предвидят, защото никой не дава такава информация. "Не се знаело."
И какво значи "неиздържимо" за математика в езикова гимназия? Това де не е СМГ или НПМГ?
Нещо съвсем се обърках с целите на образователната система след 10 клас, ако изобщо има такива, освен децата да се откажат и от кандидатстване и университет тук.

# 522
  • София
Всъщност, в езикова гимназия учат същата математика, която учат и в СМГ, и в НПМГ.

# 523
Нямаше ли подписка срещу въпросния Вангелов и въобще как се допуска толкова несериозно отношение по този важен предмет , уж в елитна гимназия? Не е като да няма желаещи учители,  заплатите им доста се увеличиха последните години и има голям наплив сега за тази професия! Нямам думи!

# 524
Много бих се радвала на информация кои преподаватели са по профил ИТ и какво е нивото?

Общи условия

Активация на акаунт