1 АЕГ - тема 4

• 80 362
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
Аз също се надявам на информация за профили Математика и Информатика.

# 526
Информатика май няма, има Информационни технологии и положението там било "доста лежерно", според някои източници.

Искам да попитам имате ли инфо как е минала екскурзията в Рим? Кои преподватели са били, как е била организацията, доволни ли са децата?

# 527
В допълнение към предишния ми пост, ако имате информация, но не ви е удобно да споменавате имена на учители, може да ми пишете на лични.
Важно ми е да знам за догодина, евентуално.
Благодаря!

# 528
  • София/Благоевград
Синът ми е 12 клас в момента с такъв профил. За нивото ще мога да кажа като минат матурите. Честно казано от както е в гимназия не се занимавам да проверявам какво учи и как го учи. Сам си избира профилите. Той е от учениците, които си изкарват шестиците с учене /пиша това защото тук чета, че на някои им ги пишат без да си дават много зор/. Не пожела да ходи на допълнителни уроци по математика за матурата. Ще кандидатства в български университет, не желае в чужбина. На 25.03 и на 02.04. ще се яви на предварителни изпити по математика , от които ще проличи нивото на подготовка.

Последна редакция: пн, 13 фев 2023, 15:51 от Vesi.St.

# 529
  • София
Моят син е 11 клас с профил БЕЛ  и история.  И по двата предмета е много лежерно. Нито по единият нито по другият съм го виждала да учи. Това важи не само за профилите, ами и по другите предмети е същата работа. Срокът го завърши с 5,75. Така, че като цяло в гимназията е спокойно и леко откъм учене.

# 530
няма проблем да е лежерно, но в самите часове да учат. аз съм против огромните домашни. е, все пак по история все би трябвало да поучват малко, едва ли го запомнят само в часовете.

# 531
Веси, успех на сина Ви на матурите!
А кои са преподавателите по Мат и ИТ?

# 532
  • София/Благоевград
Веси, успех на сина Ви на матурите!
А кои са преподавателите по Мат и ИТ?
Благодаря! По математика е Иван Георгиев, по ИТ Мариана Доневска.

# 533
  • София
Всъщност, в езикова гимназия учат същата математика, която учат и в СМГ, и в НПМГ.

Не съвсем. Казвам Ви го като родител на дете в АГ и в СМГ. Програмата наистина е еднаква, но в СМГ има устойчива тенденция учителите да награждат изискванията.

# 534
  • София
Вероятно е така, но това не прави математиката, която учат, различна. Поне що се отнася до задължителните модули.

# 535
  • Някъде там...
Здравейте! Извинявам се, че нахлувам в темата. Дъщерите ми са в 7 клас и проучваме желани училища. На сайта на гимназията не намерих информация за последните години - едносменен или двусменен е режимът? Преди години имаше информация, че след построяването на новото крило, ще минат на едносменен режим.
Доволни ли сте от средата, от нивото на преподаване, от условията, предлагани от училището откъм оборудване, чистота (визирам тоалетните)? През всичките ли години има предмети, които се преподават на английски?
Знам, че рибата е още в морето и не знаем какво ще направят на НВО, но това училище е основно желание на една от дъщерите ми, така че е хубаво да проуча.
Благодаря ви!

# 536
Двусменен е режимът. През последната година само осми клас започнаха сутрин, преди това бяха следобед. По принцип първи срок е следобед, втори - сутрин.

# 537
Жабче, не са на едносменен режим, на две смени са. С блок часове, като първа са от 07,30, а втора - от 13,20ч. При 8 часа, четири блока, свършват съответно в 13,40ч. и в 19,30ч. втора смяна.
В девети клас се учат на английски всички разказвателни - история, география, биология, физика и химия, че дори и по музика част е на английски. За по-нататък не знам.
Иначе както навсякъде, има и добри преподаватели, има и "къси" клечки, които не са за тази работа, ама...
От средата и класа, детето е доволно, разбират се, умни и амбицирани деца.
За тоалетните не мога да кажа, знам че имаше някакъв ремонт наскоро. В новото крило е по-добре, май само 8 клас са там.

Последна редакция: чт, 23 мар 2023, 14:48 от MianaNia

# 538
Аз също се интересувам от профилите, че с тях става една бъркотия.. Чета  например в други теми, че материалът в профили биология и химия няма нищо общо с този, който е необходим за кандидатстване в медицински университети и едва ли не съветват, да не ги записват децата. Има ли някой с актуално мнение за преподавателите по тези профили в гимназията ?

Моят син е 11 клас с профил биология и химия. Ходи и на частни уроци за подготовка за медицински университети, защото форматите са специфични и трябва да се мине основно материала за всички години.

Профилът го избра за 2 седмици и решението си беше негово. Аз навсякъде бях чела, че изборът е в края на 10 клас, а моят синковец донесе една декларация в началото на март и каза, че до 20 март (по спомени) трябва да е предадена. Беше весело, но той лично не съжалява.

По химия учител е Кирил Атанасов и мнението на частната учителка е, че е изключително силен преподавател. До сега на двете родителски срещи тази година не се е появявал и нямам никакви лични впечатления за господина. Надявам се да го видим на родителската среща другата седмица.

По биология учител е Ясен Иванов. На мен ми изглежда малко странен, но това си е лично мнение и при всеки случай е отговорен и сериозен и като всеки учител по биология държи много на детайлите. За  него също отзивите са много добри.

Мнението на моя син е, че и двамата са много добри преподаватели. Според него има общо между това, което учи в училище и подготовката за унивеситет, но в училище не ги готвят за кандидат студентските изпити, защото цитирам "това не им е работата". Не съм останала с впечатление да е много лежерно положението по тези два предмета.

Да, безумно е в профилите да ги товарят със супер сложен материал и отделно да трябва да се готвят за съвсем различен формат за изпит. Двете дисциплини сами по себе си са достатъчно тежки. Отделно форматът на изпитите в различните медицински университети не е унифициран и си имат специфични изисквания малко или много навсякъде. Според мен трябва да се унифицират нещата, но няма как да стане, защото, ако в училище им помагаха за кандидатстудентските изпити и форматът на изпита беше еднакъв навсякъде, нямаше да има необходимост от частни уроци, а това никой няма да го допусне.

От друга страна, ако детето ви има амбиция за медицински университет, където първите няколко години ще учи яко и биологи и химия, това, което учи в училище и отделно основния преговор на материала при частните уроци, в никакъв случай няма да му е излишно. Аз изрично питах и двете частни учителки в началото дали е необходим този пуст профил и двете отговориха положително и са на мнение, че на дете с профилирана подготовка по химия и биология ще му е много по-лесно в университета в сравнение с дете, коeто сe е готвилo само за изпита.

Последна редакция: сб, 25 мар 2023, 14:36 от Petruna

# 539
  • София
Някой знае ли къде мога да видя резултати от Pearson Competition?

Общи условия

Активация на акаунт