1 АЕГ - тема 4

• 80 362
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
Някой знае ли къде мога да видя резултати от Pearson Competition?
Защо не питате преподавателя по английски или се обадете на администрацията в училище.

# 541
# 542
Здравейте! Извинявам се, че нахлувам в темата. Дъщерите ми са в 7 клас и проучваме желани училища. На сайта на гимназията не намерих информация за последните години - едносменен или двусменен е режимът? Преди години имаше информация, че след построяването на новото крило, ще минат на едносменен режим.
Доволни ли сте от средата, от нивото на преподаване, от условията, предлагани от училището откъм оборудване, чистота (визирам тоалетните)? През всичките ли години има предмети, които се преподават на английски?
Знам, че рибата е още в морето и не знаем какво ще направят на НВО, но това училище е основно желание на една от дъщерите ми, така че е хубаво да проуча.
Благодаря ви!

Миналата година и ние бяхме в подобна ситуация. Според мен трябва да сте наясно кои предмети ви интересуват. Аз направих нашия избор въз основа на проучване на учителите по математика. Ние в крайна сметка избрахме друго училище, но ако за вас са по-важни различни дисциплини, е хубаво да проучите учителите по съответните дисциплини.

# 543
  • София
Здравейте! Извинявам се, че нахлувам в темата. Дъщерите ми са в 7 клас и проучваме желани училища. На сайта на гимназията не намерих информация за последните години - едносменен или двусменен е режимът? Преди години имаше информация, че след построяването на новото крило, ще минат на едносменен режим.
Доволни ли сте от средата, от нивото на преподаване, от условията, предлагани от училището откъм оборудване, чистота (визирам тоалетните)? През всичките ли години има предмети, които се преподават на английски?
Знам, че рибата е още в морето и не знаем какво ще направят на НВО, но това училище е основно желание на една от дъщерите ми, така че е хубаво да проуча.
Благодаря ви!

Миналата година и ние бяхме в подобна ситуация. Според мен трябва да сте наясно кои предмети ви интересуват. Аз направих нашия избор въз основа на проучване на учителите по математика. Ние в крайна сметка избрахме друго училище, но ако за вас са по-важни различни дисциплини, е хубаво да проучите учителите по съответните дисциплини.
А вие къде сте сега? Къде учат?

# 544
Чета ви и се чудя. Не знам на Майканагодината какво не са й харесали учителите по математика.  Аз имам впечатления от г-н Стаменов. Невероятен преподавател- сериозен, взискателен с огромен авторитет сред учениците. Преподава разбираемо, изпитва строго, отнася се с учениците с уважение и внимание. Автор е на учебниците на Веди. Другият, от който имам впечатления  е г- н Георгиев. За мен това е доайенът в обучението по математика в гимназиален курс в софийските гимназии. Име в матемематиката, човек и преподавател с голям опит и любов към професията.
За другите нищо не мога да кажа, но се учудвам как с лека ръка се правят обобщения. Вероятно има и по- добри и по- лоши преподаватели. Както навсякъде.

# 545
Този Стаменов май е недолюбван, защото обиколи сумати училища. Беше във 2 АЕГ, Втора испанска, 31во май...

# 546
  • София
Този Стаменов май е недолюбван, защото обиколи сумати училища. Беше във 2 АЕГ, Втора испанска, 31во май...
Последните 5 години се е задържал в 1АЕГ и сигурно се чувства добре тук, а и не съм чула от децата да е недолюбван. Има различни причини човек да сменя местоработата си. (аз, ако бях учител, също бих предпочела Първа английска пред Втора испанска (която и да е тя))

# 547
+1 за Стаменов. За други преподаватели по мат. нямам впечатления.  Много сериозен преподавател, което го прави фаворит по-скоро на родителите, отколкото на децата. При сина ми води непрофилираните часове по математика вече 4-та година.

По отношение на смените- режимът е фиксиран двусменен- винаги първият срок втора, вторият - първа.

Има  нова сграда (май вече е на 4 г., но се държи горе-долу) със сравнително прилични тоалетни. В старата сграда нямам идея за тоалетните.

За нивото на английската - не е върхът на бора и това се вижда в класациите за 7 клас и резултатите от матурите в 12, но си е в десетката на първа лига с прилични резултати. Романи са изписани колко малко се учи в сравнение със СМГ, немските и испанската, но според мен си има конкурентна среда и децата се реализират след това. Аз и моето дете не съжаляваме, че е там, но пак, всичко си е индивидуално.

Последна редакция: нд, 30 апр 2023, 08:31 от Petruna

# 548
За съжаление, по математика, освен изброените учители , а Георгиев май се пенсионира, няма други.  Например има един дискутиран  учител, идваш от НГДЕК, за който правиха и подписка родители, но още си преподава. То да беше само математиката, да се преглътне, но не е, жалко за добрите деца. Явно училището е тласкано към упадък, а така има нужда от алтернатива на Американския колеж .

# 549
  • София
Кокинова не преподава ли вече в гимназията?

# 550
  • sofia
Преподава, разбира се. Чунтова също.

# 551
  • София
Аз не мисля, че училището е тласкано към упадък - напротив. Директорката направи ремонт на сградата, построи се и ново крило със специални зали и кабинети. Синът ми сега завършва 12. клас. Постоянно участва със свои съученици в различни инициативи, състезания, Хекатони, Young Innovators, географиади, Младежки европейски парламент и какво ли още не. Голяма част от учителите им са изключително дейни и мотивиращи, водят ги на театър, опера, концерти, екскурзии (пример е класната ни) и са изградили прекрасни взаимоотношения с децата. За всичките 5 години синът ми учеше много и полагаше усилия. Учеха предметите на английски и в 9-ти и в 10-ти клас, с което напр. 91НЕГ не може да се похвали. (изключвам Лайстунг-паралелките)
Разбира се има и изключения при учителите и т.нар. “къси клечки”, но едва ли някой може да посочи училище без никакви “трески за дялане”. Такъв един учител по английски успяхме да отстраним и то доста бързо с подписка от родителите.
 В една езикова гимназия, освен “добри учители по математика” 😉, е важно да има и добра атмосфера, социални контакти и активности, в които децата да могат да се изявяват, да развиват уменията си, да показват таланта си в дадена област. Испанските паралелки имат и театрална школа и изнасят представления.
Споделям моята гледна точка без да си налагам мнението. И за да не реши някой, че прекалено хваля училището и “гроздето е кисело”, правя съпоставка с 91.НЕГ, защото другото ми дете учи там. На този етап (8.клас) само ще кажа, че спрямо учителката по математика, Стаменов е в космоса направо,  а много от децата са принудени да се спасяват с частни уроци. Всички гореизброени плюсове за 1АЕГ, в НЕГ просто липсват, благодарение на некадърното управление. 
Все пак при избор на езикова гимназия, водещето трябва да бъде езикът. А, и не очаквайте детето да научи на ниво втория език (трябва да го подпомогнете с курсове или уроци).

# 552
Skiorche, напълно споделям всичко казано.
За мен показателно за обучението е, че дъщеря ми покри C1 и си взе сертификата на Кеймбридж в първия срок на 11 клас. Богатството на извънкласни занимания, клубове по интереси и други, ги няма в друга ЕГ. Може би само в АК.
И може би най- същественото за втори гимназиален етап- широките възможности за комбинация при профилите. И аз сравнявам с наше близко дете в 91 НЕГ, където възможностите са доста по- ограничени.
Сигурна съм, че има и издънки, но като цяло за мен това е отлично училище. Не съжалявам за избора.

# 553
За съжаление, Чунтова се пенсионира от догодина, Стаменов и Кокинова не преподават на девети клас, не случиха и на учител по БЕЛ , явно къси клечки...

Последна редакция: пн, 01 май 2023, 21:40 от jennyb

# 554
  • sofia
Чунтова преподава все още, в момента на 10 клас. Училището се стреми да покрие с добри учители профилите.

Последна редакция: пн, 01 май 2023, 20:58 от googlish

Общи условия

Активация на акаунт