Акушер-гинеколози Варна -11 тема

• 77 711
  • 788
  •   1
Отговори
# 765
И на мен сами отменяли час два пъти за Горчевска. Два-три дни рано уведомяват.

# 766
Ами в неделя ми дойде съобщението от втория път, а направлението изтича на 22ри

Общо взето , най-вероятно, защото е с направление,  за това отказва.

Напоследък ми стана ясно защо личните лекари без проблем издават направления, защото не може да се използва в срока, даден от здравната каса + че вече 90% от специалистите не работят с направления или се чака по 2-3 месеца.

В майчин дом преди не бяха така, но от последните 2-3 години са обърнали на платени прегледи.....

Последна редакция: вт, 14 окт 2025, 18:17 от Simply_fun

# 767
Ходих преди година при д-р Горчевска. Мислих скоро пак да си запиша час по ЗК, все пак за какво се плащат тези здравни осигуровки, но ме плашите като казвате, че отменяла часове.

# 768
Аз не искам да плаша никой. Изказвам моето впечатление. Все пак с направление има 30дни срок за ползване и като нямат часове и съответно трябва да се съобразява човек и с менструация ... в моя случай изгаря направлението и трябва да се плаща или да не се ходи... Като не искам да настройвам против , но положението е такова

# 769
  • Варна
От 18 август до момента съм ходила ТРИ пъти при Горчевска, нито един път не са ми отменили час.
Разбира се на който се е случило изобщо не е приятно....
Мисълта ми е, че това не е нужно да се случи задължително и като масова практика, а явно понякога...
И на мен да ми отменят час няма да ми хареса..

# 770
Аз за такива случай си запазвам първо час при специалист , уведомявам личният лекар и ден преди часа отивам за направление. Така и да отменят нещо имам време да реагирам . Тази тактика може и на вас да вие от полза.

# 771
От 18 август до момента съм ходила ТРИ пъти при Горчевска, нито един път не са ми отменили час.
Разбира се на който се е случило изобщо не е приятно....
Мисълта ми е, че това не е нужно да се случи задължително и като масова практика, а явно понякога...
И на мен да ми отменят час няма да ми хареса..

С направление ли бяхте и трите пъти?

# 772
  • Варна
Simply_fun,
Първите два пъти с направление първичен и вторичен, третия път платен преглед.
Но според моите наблюдения,
тя не прави разлика с напреавлние ли е пациента при нея или платено, отношението е еднакво...
А с направлението получих не един,
ами два пъти ехограф и на първичния и на вторичния, без никакво допълнително заплащане, само таксата 2,90/3,00 лв...

# 773
Като цяло 90% от познатите имена имат часове само за платени прегледи...  Някой има ли информация за д-р Рената Йорданова и д-р Вилислава Иванова? Понеже имат свободни часове от днес за утре с направления , малко ме съмняват.

# 774
  • 🌊
От д-р Иванова съм доволна за рутинни прегледи и цитонамазка, на една приятелка помогна за забременяване и следене при нея. Като характер е сериозен човек, не е от типа хора, които са "хахохихи" и от това изглежда една идея по-дръпната.

# 775
Като цяло 90% от познатите имена имат часове само за платени прегледи...  Някой има ли информация за д-р Рената Йорданова и д-р Вилислава Иванова? Понеже имат свободни часове от днес за утре с направления , малко ме съмняват.
За д-р Йорданова само хубави неща съм чувала. Включително познавам нейни колежки, които са си следили бременността при нея. Мисля, че това говори достатъчно.

# 776
Здравейте, момичета.
След направен аборт в късна бременност юни месец в началото на Септември забелязах образувания по едната срамна устна.Изпъкваха отстрани и отгоре.
Посетих д-р Узунова при което ми пусна цитомнамазка, направи ми и колпоскопия.
Забеляза леко зачервяване на шийката и ми изписа лечение.Слагах глобули дълбоко вагинално в продължение на 6 дни, докато резултатите излязат.
Цитомнамазката излезе 3А група, както и че имам ЧВП-щаб 15 и 56.Отидох отново при нея и ми направи втора колпоскопия.
Обясни ми, че е нужна биопсия и цервикално абразио, за да се установи какво е изменението.Препоръча ми д-р Христова за тези манипулации и дори ми издаде направление на хоспитализация.Изключително мила, отзивчива и изчерпателна е д-р Узунова!
Исках да потърся и второ мнение, затова посетих и д-р Табакова.Тя ме препрати към д-р Корновски (сина) и нейното заключение беше, че трябва да се вземе биопсия, но и да се направи лазерна конизация на шийката (LEED) ,защото изменението така или иначе ще излезе предраково.Обясни ми, че това е най-щадящият метод в моят случай на нераждала жена.Попитах я какво мисли за лечението, назначено от д- р Узунова за ЧВП и тя го одобри.Не спрях дотам и се консултирах със Соня (асистентката на проф.Славчев).
Тя разгледа цялата документация и ме посъветва да се консултирам с д-р Иванов, което така или иначе щях да направя заради препоръката от няколко човека.Отидох в центъра, където работи без час и имахме много бърз разговор с него.Не пожела да погледне документацията, нито някак си да ме вмъкне в графика си.Каза ми, че доста съм се забавила и със сигурност трябва да се вземе биопсия и цервикално абразио, дори и ми обясни какво трябва да се направи при всеки един от типовете (CIN 1, 2, 3).Помолих му се няколко пъти да ме прегледа или поне да погледне документацията, но така и не пожела.Каза ми, че много закъснява с графика и, че никой не иска да препоръча понеже много го плюели по групите.
Много се разстроих и дори една жена в чакалнята ми препоръча доц. Исмаил и ми даде номера и.Спомена, че е доволна и мога да и се доверя.Звъннах в кабинета и писах също така, но нямаше отговор.Затова и записах час за д-р Корновски.
Искам само да вметна, че работи само на частно и за колпоскопия+биопсия+резултати ми взе 470лв.Леко се потресох от сумата, но тогава и не бях напълно в кондиция, дори и закъснях доста за самия преглед.Може би и затова секретарката си беше откровено груба или си е по дефолт така.
Относно прегледа:Д-р Корновски започна да гледа документацията, при което я захвърли в един моменти и пожела аз да му обясня.
Качи ме на магарето и ме разтвори със спекулума.На няколко пъти издавах звуци и му казвах, че ме боли.Д-р Узунова например беше значително по-внимателна и е имало съвсем лек дискомфорт, но дори и самата спекулума беше пластмасова мисля, а не метална.Корновски ме огледа и ми каза, че трябва да се вземе биопсия, като може да го направи и сега.Съгласих се да вземе биопсията на момента.Каза ми, че няма нужда от упойка и в следващия момент вече видях инструмента, който ще използва.
Усетих силна болка в момента на взимането, но всичко приключи много бързо.Започнах леко да кървя, даде ми превръзка, след което си облякох и го изчаках.Той описваше изменението върху монитора, има наистина модерна апаратура.
След това седна и ми обясни как ще се действа спрямо резултата.Съмнява го, че предраковото изменение и тип 2 или 3 и ще се наложи отстраняване чрез този метод LEED, който представлява електрово бримково изрязване доколкото разбрах и струва 1400лв под упойка.
Попитах го и за мнението му за лечението от д-р Узунова, при което той ми каза, че няма смисъл да го започвам????Тук вече много странно ми стана защо и как, но като цяло доктора на някои мои въпроси отклоняваше отговорите с “не може от всичко да разбирате”. А аз искам да съм достатъчно информирана, все пак става въпрос за моето тяло и аз ще нося последствията от евентуална грешка!
Освен това ми обясни и дори показа на монитора, докато ме преглеждаше, че изменението НЕ навлиза в каналчето (предполагам, че каналчето е една малка дупчица).Съответно и няма нужда от цервикално абразио, за което пък Узунова и Иванов бяха категорични.
Честно казано съм адски объркана, защото получих различни мнения.
В момента чакам резултати от биопсията, Корновски ще ми звънне и ще обсъдим последващи действия.
Само, че в мен го има това вътрешно чувство да се консултирам с още един онкогинеколог.
Писах си с едно момиче, което е било в сходна ситуация.Била и е направена биопсия и абразио, но абразиото е било след резултата от биопсията.Лекувала я е д-Кирилова.
Много, много съм объркана и искам всичко да е наред, затова се занимавам и посещавам различни специалисти.
Между другото, имам и записан час при проф.Славчев, но след като вече ми е взета биопсия мисля, че се обезсмисля прегледа.
Той ме беше прегледал малко след аборта на ехограф и с пръсти да опипа дали имам болка, като ми натискаше и корема.Каза, че има малко кръв в матката, което е нормално, че не се знае кога ще ми дойде цикъла и че аборта е направен както трябва.Не ми направи колпоскопия, макар че прегледа беше платен???
Опитах се максимално подробно да опиша ситуацията.
Моля за отзиви за д-р Кирилова или друг онкогинеколог, с който мога да се консултирам преди “да легна под ножа, защото натам отиват нещата”
Дотук съм дала значителна сума пари, имам направление за хоспитализация, както и за преглед при гинеколог, но вече минах през д-р Табакова и мисля, че отново трябва да отида при нея за вторичен.Не знам дали мога да отида при друг, след като тя е регистрирала направлението вече.
Всеки, който е бил в подобна ситуация моля да ми пише, няма значение дали тук или на ЛС.
Благодаря!

# 777
Не съм била в подобна ситуация.

Само искам да кажа, че др Кирилова е страхотен специалист.

# 778
Доктор Огнян Младенов, ходила съм на преглед в клиника Нова, работеше преди време по ЗК.

# 779
Не съм била в подобна ситуация.

Само искам да кажа, че др Кирилова е страхотен специалист.

Била ли сте нейн пациент?

Общи условия

Активация на акаунт