Любители на кучета - 120

• 25 627
  • 751
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Напоследък във ФБ ми излиза реклама на веган храна за кучета и котки. Чудя се на кого е хрумнала подобна глупост. Разбирам вегетарианците, веганите - по-скоро не. Но всичко е въпрос на информиран избор. Обаче за домашен любимец, особено за изцяло месоядните котки. Мислите ли, че куче може да се храни пълноценно изцяло с растителна храна?

# 706
  • тук-там
Извинявам се, ама аман от акценти, моди и тъпотии!!!

# 707
  • о`майна лунна нощ е
Пълно е с кукувици.

# 708
  • тук-там
Аз пак ще кажа, че с БАРФ моите кучета се хранят главно със сурово месо и няма сравнение с гранулите и готвеното. Козината им лъщи, зъбите им са супер, изходният материал е на половина и твърд. Какво да кажа повече. И да откажа месото, пак така ще ги храня.

# 709
Може ли да попитам, сурово месо, какво и  от месарския магазин ли вземате? Измивате и давате на кучето без никаква термична обработка? Чувала съм, че се дава, но мислех, че е нещо специално за кучета и трябва да се внимава.

# 710
  • тук-там
А не, чакай малко. Аз взимам висококачествено месо от доверен месар - телешко и пилешко само, след което замразявам на -17 градуса за 2-3 седмици, за да убия паразитите. После размразявам и добавям зеленчуци, рикота, яйце и от време на време плодове. Но това е, защото на острова няма БАРФ. Дори ми излиза по-скъпо от готовото, ама няма тук и това е. Препоръчвам да си купувате. Контролирано е - има и смляни кости и дреболии в него, които също си имат своята роля в храненето на любимците.

Последна редакция: ср, 18 авг 2021, 17:09 от mtz

# 711
mtz Даваш ли някакви добавки към месото. До колкото знам, ако се хранят по БАРФ метода трябва отделно да получават и хранителни добавки (поправи ме ако греша, интересен ми е метода на хранене просто).
Също така искам да благодаря на
Марулета за хубавия жест и подарък за Майки. Той много се зарадва на подаръка, особено щом включа вътре и храна. GrinningHugHeart

# 712
  • София
Може ли да попитам, сурово месо, какво и  от месарския магазин ли вземате? Измивате и давате на кучето без никаква термична обработка? Чувала съм, че се дава, но мислех, че е нещо специално за кучета и трябва да се внимава.
По принцип и в зоомагазините продават готови БАРФ менюта или само месо. С месо от случайна месарници не бих рискувала.

# 713
  • тук-там
Готовият Барф си е съобразен, но към моя аз добавям калций на Canina, специално за барф хранене, и още една добавка - антиплака. Но пак казвам, ако имаше, бих купувала готово - измислено е, съобразено и доста по-евтино ми излизаше. Тук чисто телешко месо (в Бг не можеш да купиш такова) за 5 дни ми се връзва 65 евра + зеленчуци, добавки … сметката ще дойде по-скъпа от нашето хранене, та не ща и да я правя. Аз силно препоръчвам готовия БАРФ!
Ей ги разбойниците, чакат да ги пусна на подземния етаж да спят - да се спасят, милите, от жегите:

# 714
Здравейте, искам да попитам според вас грешно ли е (и жестоко) ако оставя бебето куче през нощта в транспортната му клетка? Той по цял ден е сам, пикае из къщата, налага се понякога до 21 часа да е сам у дома, а това е съвсем ново и непознато пространство за него..ние с детето и Джина сме на село. Мъжът ми не иска да се прибираме, за да е детето на въздух, но и не иска Бъстър да е сам по цял ден и аз се опитвам да организирам всичко и всички да са доволни и вече малко первам. Смятам утре да ида до града и да взема кучето. Вероятно ще се наложи в не малък процент от времето да е вързан на дълъг синджир на двора, тъй като делим общ двор с леля ми, а тя е алергична към кучета и котки. В Джина е лесно, защото ме слуша и изпълнява команди. Стой, върни се на място, ела и тн. Няма проблеми. Обикновено си седи до мен и бебето и всичко е мирно, тихо и спокойно. Бъстър е адски експанзивен и див все още, мята се на бебето, драска го, хапе го, няма как да го оставя свободен около нас, защото ще създаде опасни ситуации. Планът ми е тъй като е на почти 4 месеца да започна да го уча тук. Първо да започна с успокояване, успокояващ масаж и галене, за да свикне с докосване и с преминаване на режим "работа". Гледах клипче как се проверява доминантност на бебе куче, как да се успокоява и да се приучава. Паралелно с това да работим върху хапането и играта с човешки крака и ръце - всеки път когато тръгне да хапе зная, че трябва да се прекрати категорично това и да се замени с игра с негова играчка.
Но съм ужасно притеснена за срещата между Джина и Бъстър..
Притеснена съм за нощното време, защото вилата ни изобщо не е пригодена за бебе куче, има прекалено много опасност за кучето като кабели, контакти и мебели, които да бъдат изядени, за това единствен вариант ми се струва клетка за през нощта когото не бдя над действията му с цел неговата собствена безопасност.

# 715
  • sofia
Аз не бих го оставила в клетка. Разбирам, че ситуацията е такава, но, ако е натикан в транспортна клетка цяла нощ, един джак ще намери начин да компенсира неизразходваната емоция на другият ден. За мен е жестокост.

# 716
Жестокост трънки, колко е голяма клетката? Ако може свободно изправен в нея, да се завърта и да лежи опънат в нея е ок, така по-лесно ще се приучи и да стиска през нощта.
Кришка, прощавай, но клетките се ползват за обучение от години, стига да отговарят на тези критерии и да се затварят кучетата за определени часове и с определени цели(не няказание).
Дух, как си с английския? Потърси статии за ‘crate training’, ще трябва да е плавно, но ще се получи!

Липсва ми котето с Балу и Лили, поръчвам си и едни бишкоти..

# 717
  • тук-там
Това си е съвсем нормална практика малките кучета да се ограничават през нощта. Има малко по-нормални клетки за целта, по-големи и комфортни. Пълно е с варианти в нета. Другият вариант е заградено пространство или малка стая. Това си е стандарт и дори е препоръчително да имат контролирано и ограничено пространство за времето, когато остават сами. Иначе, Дух, ми се струва, че прекалено много се притесняваш. Ти се беше доста спекла и за Джина преди да родиш, а не чувам да имате някакъв проблем. Доведи си бебето куче, започнете обучение. Джина също ще го възпитава и обучава. Спокич! Скоро ще се похвалиш с много по-добра ситуация от очакваната!

# 718
  • sofia
Транспортна клетка не ми звучи, като клетка, в която кучето ще се чувства добре дълго. Освен това, трябва време за да свикне. Не може просто от днес да се затвори да нощува там.

# 719
  • под тепетата
Нещо такова дали няма да свърши работа?
https://www.olx.bg/d/ad/ograda-za-igra-sglobyaema-koshara-bez-po … d.html#2b73d94104

Общи условия

Активация на акаунт