Паническо разстройство - 50

• 42 214
  • 756
  •   1
Отговори
# 135
А как се справяте с агорафобията, ако имате такава? При мен, като трябва да изляза сама се започва едно сърцебиене, страх, потене… с мъжът ми, или приятелка, брат, и т.н нямам проблем. Обаче сама, направо си е ритуална подготовка. Даже ми се случи по средата на пътя да се върна, защото ме скова мега страх.

Ще отмине имай търпение ... Била съм така близо година и малко повече може би ,като бях с паник атаките .. Даже в нас ме беше страх да стоя сама ,а ако моя мъж не ми вдигне телефона ставаше страшно.Мина от самосебе си е малко с мое усилие ,че ми беше писнало

# 136
Аз и сама не мога да излизам и с други- но си налагам. Ако съм сама страх да не припадна да викат линейки и т.н. Ако съм с друг защо все на мен ми е зле или ако ми стане нещо ще му разваля излизането. Оправия няма, много воля и ако е по спешност гледай как рипвам даже не се и сещам за Па. Сега пък в жегите е огромно приключение всяко излизане дори само на двора.

# 137
Искам да ви питам някой пил ли е Левид? Док ми го изписа за гадене преди 2 седмици. Пия го, обаче имам един ужасен световъртеж и тремор, и днес я питах дали е от някое хапче, и дали ще премине. Пия го вечер по едно, каза да го намаля, вероятно от него бил треморът. Аз мислех, че е за гадене, обаче чета сега, че се изписвал и при тревожност. Това означава ли, че и той ще трябва да се спира по схема… оф направо с тия хапчета се побърках.

# 138
А как се справяте с агорафобията, ако имате такава? При мен, като трябва да изляза сама се започва едно сърцебиене, страх, потене… с мъжът ми, или приятелка, брат, и т.н нямам проблем. Обаче сама, направо си е ритуална подготовка. Даже ми се случи по средата на пътя да се върна, защото ме скова мега страх.
При мен агорафобията съпроводена с еметофобия е пълен ужас, само до магазина и обратно, имам късмет че магазина ми е на 1 блок разтояние, че щях да умра от глад...

# 139
При нас на терасата на сянка източна е без остъкляване.

# 140
Ох хора при мен днес е един малък ад! Световъртеж ме мъчи адски. 😞😞😞 Едно чувство за дереализация, такова чудо не ми се е случвало. Цял ден съм на хладно, не съм ходила по жегите. Една нервност, напрежение, но този световъртеж ме съсипва! Нито седнала, нито легнала, нито права мога. 🤢🤢🤢

# 141
Ох хора при мен днес е един малък ад! Световъртеж ме мъчи адски. 😞😞😞 Едно чувство за дереализация, такова чудо не ми се е случвало. Цял ден съм на хладно, не съм ходила по жегите. Една нервност, напрежение, но този световъртеж ме съсипва! Нито седнала, нито легнала, нито права мога. 🤢🤢🤢
От самото време е така, на мен от време на време ми причернява, сепмтември ще се почустваме по-добре, бързо се минава времето.

# 142
Скрит текст:
Изглежда зле положението, защо не се консултираш с психиатър как да постъпиш и дали е нормално това което ти се случва?

Не съм попадал на психиатър, който да знае как се спират бензодиазепини. Чувам само "Ще опитаме". Няма и място за такива неща, или поне аз не мога да намеря. На драго сърце ще отида да ми помогнат.
Същата работа с АД. Изписват се и после нямат идея как ще се спират. Що доктори обиколих с въпроса "моля за схема за спиране". Отг: "нека да опитаме със смяна първо, после ще мислим за спиране" и така с години.

Нали разбираш, че говориш глупости. Още повече има хора, които се страхуват да започнат ад, четейки тук!
Що народ познавам, който е спрял ад след година, две, три. Не е нужно да генерализираш така нещата. Това, че при теб така се получава, не означава непременно, че при всички е така!
Аз говоря за себе си. Всеки има глава на раменете си и да преценява. Някъде да съм казала "не ги пийте". Само, че на мен всички ми викаха "споко, трудно се започват, лесно се спират". Е, не се оказа баш така.
Аз не мисля, че АД трябва да се пият доживот, особено ако става дума за млади хора. Опитите за спиране може и да са успешни при някои хора. Силно се надявам да не съм на АД цял живот, но може и да се наложи. Знае ли човек.
При тремори- магнезий. Някой беше питал назад в темата.

# 143
Здравейте, след като моя Д-Р(Саян) ми каза последно, че нищо повече не може да направи и като не ми е добре да не пия лекарствата, реших да търся друг психиатър. Есобел +хлорпротиксен. След това есобел +флуанксол =много зле.. Можете ли да ми предложите психиатър в Бургас. Опитах днес да отида при Деян Стоянов, но е спрял да практикува. Благодаря.

# 144
Открих моя лек за справяне със стреса, може да ви се стори смешно но е истина! - Кафе + Цигара, успокоява и се чувстваш мноооого по-добре! Не е за вярване, чувствам се като прероден, а не бях пил кафе почти от около година.. Simple Smile

# 145
Здравейте, след като моя Д-Р(Саян) ми каза последно, че нищо повече не може да направи и като не ми е добре да не пия лекарствата, реших да търся друг психиатър. Есобел +хлорпротиксен. След това есобел +флуанксол =много зле.. Можете ли да ми предложите психиатър в Бургас. Опитах днес да отида при Деян Стоянов, но е спрял да практикува. Благодаря.

Есобел си пила до сега така ли?И какво ти причиняваше, понеже аз съм на Есобел и за съм доволна

# 146
Как е пулсът в тези жеги? 😳

# 147

Есобел си пила до сега така ли?И какво ти причиняваше, понеже аз съм на Есобел и за съм доволна
Превъзбужда ме явно... Не се чувствам добре дори и с флуанксол 😔

# 148
Alexandra пулса ми е горе долу добре ... имам сърцебиене, когато не съм яла цял ден и се наям следобяд 🤷‍♀️

# 149
Нормално е да бие, като сме гладни или преяли. На мен все ми тупка нещо, а и вените на краката взеха да изпъкват и болят. Опитвам се да мисля, че е защото съм много слаба и е топло, но хипохондрията ми нашепва: “ не, това е някакво тежко заболяване, ще умреш”. Изобщо, веселбата не спира! Прегръдки на всички:)

Общи условия

Активация на акаунт