Захранване - въпроси и отговори - тема 11

• 39 749
  • 847
  •   1
Отговори
# 735
Кога се въвежда риба и с каква е най-добре да се започне? На 10+ месеца е, за момента  не давам нищо ново, болна е и ще чакаме да се оправи.

# 736
Цитат
Много харесвам такива хора!😍😍😍
Ако някой ти каже ,,как може, толкова рано!” Няма да ти пука, защото си уврена в себе си. Аз захраних рано, съжалявам, че беше толкова рано, но за много неща не съжалявам. Примерно, че въведох на 7м белтък. Някои викат бавно, бавно, други бързо. Това е бебе не е някакъв експеримент, усещаш и даваш!
М, да.. Чудесно.
Уверенността не замества квалификацията.
Бебетата са голям "експеримент"- тънък, нежен. Подобни подходи са опасни.
Много е интересно, как "усещате подходящият момент"? ... крайно интригуващо, наистина.
За 28г практика, така и не се научих... .

Цитат
Кога се въвежда риба и с каква е най-добре да се започне? На 10+ месеца е, за момента  не давам нищо ново, болна е и ще чакаме да се оправи.
На 11-11.5м
Която имате под ръка... преди да почнете да варите, махате кожата и- от кожата в месото и бульона влизат най-алергичните компоненти.

Последна редакция: вт, 25 яну 2022, 00:37 от Birdie

# 737
М, да.. Чудесно.
Уверенността не замества квалификацията.
Бебетата са голям "експеримент"- тънък, нежен. Подобни подходи са опасни.
Много е интересно, как "усещате подходящият момент"? ... крайно интригуващо, наистина.
За 28г практика, така и не се научих... .

Ами може би, защото си мъж и тези усещания са си по за нас.

Цитат

И малкия е на 10м и вчера въведох риба. Дадох в пюре на плазмон под вормата на кюфте. Дадох лаврак и след това малко парченце обезкостен от нашия лаврак.

# 738
Кога може да се предложи нахут?

# 739
  • България, Русе
Чудех се и аз дали да пиша, Birdie преди 28г. същите практики ли ползвахте или съветвахте хората друго?
Писах като майка, която има опит. Всяка майка сама си решава кого да слуша. Да!, преценяваме по децата си. С първото дете слушах само педиатъра си за захранването и следвах схеми от книга (бях на 22г.). Сега на 34г. съм с второ ,с педиатъра сме на едно мнение, само че почнах по-рано (тя искаше на 6м. аз почнах на 5м.). Започнах със сок (ябълка и морков), след това въведох няколко зеленчука, всеки по отделно и после почнах да смесвам. Всичко се случва бавно, но не чак да чакам до 11-12м за глутен... примерно. Все пак за 2 месеца заместих 3 хранения, трябва да има разнообразие в храненията. След 10тия месец ще минем на млечна кухня евентуално... там и млечни десерти има и т.н. След 1г. ще пасирам от нашата храна, съобразена разбира се. Колежката ми си пусна детето на ясла на 1г и 4м., там кой ще се съобразява дали си въвел глутен или не?! Риторичен е въпроса.
Решила съм да изчакам с киселото и прясно мляко, меда и ягодите примерно. Сок вече не давам... то няма кога, а и няма плодове през зимата (цитрусите не са подходящи за бебета). Но чак да НЕ давам сок и вода до 2г. ми се струва смешно (четох някъде из темите). Предлагам вода от първия ден, но детето не иска (дори и в родилнто). Пие по една глътка. За сока- модерните майки го анатемосват. Няма да натъпча детето с 200мл. сок от раз... но защо да не му изцедя и дам 5-6ч.л. да вкуси.
Първото ми дете пиеше едно бебешко шише вода за 3 дни.
Всяко дете е различно, за това се водим по тях.

# 740
Стеленцето съгласна съм с теб на 100% въпреки, че имам различни разбирания! Сигурна съм, че това е най-доброто за твоето дете!

# 741
Аз нещо не се справям със захранването, дайте ми акъл къде греша...

Бебето сега навършва 8 месеца. Започнах да захранвам на 6 месеца и 10 дена. Морков, тиква, батат, картоф, после ябълка, круша, грах и пилешко. Към плодовете има по-голям ентусиазъм. Давах по няколко лъжички, колкото поиска. Готвя вкъщи, на пара, после пасирам. Не изяждаше по много, но поне пробваше. От една седмица на почти всичко се мръщи. Плюе. Затваря уста. Опитах да й давам малки парченца много мека варена на пара ябълка с идея да я сложи в устата и да пробва друга консистенция - бута с ръка, пада на пода. Две парченца все пак ги сложи в устата си - отидоха към гърлото, задави се, почна да кашля докато ги повърна... Disappointed Седи на стола и се оглежда, всичко я разсейва. АМ и кърма си яде, наддава по около 300 гр на месец, нямам притеснения за теглото. Пробвах и купешки пюрета - не иска, прави физиономии, плюе или устата е затворена. Ако усети по-едро пасирано направо изплюва. Къде греша? Страх ме е да не направи някоя анемия. Не мога да въведа яйце, месо хапна малко и това беше.

# 742
Момичета, понеже има най - различна информация. С каква каша трябва да се започне с бебе, което е само на адаптирано мляко?
Обикновено с оризова. Аз въведох първо нея, ползвам на ХИП.

# 743
Никъде не бъркаш. Единствено ако продължиш да насилваш с храненето ще сгрешиш. Предлагай, пък ако иска да яде. Ако растат зъбки има вероятност за това да отказва.

# 744
Наивница, колко познато. Аз дотягам сама на себе си с темата, ама наистина имам злоядо откъм нормална храна дете. На почти 8 месеца, захранена около 6 месец. Изяжда до 100гр пюре, месата някак ги ненавижда. Някои зеленчуци също. А ходих търсих домашни пилешко и пуешко меса. Жълтък яде, но пак е страшен цирк. Каша хапва, но само оризово -бананова. Другите според настроението. Млякото си го търси, него го обича.
Дано прояде след първата година. Не знам какво да направя освен да пробвам и предлагам. Купешко, домашно - за нея няма значение.

Последна редакция: вт, 25 яну 2022, 11:54 от CandyY

# 745
Момичета, май само моето дете не яде вкусните неща... Никакви плодове почти, явно й киселеят и не иска. Обаче за месо (особено пилешко) и броколи ще ме изяде и мен барабар с бурканчето. Simple Smile Вчера пробвах за първи път бананова млечна каша от онези инстантните и направо искаше да й сипвам в устата директно, лъжичката малка й се видя. Grinning Но с плодовете какво ще правим, не знам. Simple Smile

# 746
Моята от плодовете само круша, слива и банан зачита. Като крушата и е топ. Аз пасирам в блендер плода, само сливата ми е на гербер, защото нямам домашна. Или слагам в мрежичка да си чопка.

# 747
Здравейте майчета.
Днес за първи път включих в менюто на малкия броколи с тиквичка ( Няма само броколи), но е много водно пробвах да сложа от АМ ( предварително разтворено в шишенце то му) но нищо не се получи сложих АМ на прах в пюрето бърках бърках, но отново остана водно ( 2 3 лъжички АМ сложих) дадох му изяде 2 3 лъжички и повече не искаше изяде 230мл АМ и след това опитах да дам отново пюре изяде отново 2 3 лъжички и повече не искаше и не го насилвах. Въпроса ми е как да направя пюрето по гъсто и проблем ли е ако след като си изяде АМ му дам пюрето? (понеже ми се струва, че тогава е по склонен да го яде)

# 748
  • София
По-скоро бих добавила някакъв зеленчук да сгъсти (тип картоф) и не бих смесвала два газообразуващи и разхлабващи. То ще се спуска от пръцкане, газове и болки в стомаха от тази комбинация. С АМ единствено 2-3 пъти съм разреждала, не сгъстявала, не знам как би могло да се сгъсти пюре с него и дали би било въобще възможно.

# 749
По-скоро бих добавила някакъв зеленчук да сгъсти (тип картоф) и не бих смесвала два газообразуващи и разхлабващи. То ще се спуска от пръцкане, газове и болки в стомаха от тази комбинация. С АМ единствено 2-3 пъти съм разреждала, не сгъстявала, не знам как би могло да се сгъсти пюре с него и дали би било въобще възможно.

И аз, но педиатърката ми беше казала да згастявам пюрето така.

А относно смесването аз борканче му купих от бебешка борса и там няма друг вариянт само броколи с тиквичка.

А иначе му купих и карфиол с картоф (отново нямам друг вариянт)  но него ще му го дам след 4 дена тъй като сега 4 дни ще му давам броколите с тиквичката

Общи условия

Активация на акаунт