Естетични и процедури за лице и тяло – 41 тема

• 59 123
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Момичета, днес докато записвах едно видео със предната си камера забелязах,че имам проблем и с дъвкателите мускули, които при мен са по- изразени попринцип и ми правят лицето по-широко в долната част,където е челюстта. Та днес от видеото забелязах дори.че  от едната страна стои изпъкнал контура на лицето сякаш ми се е подул зъб... така изглежда. В първия момент малко се притесних, но като се замисля и като си гледам стари снимки това винаги ми е било така, но доста по-малко видимо от сега, а сега може би заради отслабването на тяло и лице..и всеки детайл по лицето се вижда... бръчки и хлътвания под очи, свличане на кожа тънки устни, че даже и единия клепач ми се оказа,по- паднал надолу към окото от другия...простоо .. не знам, като се загледах и изведнъж много се притесних колко неща имам, които не си харесвам , просто на това клипче всичко си пролича и видях всичко това на куп....Направо ми се струва ,че едната част от лицето ми е изкривенаа направо. Не знам как досега не съм го забелязвала, и не знам дали не се филмирах прекалено, но.... :/
 Та  явно ще се наложи да ида при лекар, които да ми каже,какво е нужно да се прави по моето лице.
 Но до тогава искам да питам конкретно за някои с опит с процедури  на дъвкателните мускули, ботокс и др.. някой наскоро мисля,че го беше споменавал, може ли да даде мааалко повече инфо, ще съм много благодарна, има ли оправия това...Възможно ли е мускулите там да се отпуснат/релаксират, че  да не са така видими. И възможно ли е следователно ако се оправи това, в резултат лицето да не изглежда така широко и изпъкнало в долната част,а по свито.    П.с. мислех да кача снимка , но е просто ужасна..

Последна редакция: пт, 03 сеп 2021, 21:03 от LoLo30

# 406
Оле и аз , като се гледам на предвата ми камера виждам много детайли линии, различноми се вижда от огледалото и то доста
Защо така се получава?
А като се видя в огледалото е различно, дори и от близо
Защо така се получава с тази предна камера
Плашещо е?

# 407
  • в 1001-та нощ
Камерите често пъти засилват дефектите - това е софтуер, не е огледало. Затова има и филтри. Правете си изводи по огледалото, не по запис с камера Simple Smile

Бих добавила, че характерната индивидуалност и отклоненията от разни общоприети норми за красиво - за мен не са дефект - а именно идивидуалност. Това, по което се различаваме. Не съм привърженик чак толкова сляпо да се следва тренда и да се обезличава именно индивидуалността ни.

Аз имам по изразени дъвкателни мускули, по-мъжествено, ръбато лице - но това съм аз. Такава съм. Мога малко да омекотя чертите, но няма да тръгна да се преобразявам в нещо, което не съм или да стана номер 105 от матрицата на някакъв тренд.

# 408
  • София
Здравейте отново!
Преди седмица се притеснявах заради мигрирал над горна устна филър,но сега имам много по-сериозен проблем..
Имах запазен час скоро за естетичен бондинг на зъби,ноо от 1 седмица усещам болки и напрежение в челюстта.
Едната възможна причина е,че няколко правени вече зъба имат нужда от прелекуване,а другата сигурна е,че имам бруксизъм(стискане на зъби нощем)
Естетичния стоматолог ме посъветва да поставя ботокс в дъвкателните мускули с цел релаксация.
Някой имал ли е този проблем и решил ли го е чрез ботокс?
При кого го правихте?
Прочетох в нета за др.Ставров.
Пише и цената-250 лв.

# 409
  • София
Да, разбирам те, Алена, но просто изведнъж като видях всичко това и останах изненадана и чак малко притеснена затова писах. Просто се запитах дали и досега попрницип е било толкова видимо,колкото беше за мен днес , а през цялото време някак не съм му обръщала внимание може би. Иначе и аз не искам да си променям чертите тотално, защото като цяло лицето си го харесвам,  цялостно - погледнато от далеч - да, но някои части от него не ми се струват вече толкова добре като се вгледам. Просто някои неща съм ги ингнорирала съзнателно или не  и съм ги приела така и си бях окей,  но с този клип просто сякаш всичко излезе на показ явно и ме накара да се замисля. Това да не съдим по камерата е успокоително де, защото погледнато в огледалото е доста по-малко видимо. Ще кача снимка все пак да видите за какво говоря и дали само на мен ми се струва толкова изразено... Това е докато говоря.
Скрит текст:
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 03 сеп 2021, 21:24 от LoLo30

# 410
  • Варна
Даяна1111 аз съм с бруксомания от 2 г. Говорих със зъболекарката ми и ми каза каквото и да правя, шини или ботокс е важно да се намери причината за бруксоманията ми, която според нея е на нарвна почва или от стрес. Да забележа кога се появява. Еее установих че е от стреса. От тичането на работа и университет от цялата динамика в живота ми, когато нямам време и ми е натоварено, обаче какво? На тоя етап не мога да променя нищо. Лятото съм по - спокойна и изчезва .
Обаче така ми се сковава ченето, ужасно е сутрин да се събудиш с такова напрежение в мускулите.
Та искам в този ред на мисли и аз да питам за ботокса ако някой е слагал за бруксизъм или бруксомания. До колко има ефект и колко време?

# 411
  • в 1001-та нощ
LoLo30, моят съвет е да се допиташ до 2-3 различни твои приятели, като ги помолиш да са откровени да не те щадят. Виждат ли това, което те тревожи или не. Предполагам - ще им се налага доста да се вглеждат, за да забележат нещо.  А ако имаше големи дефекти / деформации - някой отдавна да ти е казал.

Предната камера, особено отблизо - изкривява, като леща. Както - ако гледаш в кръгла стъклена играчка за елха. При снимка отблизо с предна камера - това, което е в най-близък план изглежда по-голямо. Като добавим ъгъл, светлина и т.н. .. илюзията се засилва. Такава снимка / видео от по-голямо разстояние би изглежала различно.

Даяна1111, аз спя със силиконова шина и толкова. Болките е по-възможно да са нуждата зъбите да се лекуват.

# 412
Lolo30, не се вглеждай прекалено. Абсолютно всеки (с изключение на сигурно 0.01% от населението) има лош ъгъл или нещо, което излиза недобре на снимки и видео.
Почти е сигурно, че околните изобщо не забелязват това, в което ти си се фиксирала 🤗.
Питай някой или няколко доктора за основното, което те пристеснява или някакви асиметрия, другото е най-хубавото-твоята индивидуалност.

Даяна, ако не си имала бруксизъм преди, питай доктора да не е нещо от бондинга. Помня, че като правих на моите зъби, известно време след това спях със шина, може би месец-два, докато свикна с "новата" захапка, т.к. като цяло зъбите станаха изведнъж "по-високи" (всъщност възстановени, както трябваше да са си, при мен имаше изтриване, но не от бруксизъм) и трябваше малко време да свикна.

Последна редакция: пт, 03 сеп 2021, 22:36 от tuali

# 413
  • София
tuali,отменихме бондинга,понеже стоматоложката ми каза,че с това стискане на зъби може би той ще започне да се отчупва и сега не е удачно да се прави.
Жалко,толкова дълго го чаках..
Носила съм брекети 2 год и захапката уж е повдигната,но..🤔🤷♀
Все пак обмислям да опитам с ботокс в дъвкателните🤔,ще трябва да прелекувам и въпросните зъби май(при ендодонт,който взима майка си и баща си..),но пък здравето е най-важно.Естетиката ще почака😞

# 414
Аз съм с бруксизъм от доста години. При мен причината е стрес, смених си работата преди няколко години и сега много рядко се проявява. Имам шини, не съм пробвала ботокс за този проблем

# 415
tuali,отменихме бондинга,понеже стоматоложката ми каза,че с това стискане на зъби може би той ще започне да се отчупва и сега не е удачно да се прави.
Все пак обмислям да опитам с ботокс в дъвкателните🤔,ще трябва да прелекувам и въпросните зъби май(при ендодонт,който взима майка си и баща си..),но пък здравето е най-важно.Естетиката ще почака😞

Да, точно затова зъболекарят ми препоръча спане със шина известно време. Но пък ако имаш и болки, сигурно може да се види и варианта с ботокс, за да се облекчи 🤔

# 416
LoLo30, не мисля че имаш нужда от ботокс на дъвкателните мускули. Лицевият ти овал е перфектен и нямаш широка челюст, която да се коригира. Принципно има възможност да се сложи ботокс  и в зоната  около устните, ако това подуване, което виждам  е от мускулите, разбира се.

Ако наистина ти избождат очите дадените несъвършенства се консултирай с лекар. Избери двама-трима, отиди на консултация при тях и виж какво ще ти кажат, така ще придобиеш по-голяма представа, ще получиш информация и ще знаеш какво да предприемеш.
 За мен си още млада, че да прибягваш до по-сериозни интервенции, но важното е ти да се чувстваш добре и да ти е комфортно в собствената кожа.

# 417
  • София
Polcho, tuali,  благодаря ви, малко ме успокоихте ❤️🌺

# 418
  • София

Да, точно затова зъболекарят ми препоръча спане със шина известно време. Но пък ако имаш и болки, сигурно може да се види и варианта с ботокс, за да се облекчи 🤔
Плана беше естетичния стоматолог след бондинга да ми направи шина за спане,но...каза сега първо да оправя другите неща-стискането(чрез ботокс)и тези проблемни зъби(за които се колебая при ендодонт ли да ходя или може и при по-обикновен стоматолог)и след това да направя бондинг.
Записах си час за ботокс.
Така или иначе няма да е излишно да се направи.

# 419
  • Варна
Даяна1111
Ще чакам отзиви тогава, за кога ти е часа?

Общи условия

Активация на акаунт