ТУЕС - 9 тема

• 69 422
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Здравейте, аз съм майка на завършил ТУЕС преди 4 години. След първи курс си намери работа като програмист към някаква американска фирма, в която работят още няколко негови съученика. Прекият им шев е бил преподавател в училищетo.
Относно сградата - още е в ремонт. Живеем наблизо и често минавам оттам.

# 121
  • София
Този уикенд местиха обратно техниката, та може и скоро да се връщат в училището.

# 122
Имаме затруднения с програмирането в 8. клас. Моля да ме насочите към учител, с когото да работи детето ми.

# 123
Имаме затруднения с програмирането в 8. клас. Моля да ме насочите към учител, с когото да работи детето ми.

Проверете тези курсове:
https://ant.bg/?page_id=3320
Синът ми не е в ТУЕС, но ходи на друга школа по програмиране там и сме много доволни.

# 124
Благодаря, Пламъче, започваме от другата сряда!

# 125
  • Къде ли не
Аз бих Ви препоръчала , ако има консултации по предмета детето да се възползва и от тях. И изобщо, ако има някакви притеснения да ги преодолее и да иска помощ и от преподавателите. Миналата година при синът ми имаше няколко деца,на които преподавателя им предлагаше допълнителни консултации, а те от срам ли, от нещо друго ли отказваха.

# 126
Здравейте, родители ТУЕСари Blush интересуваме се от вашето училище, прочетох доста...виждам всяка година се качва бала за вход, явно тази есен ще е още по- висок Disappointed Relieved питането ми е дали е двусменен учебния процес.Четох програмата на тази година за 8ми клас - само сутрин до обяд .Дали вече сте в собствената се сграда? Дали няма признаци да увеличат паралелките си с оглед на завишения интерес към училището за предстоящия прием? Последните отворени врати са били 2020, Дали няма да има тази година...чува ли се нещо и кога се провеждат? Много ми станаха въпросите Hug

# 127
  • Къде ли не
ЗориБ, учениците в осми клас учат само първа смяна. Започват девети клас пак първа смяна и втори срок вече са втора. В ремонтираната сграда най - вероятно ще влезнат след нова година. Вече пренесоха целия инвентар, но сигурно има още много работа. За увеличаване броя на паралелките нищо не сме чували, но според мен едва ли ще се случи, имайки предвид административната обвързаност с  ТУ София.
Отворени врати сигурно е нямало, заради ковид и чуждите сгради, които използваха , но имат други събития , които са много по - информативни. Едното е Хак ТУЕС. Отворено е за външни посетители и се провежда пролетта. Има и други. Най - добре следете страницата им във фейсбук. Там пускат всякаква информация за предстоящи събития.

Последна редакция: пн, 07 ное 2022, 08:59 от enimna

# 128
На 16 април 2022 г. е имало ден на отворените врати.

"TUES Fest 2022 - Ден на отворените врати в ТУЕС" https://www.elsys-bg.org/novini-i-sybitija/novini/tues-fest-2022 … -vrati-v-tues-565

# 129
Двете събития - Хак ТУЕС и ТУЕС Fest, са събития които се организират от децата в ТУЕС. Хак ТУЕС е състезание, на което учениците от ТУЕС правят проекти на тема, която им се задава в първия ден от състезанието, което трае мисля 3 дни. Проектите от последните 2 години могат да се видят и в интернет. ТУЕС Fest e ден на отворените врати (2021 се проведе изцяло онлайн и беше в 2 дни). На него се показват проекти на децата направени през последната година, а също има изказване на директора на училището, в което запознават бъдещите кандидат гимназисти с всичко в ТУЕС. Има и много други неща, които мисля че все още могат да се видят онлайн. Ето примерни проекти от 2022 година  https://www.tuesfest.bg/projects?fbclid=IwAR00cTQ7Rj0bYV7yGCtQUw … 1i6pWZtSyTIAPIxrY
В сградата на училището мисля че ще се преместят за втория срок.

# 130
Класната му от основното училище обаче му е казала ,че в ТУЕС много натоварвали децата с учене...
Плача... от смях Simple Smile Завършил съм ТУЕС (2005-та, а след това съм преподавал там) и мога да кажа, че ТУЕС е храм на знанието. Просто "натоварвали децата с учене" ми звучи, като твърдение за детска градина Grinning

И аз плача от смях за "Храма на знанието". Само като се сетя за психопата по философия Владимир Христов, който обижда учениците под път и над път, и всички се правят, че в това няма нищо нередно, и тезичката за "храма на знанието" просто отива в боклука.

# 131
  • София
Здравейте, обмисляме кандидатстване в ТУЕС след 7 клас. Тъй като синът ми отдавна  има интерес към програмиране, сме били на няколко ТУЕС феста, разглеждали сме много проекти, говорили сме си и с деца и с учители  на тези събития и впечатленията винаги са били отлични.
Наскоро обаче от разни познати подочул, че преподаването на специалните предмети всъщност не било особено практично ориентирано, пишел се код на хартия, методиките били морално остарели и т.н. Има ли нещо вярно? Какви са впечатленията на вашите деца, които учат в ТУЕС?

# 132
  • Beyond the Frontiers
Здравейте, обмисляме кандидатстване в ТУЕС след 7 клас. Тъй като синът ми отдавна  има интерес към програмиране, сме били на няколко ТУЕС феста, разглеждали сме много проекти, говорили сме си и с деца и с учители  на тези събития и впечатленията винаги са били отлични.
Наскоро обаче от разни познати подочул, че преподаването на специалните предмети всъщност не било особено практично ориентирано, пишел се код на хартия, методиките били морално остарели и т.н. Има ли нещо вярно? Какви са впечатленията на вашите деца, които учат в ТУЕС?

Повечето преподаватели по тези предмети са млади хора. Съвсем прясно завършили...Но в тази сфера всичко остарява бързо. Все пак има някаква основа, която макар и стара, е нужна. Като база.

Иначе 9-ти клас, взех му лаптоп за да работи по-добре в клас....

Последна редакция: ср, 25 яну 2023, 08:41 от Galactic Voyager

# 133
Здравейте, обмисляме кандидатстване в ТУЕС след 7 клас. Тъй като синът ми отдавна  има интерес към програмиране, сме били на няколко ТУЕС феста, разглеждали сме много проекти, говорили сме си и с деца и с учители  на тези събития и впечатленията винаги са били отлични.
Има нещо такова, но така или иначе е най-доброто училище в тази област.

# 134
  • София
Специалните предмети в класа на моето дете (9 клас) ги водят вече завършили ТУЕС млади момчета. А писането на код на листче се случи май веднъж в 8 клас. Не знам каква точно е била идеята на преподавателката. Водеше Въведение в програмирането.

Общи условия

Активация на акаунт