ТУЕС - 9 тема

• 69 255
  • 738
  •   1
Отговори
# 720
  • София, в момента в любимото ми село Железница
евето браво. Чакай да избутате и още 2 години историята с младока и тогава ликувайте. Laughing

От миналата година има барче във фоаието на 9 блок. Кебапчета, кюфтера, картофки и "Много яки принцеси за 2-3лева".

vania_svet Вакарелова е най-яката класна, защото беше и наша. Много  е грижовна, но и успява да въведе ред в мъжкия клас.

# 721
  • Къде ли не
VivaM, звучите малко объркано! Записването е било в същите блокове, които сте търсили вчера. Не ги помните ли?
Не е толкова зле, че са в Техническия. Едната сграда е застинала във времето, но другата е ремонтирана. Simple Smile Има голям парк, транспорт...
Не се притеснявайте толкова. Ако на детето  това е желанието ще свикне и няма изобщо да му правят впечатление тези подробности.
Евето, браво за Френски, но да Ви предупредя, че има още няколко подобни. Simple Smile

# 722

vania_svet Вакарелова е най-яката класна, защото беше и наша. Много  е грижовна, но и успява да въведе ред в мъжкия клас.
Много се радвам. Точно такова нещо му трябва. Като старата му класна по математика. Те си бяха повече момчета до 7 клас и тя успя да ги овладее. В същото време защитаваше тези които са свършили някоя дребна момчешка глупост, ако е по-скоро изключение.

За барчето също ще е много щастлив.

# 723
Обстановката е потресаваща само в началото. После се свиква. За храна ходят до Фантастико и се тъпчат като за световно по обяд, защото са умрели вече от глад. Аз за лавка не съм чувала досега.
Моите деца са си много щастливи в ТУЕС. Което май е най-важното!

# 724
  • София
Гледам, че детето взело контактна бележка,но не пише и "противопоказания за участие в туристическото пътуване." Дано не е проблем. 
На нас блоковете на ТУ не са ни удобни, училището ще ни е по-добре, но каквото такова, детето с такова желание иска там, така че не мисля че ще му е голям проблем. На мен не ми изглеждаше зле блока. Супер, че има и за хапване. Моята обича да си прави някакви специални неща за хапване,не знам дали сега и в 8 клас ще си носи.
Вече ми изкоментира,че класната им била най-добрата, 8б...от къде змае не знам

# 725

Днес ходихме с детето да разгледаме сградата и района . Едвам открихме мястото , всичко наоколо е в складове и индустриални сгради  , храсталаци и шубраци( за блок 9 и 10 става дума ) .
Синът ми рече - е, нормално, нали е близо до Лесотехническия, те там излизат директно на практика из храсталаците и шубраците. JoyJoyJoy

Иначе студентски стол има в 9. блок, който ползват и учениците от ТУЕС.

На класа на дъщеря ми са сменили класната обаче, което ме изненада.

Френски е чудесен учител, железен е! С нетърпение чакам аз да обявят програмата, че вече нямам търпение да видя кои учители ще преподават.

# 726
  • Beyond the Frontiers
И този по философия е култов...

# 727
Здравейте, а дали ТУЕС ползват школо или са на друга платформа? Сина ми стои все още в старото училище в школо и незнам дали да очаквам да се появи в новото там.

# 728
  • София
С НЕИСПУО са, което е ужас.

# 729
Качили са програмата. Имам въпроси. Какво е ВС като предмет в 8 клас? Учи се през седмица.
По математика пише преподавател ДИ, но не намирам такъв в списъка с преподаватели. Имате ли идея кой е или е нов?

# 730
Качили са програмата. Имам въпроси. Какво е ВС като предмет в 8 клас? Учи се през седмица.
По математика пише преподавател ДИ, но не намирам такъв в списъка с преподаватели. Имате ли идея кой е или е нов?
Въведение в специалността.

Може би са объркали инициалите и да е ИД - Ивац Даков.

# 731
  • Къде ли не
Ивац Дяков вече не работи в ТУЕС.

# 732
  • София, в момента в любимото ми село Железница
МС смята, че е учител от миналата година и на бялото училище осмокласниците са се оплаквали, че много ги тормози на вектори Grinning

# 733
С оценката от държавия изпит масово кандидатстват в ТУ-София.
Тази година всички съученици на сина ми кандидатстваха с оценката от дипломната работа, а лауреатите на Националното състезание по компютърни мрежи можеха и с оценката от състезанието да кандидатстват.
Аз не намирам публично достъпен документ, който да указва как ученици от ТУЕС могат да кандидатстват в Техническия университет. Официалният Правилник за приемане на студенти в ТУ-София за 2025/2026 г. не съдържа текст, в който се упоменава дипломна работа. Въпреки това на сайта на училището пише най-успешните ученици получават директен прием, но нищо по-конкретно.
Бихте ли споделили, ако имате повече информация? Специално класиране ли има за директен прием за тях? Предполагам не всички ще искат да продължат в ТУ. За коя специалност или специалности има директен прием? Какво се подава за участие в класиране за директен прием? Учениците от ТУЕС не кандидатстват ли в ТУ както е описано в справочниците за кандидат-студенти с тест по математика и оценка по математика?

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 17:39 от EDA_77

# 734
Ако няма промяна спрямо предните години, учениците от ТУЕС и от училището в Правец се приемат по първо желание, ако успехът им е над 5,00. Има квота за учениците от тези училища, и ако се запълни не знам какво става, предполагам отива при останалите кандидатстващи. Системата автоматично знае че детето е от училището с нужния успех (поне така аз го знам). Когато синът ми кандидатстваше (преди 4 г) се искаше и оценка от положен успешно изпит по математика. Това можеше да бъде оценка както от приемен изпит, така и от матура по математика в 12 клас (тя не е задължителна, така че на нея се явява само който предварително е казал че иска да се яви). Мисля че това важи за всички специалности в ТУ-София. Ако ученикът е класирам до 20 място на националното състезание по КМ също се приема с предимство (не знам за кои специалности) без значение от кое училище идва. Това важи за ТУ и за ФМИ към СУ. Отделно има и други състезания, на които ако се представят добре децата се класират с предимство за даден факултет, без значение от кое училище идват (не помня какви още има). Принципно, ако някой е силен по даден предмет се явява и ако успее е идеално, ако не -  си продължава по общото класиране. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт