Коремчето все повече ме издава, че през ЯНУАРИ аз ще ставам мама! - тема 2

• 51 433
  • 731
  •   1
Отговори
# 135
И аз от около седмица усещам от време на време по някой лек удар. Някъде от средата на 16 с сега съм средата на 17с. Направи ми впечатление, че до преди това го усеща като подутина много ниско долу под нивото на бикините в окосмената зона и изведнъж като започнах да усещам подритванията ми направи впечатление, че вече е доста по-високо над "ластика" на бельото. И сравнително по - голямо от предходната седмица. Още не съм наваксала кг от началото до 3.08 бях свалила 3 кг , сега съм 1,5 нагоре, но от сваленото, не съм си стигнала кг преди забременяването. Дано скоро ги наваксам, че акушерката хич не беше доволна. Иначе съм само на премама дуо, всичко за сега е ок. Другата седмица ще отскоча и до частната клиника, да видим как е бебо и ще има ли фетална, че на жк съм чак на 14.09.
Лека на всички Simple Smile и дано тия жеги свършват вече, че ми идват вече нагоре.

# 136
Лунарен или календарен си следите седмиците. Нещо се обърках вече с тези календари
18 сед 4ти или 5ти месец е

# 137
Лунарен или календарен си следите седмиците. Нещо се обърках вече с тези календари
18 сед 4ти или 5ти месец е
5-ти е. По моето приложение са 9 месеците. Някои са с по 5 седмици, други по 4.

Вие потите ли се? Ама дори, когато не е толкова горещо? Събуждам се сутрин от горещи вълни и се започва потене...

# 138
Здравейте момичета,
аз съм в 18 г.с. и моето приложение също ми показва че съм в началото на 5 месец.
Усещам някакви неща в корема, но не съм съвсем сигурна че е бебето /първа бременност ми е и не знам какво точно трябва да усетя/.
 Записах се на фетална морфология на 30.08 в МЦ Фемина в София. Някоя от вас ходила ли е там? Моята гинеколожка ме изпрати там с препоръки.
Надявам се да успеем да видим тогава момче или момиче чакаме, миналата седмица не можахме...само се върти Joy

# 139
Миналата бременност бях във Фемина - при Цолова, АГ ме прати. Тогава огледа всичко жената, не знам какво да очаквам повече. Искаше снимка на лицето да направи, ама човека много се криеше с ръце. Тогава разбрах пола.
Сега пак - на 27,08 съм аз Simple Smile, но не ми е толкова трептящо - знам пола и не очаквам проблеми Simple Smile Не знам защо изведнъж така се успокоих както ми беше напрегнато.

# 140
На мен моята АГ ми каза, че е най-добре в 22 г.с. да отида на фетална...Не знам дали не е  малко късно, но тя ми обясни, че тогава чак се затваряли двете полукълба на мозъка и това било важно да се види. И ме насочи също към Фемина при др Славова. Вие в коя седмица ходите на тази 2ра фетална?

# 141
Зависи на коя казваш втора фетална. За някои- ранната в 11-13, която може да се направи с бхс е първа. За други първа е тази в 18-22 седмица. Аз ще ходя в 20.Аг ми фиксира интервал 18-20 избрах последния момент.В 22 ще правя фетална ехокардиография, защото миналата бременност тогава казаха, че е най- добре за сърцето. (Аз имам вроден сърдечен дефект и затова.) Иначе си избрах датата по това кога ми е удобно да отсъствам от работа.

# 142

Момичета, аз се ориентирам по тази табличка от информационната брошура на здравната каса.

# 143
Ей тук гледам аз хем лунарни хем календарни. Не че някой ме пита, по докторите питат за седмица, а на другите и да объркан малко не им прави впечатление Simple Smile

# 144
Определено усещам бебчето. Снощи от 12 до 1 и нещо беше много активно. Усещах го доста силно. Като си сложа ръката на корема и винаги ме удря по дланта. 😁 А днес сутринта след като пих кафе (по принцип рядко пия откакто съм бременна) така се разшава, че го усещах дори седнала на дивана как мърда и ме удря. Толкова се вълнувам, че всеки път ахвам и се смея. 😊

# 145
  • Ботевград
Даа.. Страхотно е💗На мен ми е 4то бебенце, а го чувствам като първо 🤣🙈
Децата ми се чудят като се развикам да се съберат около корема да гледаме 🤣🤣Вече се вижда като шава и като сложа ръка ме тупка 💗
Я покажете малко коремчета 😍

# 146
Мама, как човек се решава да има 4 деца?

# 147
  • Ботевград
Бубенце, при мен не било въпрос на решаване. Аз много обичам децата и винаги съм искала да имам много деца..
Моя мъж също.. То се чувства, не се решава.. Имаме финансова възможност, да се грижим за тях. Купихме и къща с голям двор, който има нужда да бъде пълен.. А нужда най-вече имаме ние.
Те са всичко. За тях е всичко. И дали ще бъдат 2..3 или 5,няма разлика. Има разлика само в това, че обичта и всичко прекрасно около децата се умножава с всяко следващо.
Имаме време за себе си. Имаме социален живот..Имаме време и само за нас двамата. Сами ги гледаме, но и те са си големи вече.. Децата са щастие, а кой не иска да бъде по-щаслив ☺️💓
Наистина всички сме в очакване на нещо толкова скъпо.. И желано.. И всеки един от нас петимата си има своите вълнения и очаквания.. "На кой ще прилича? ".. Кой как ще се грижи за нея..
Наистина едно дете носи със себе си много любов..И ние нямаме търпение да посрещнем нашата мъничка обич💓

# 148
Мамчета, това ми е първа бременност и по мои изчисления съм в 17 г.с., но днес си записах час за фетална и ми казаха , че вече съм в 18 г.с. 😁 по техните изчисления. Като чета, че вече усещате бебчетата чак се натъжавам защото аз не мога да различа движенията на бебо от болката от матката (която е от време на време, но появи ли се наистина е много силна)☹ Лекарката ми каза да пия магнерот и но-шпа и двете по 3х2, но тази доза ми се вижда доста висока(при положение, че болката не е постоянна), вие как мислите?

# 149
И на мен ми изписаха магнерот 3×2.

Общи условия

Активация на акаунт