Коремчето все повече ме издава, че през ЯНУАРИ аз ще ставам мама! - тема 2

• 55 104
  • 731
  •   1
Отговори
# 285
Коя седмица минавате втората фетална, тези които са минали вече? Аз ще съм другата седмица в 21гс и започвам да се притеснявам да не е много рано..

# 286
  • София
Коя седмица минавате втората фетална, тези които са минали вече? Аз ще съм другата седмица в 21гс и започвам да се притеснявам да не е много рано..
Хибискус, не е рано, ок е, аз минах в 20+3 и док каза, че е ок, супер много се виждаше. Успех!

# 287
Не мисля, че ще е рано, аз съм в края на 21 седмица 🤗

# 288
Аз бях днес на ФМ в 21 г.с. + 1.
Всичко беше наред, за трети път потвърдиха, че чакаме девойка. Знаем, че си има всичко, което трябва да си има и камък ми падна от сърцето.
Около 50 минути ми беше прегледа, отново съм с много добри впечатления от доктор Патрикова, ще отида при нея и на късна фетална.

# 289
Моята втора фетална ще е в 22 г.с.
По препоръка на АГ бях на фетална ехокардиография(каза аз ще гледам, но е по-добре сърцето да го видят обстойно, ако желаеш), тя се прави между 20 и 24 г. седмица. С баткото не съм посещавала такъв специалист. Обясниха ми, че тя проверява всички структури на сърцето и профилактичните прегледи са препоръчители на 1 година, 1 клас, както и ако желаем след раждането също може да се провери дали отворите, които сега са отворени, са се затворили, ставало до 1-2 ден след раждане. Не са изключени промени вследствие на тежки инфекции по време на растежа, т.е. след такива е хубаво да се проследява.
Ще докладвам след втората фетална, от предната имам чудесни снимки на  бебето, дано и сега позира добре. Simple Smile Аз бях на първа фетална при двама различни лекари, на листа на единия пише контролни прегледи от 18 до 21 седмица и от 29-32 г.с.

# 290
Здравейте дами,
и аз ходих на фетална в София, бях точно началото на 20 г.с. Доволна съм че видяха всички органи и как се развива бебчо, основно затова и отидох. Разубеждаваха ме, че няма смисъл от такива изследвания, но при положение че има възможност за такова в годините които раждаме, защо да не се възползваме, все пак един път ставам за първи път майка. А има ли някои които ще ходят на трета фетална морфология? Каза ми лекарката, че най-добре е през 30г.с. Hug

# 291
Момичета, с какво нетърпение чаках септемврийското море, обаче тази година е кошмар. Първо времето грам не ставаше като пристигнахме- силен вятър и много вълни и облаци. На втория ден сина ми започна да повръща- 24 часа не можах да овладея- отидохме във Варна, приеха ни в Света Марина - на система е вече трети ден..., а от тази нощ и с температура и диария. Утре трябваше да си пътуваме за София, не е ясно кога ще ни изпишат. Аз съм си нагласила в понеделник и вторник ( още от юни) зъболекар, АГ (от юли) и фетална ехокардиография (от юли), май ще отменям всичко. На феталната на 27.08 писах - всичко беше супер. Тази сутрин съвсем леко ми придърпва ниско долу, с едва доловими болки. Пих 2 бр но шпа, не знам какво друго мога да направя.

# 292
  • Варна
Отдавна не съм писала, успях да изчета всичко. Ние сме добре с бебчетата, минах 2-та фетална когато бях в 19 седмица, всичко е нормално според доктора освен едната плацента, която е предна и ниско закрепена и тя е предизвикала кървенето ми на два пъти. Надявам се за месец да се вдигне и като отида следващия път да ми каже че е добре. Не съм кървила повече въпреки, че вдигам малката ми дъщеря постоянно. Ходя много - по 8-10 хил.крачки, добре се чувствам, но също и наддавам много защото апетитът ми е страхотен и за нездравословни неща за съжаление. Сега ще си поставя за цел по-здравословно хранене поне в последния триместър, че да ми е по-лесно раждането.
Малко ме боли корема, но предполагам, че е от нарастването на матката, гледам да не се филмирам много. Изследванията ми бяха добре, не знам дали ще правя натоварването с глюкоза, дано да ми го спести. Следя кръвното, че няколко пъти се вдига доста, не мога да спра тъпото кафе.
Усещам бебетата, но не редовно и по много. От време на време. Коремът ми драстично расте, и това също е показател, че са живи и растат. Пулсът ми често е учестен и много ми тече кръв от носа. Освен това ми пари едното бедро, някой друг с подобно оплакване?
Нищо още не съм купувала, гледам от време на време колички и други и това е.
За друго не се сещам, а и стана доста дългичко Simple Smile

# 293
  • Пловдив
_di_di_ , стискам палци този кошмар при вас , скоро да свърши и да ви изпишат. Със сигурност е ужасно да се подготвиш за море, а да се озовеш в болницата. Къде ви хвана този ужасен летен вирус? То вънка вече наистина не е много лято, но тия гадни вируси не спряха. Дано поне да ви изпишат за ехографията, другите и малко да се отложат нищо няма. Колко беше голямо твоето момче? С наближаването на градината и вирусите ми настръхва косата и ако и тази година е като миналата ми се струва,че ще се гледаме с дъщеря ми вкъщи...

# 294
Здравейте. (Предварително се извинявам, ако вече е било коментирано)
Спряла съм се на кошара от Nicolle baby модел Тони - антик. Някой ползвал ли е такава при предишно бебче и има ли наблюдение за качеството на кошарката?

# 295
Здравейте, момичета,

Дали има все още момичета, които не усещат бебенцата по-често (20+3 дена) с предна плацента?

От предните дни мислех, че усещам нещо като ритничета, но не тъй като това ми е първа бременност наистина не знам какво е чувството и се притеснявам.

Благодаря!

# 296
_di_di_ , стискам палци този кошмар при вас , скоро да свърши и да ви изпишат. Със сигурност е ужасно да се подготвиш за море, а да се озовеш в болницата. Къде ви хвана този ужасен летен вирус? То вънка вече наистина не е много лято, но тия гадни вируси не спряха. Дано поне да ви изпишат за ехографията, другите и малко да се отложат нищо няма. Колко беше голямо твоето момче? С наближаването на градината и вирусите ми настръхва косата и ако и тази година е като миналата ми се струва,че ще се гледаме с дъщеря ми вкъщи...
Отмених почивка в Приморско и го смених с Камчия, за да съм далеч от народа. Нямам идея къде го намери тоя вирус, не сме яли по заведения, нито сме се бутали при хора. Единствено ме съмняваше вятърът първия ден да не е простуда, но от болницата бяха категорични, че този вирус си е типичен при тях последните месеци. Днес ни изписват, довечера се прибираме Simple Smile
Аз също съм с предна плацента този път, но усещам бебето от рано, може би защото знам какво да очаквам. Обаче регулярно (сутрин, следобед и вечер е от десетина дни, след 21 седмица май, до преди това само отделни ударчета и то в определени пози).

# 297
Аз също съм края на 21-ва с предна плацента и също усещам само съвсем лекичко бебка и то непостоянно. Нормално е ,не се тревожи 🍀

Здравейте, момичета,

Дали има все още момичета, които не усещат бебенцата по-често (20+3 дена) с предна плацента?

От предните дни мислех, че усещам нещо като ритничета, но не тъй като това ми е първа бременност наистина не знам какво е чувството и се притеснявам.

Благодаря!

# 298
Здравейте, момичета,

Благодаря!

Аз съм 20 + 4 и в петък го усетих.Понеже ми е втора бременност, знам ,че беше то Simple Smile)) Но от тогава, само още веднъж.Надявам се да започне по-често Heart

# 299
Диди, надявам се, че вече сте по-добре!

Ние вчера купихме гардеробче, много съм доволна. Това ни е първата покупка за девойката.
Бях решила твърдо на количка Easy Walker. Отидохме да я гледаме вчера... Ами, тя нямала напълно легнало положение на летния кош. Супер много се разочаровах, на мен ми е важно това, другото ми изглежда страшно неудобно. Пък и в крайна сметка къде-къде по-евтини колички го имат това удобство.
Та, гледахме Сайбекс С лукс и Пег Перего Буук. Май се спряхме на Пег Перегото, понеже и на двамата много ни хареса. Имат и по-голям избор на цветове, самиият текстил ми хареса много повече от този на Сайбекс.
Харесахме и столче за кола от 0 до 18, Britax Römer. Голяма драма ми е с тези столчета, като някоя кукувица съм.
Легълце искахме да купим от Айко, но го нямаше налично.

Чувствайте се почерпени от мен, вчера бях рожденичка!

Общи условия

Активация на акаунт