Коремчето все повече ме издава, че през ЯНУАРИ аз ще ставам мама! - тема 2

• 51 476
  • 731
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
Dimsito, ужас било е голям стрес. Радвам се, че всичко е наред и е бил малкия дявол. Наистина кошмарно събуждане, но важно е ,че всичко е наред и вече сигурно си е вкъщи мъжа ти. Като каза пср или ваксина , вие какво мислите момичета за ваксинирането по време на бременност? Днес водих голямото дете на преглед и сестрата каза, ако може даже не идвайте при нас, в момента има накакъв страшен бум на болни с ковид и честно казано се притеснявам. Не знам как ще тръгне на градина щерката, а и дали въобще ще отворят ако нещата вървят с тези темпове. Направо ми настръхва косата.

# 166
Аз лично по време на бременност не бих сложила каквато и да било ваксина. По-скоро ще се изолиран и ще гледам да внимавам с контактите. Дори мисля при следващите кръвни да си доплатя един количествен тест, да не би случаааайно да е минал през нас и да не сме разбрали.

# 167
Няма да се ваксинирам бременна със сигурност. После ще му мисля.
Все пак, понеже съм живяла в Германия и работя с немци в момента, чакам STIKO да се произнесе по темата с ваксините за бременни. Изразиха становище за деца между 12 и 17, та ми е интересно какво ще кажат.
Относно кръвта от носа: на мен също много ми течеше като дете, та чак до степен ходене в Бърза помощ, заради което ми обгориха носа като бях в седми клас. От тогава - нищо, а днес за трети път за последните седем дни. Затова и ме впечатли. Едва ли е сериозно, но ще кажа на лекарката.

# 168
  • Пловдив
Няма да се ваксинирам бременна със сигурност. После ще му мисля.
Все пак, понеже съм живяла в Германия и работя с немци в момента, чакам STIKO да се произнесе по темата с ваксините за бременни. Изразиха становище за деца между 12 и 17, та ми е интересно какво ще кажат.
Относно кръвта от носа: на мен също много ми течеше като дете, та чак до степен ходене в Бърза помощ, заради което ми обгориха носа като бях в седми клас. От тогава - нищо, а днес за трети път за последните седем дни. Затова и ме впечатли. Едва ли е сериозно, но ще кажа на лекарката.

А какво им в било становището за деца от 12 до 17?

# 169
Аз обмислям да се ваксинирам на края на 3 триместър, поне някакви антитела да има бебо докато там ги имат придобитите. АГ ми казва няма смисъл (аз го изкарах това миналата есен), на бхс другия лекар каза, ама какво чакаш още, на лекарите са 50/50 мненията като гледам. Но на мен поне за ковид би ми било по-спокойно за бебето, докато сложа другите ваксини.
А моят големия (4г) си ходи на градина, ще видим как ще е тази есен с вълни и болни. Те с мъжа ми нямаха симптоми аз като бях болна, а бяха много контактни с мен, не съм им пускала антитела.

# 170
Като каза пср или ваксина , вие какво мислите момичета за ваксинирането по време на бременност? Днес водих голямото дете на преглед и сестрата каза, ако може даже не идвайте при нас, в момента има накакъв страшен бум на болни с ковид и честно казано се притеснявам.
Моят гинеколог е твърдо против и няма да се ваксинирам 🤗 но обмисляме мъжо да се ваксинирам, за да го пускат при мен януари 😁

# 171
Аз не съм прочела категорично становище за ваксиниране по време на бременност. С мъжа ми се ваксинирахме с Пфайзер , изчаках да мине един цикъл и тогава почнахме опити и за наше огромно щастие , стана на другия месец.
Та да знаете ваксините не причиняват стерилитет 😃

# 172
Аз съм пас, но мъжът иска да се ваксинира, за да ме пази уж. Ако има ваксина може да влиза в болницата, така ли? Това сигурно ли е?

# 173
Аз ще се ваксинирам след раждането.  Ако пак затегнат мерките предполагам, че и с ваксина няма да пускат татковците в болниците.

# 174
По този въпрос, с приятеля ми правим опити точно 1 година, март месец той се ваксинира, април забременях, та с това се базикаме, че чудес правят пфайзер 😁😁😁
Аз не съм прочела категорично становище за ваксиниране по време на бременност. С мъжа ми се ваксинирахме с Пфайзер , изчаках да мине един цикъл и тогава почнахме опити и за наше огромно щастие , стана на другия месец.
Та да знаете ваксините не причиняват стерилитет 😃

# 175
Мен не ме притеснява причиняването на стерилитет,  а евентуалните странични ефекти като силно главоболие и висока температура например, които по-трудно се облекчават при бременни.

# 176
Аз лично ще се въздържа от поставянето на ваксина. Обсъдих го и с ендокринолога си, на едно мнение сме, че е по-добре да се въздържа от поставяне в срока на бременността. Все още не съм го коментирала с АГ, защото съм твърдо решила, но е интересно да чуя мнението и. Следя лекари, мнения, препоръки с цел информираност, но аз лично имам задръжки. И честно казано ми е много тъжно това противопоставяне и агресия, които се сипят между хората по тази тема. Никой не знае със сигурност на този етап кое е по-доброто решение в дългосрочен план. Имам приятели, които си живеят живота и преминаха през вируса много леко, имаме и починали познати, включително млади хора. Имаме познати и със странна рязка смърт след втора доза, никой не може да каже кое на какво точно се дължи. Надявам се да имаме късмет всички, с ваксини или без, да нямаме престои по болници и притеснения, сложни са времената.
Иначе аз обичам фотографията, с първото дете имахме и бременна сесия, и на новородено. Та сега съм по-скоро и на такава вълна, иска ми се да не пропусна да запечатам тези специални моменти. Аз съм второ дете и първата снимка на лицето ми е на 1 година, от изписването се вижда само одеяло. Simple Smile Та не искам да е като тази снимка положението:
Скрит текст:
Smile

Майките на повече ще кажат как е градацията след второто. Simple Smile

# 177
Мен не ме притеснява причиняването на стерилитет,  а евентуалните странични ефекти като силно главоболие и висока температура например, които по-трудно се облекчават при бременни.

Немските аргументи са, че е малко вероятно да има неприятни симптоми при ваксина, но страшно вероятно (над 5 пъти повече от при небременни) ако те пипне вирусът, да го прекараш тежко, като съответно нито могат да те лекуват качествено, нито е за подценяване задължителната температура спрямо бебето. И така от маú месец насам в Германия вече масово се ваксинират бременни.

Позволявам си да го споделя, защото споменахте Германия и защото е гледна точка, за която в България (засега) не се говори.. И защото аз 2 месеца наред търсих каква ли не информация по въпроса, докато взема решение за себе си.

P.S.Аз също съм от клуба на януарките,но досега все не смеех да се включа Simple Smile

# 178
Аз съм пас, но мъжът иска да се ваксинира, за да ме пази уж. Ако има ваксина може да влиза в болницата, така ли? Това сигурно ли е?
Ние сме в Германия и за сега уж така казват ама нали знаем, че в тези времена всяко решение е предпоследно, та до януари може и да е друго 😁 надявам се да е с мен, защото ми е голяма опора, с баткото беше с мен в родилна зала и бях много спокойна, макар и да не го виждах 😊

# 179
Здравейте момичета, пуснаха ли ви вече обременяване с глюкоза. И в коя седмица.?

Общи условия

Активация на акаунт