Коремчето все повече ме издава, че през ЯНУАРИ аз ще ставам мама! - тема 2

• 49 790
  • 731
  •   1
Отговори
# 615
Какво имаш напредвид? Всички ритници са в матката.

# 616
Аз съм луда фенка на нивеа и смятам да пробвам и за бебо серията им (бях споменала вече, но може и да е било в друга тема Simple Smile). Днес бях на преглед и вече съм в групата на приемащи те магнерот, почна много да контрахира матката особено при лягане и ставане (явно от напрягането в движенията).  Иначе, бебо е седалищно, ама такова ритане пада, че според мен си сменя позицията много често Simple Smile. 26+4 940 гр. См не разбрах. Важното е, че всичко е наред, остана съвсем малко до 7 М. Като ви чета май съм назад с покупките - имам само количка, кошара без матрак и шишета Simple Smile. А нямам зелен сертификат хихи, или ще чакам да отпаднат, или ще мятам малките магазинчета из пазара.

П. С. Мамите на магнерот, да очаквам ли някакви евентуални странични ефекти от приема, до сега не съм пила?

# 617
С големия ми син ползвах почти всичко - бях събрала мостри по лекциите за бременни. Той беше лятно бебе и против подсичане най- добре му беше с крем от серията на здраве бебе- хидратиращ, тогава не беше био. Доста време и аз си го ползвах и за мен. Сега не го намирам този крем, или са сменили опаковката, или са го спрели. Но определено на кожата на сина ми действаше доста по- добре от судокрем, Бочко, себамед, мустела, та и а- Дерма. А има едни - бебо, много силно са ми ароматизирани- не бих ги ползвала за бебе. Сега имам подарък една малка кутийка на судокрем  и вероятно пак ще взема първо на здраве серията да пробвам.
Едно по едно си купувам за болницата нещата, взела съм си вече превръзки, нощница, малък пакет единица на памперс. Даже за вкъщи купих два пакета единици, мисля че няма да са малки, все пак ги дават до 5кг (около 100 бр са). По спомен 5кг големия стигна към 3м.
Иначе си рита човека, усещам на няколко места - на последния ехограф там бяха ръцете и краката хаха. Обаче си пипат - от сгъвките на краката до над пъпа усещам дърпане. С предна плацента горе съм този път, предния път бях със задна и ритниците бяха по различен начин.

# 618
Какво имаш напредвид? Всички ритници са в матката.

Имах предвид в шийката на матката, поне така си мисля Sweat Smile Ниско долу, точно по средата. Не знам какво точно уцелва, но имам чувството, че е някакъв нерв...усещането е точно както когато зъболекарят пипне оголен нерв, само дето мястото е друго Relieved

# 619
И мен там ме рита, откакто се завъртя с краката на долу. Мисля че нацелва пикочния мехур и шийката.
И едни пробождания усещам, незнам от ритниците ли, от контракциите ли или нещо от серклажа.

# 620
Аз днес стигнат до болницата от притеснение.
Последните два дни усещам бебето много по-слабо, много по-рядко... абе, кажи-речи хич, предвид че до преди два дни се смеехме как ми подскача корема. Чудих се, маях се и звъннах на лекарката ми, а тя ме прати в болницата да ме прегледат. Опитаха се да включат тонове, но казаха, че е още е твърде мъничко, че да хванат те нещо, та ме гледаха на видеозон. Направо си изкарах акъла. И без да записвам час по час какво става, пак усещах, че нещо не е баш както трябва. Слава Богу, всичко е наред. Пуснаха ми да чуя сърчицето, показаха ми го как тупка на екрана даже. Утре съм на ЖК, надявам се, че ще видим как е застанала, възможно ли е от това да я чувствам по-слабо. Последните два часа се поразмърда пак и се надявам да спя по-спокойно тази нощ.

Здравейте ! При мен миналата седмица имаше силно стягане на корема съчетано с болка ,но не много силна !  След консултация с  АГ -Д-р Нела Владимирова /за пореден път ще отбележа какъв изключителен специалист е и колко мило се отнася винаги / ми назначи терапия от 3 х2 Магнезий ,наш-па и Алеракт 2х1и след 2 дни бях на тонове  във Вита . Нямаше никакви проблеми да ги хване и записа ми беше доста продължителен .Бях в 28 +1  . За щастие всичко беше наред !

Аз все още имам страх от това да купя нещо ,за да не стане нещо ! А усещането и Аз имам моменти, в който не го усещам и се побърквам ,ръчкам го от тук ,от там и се надявам да го усетя ,но не винаги става/Докторката ми каза ,че не е много редно да го правя / !

# 621
Мамита, харесах една бебешка играчка с бял шум, приспивна мелодия, сензор за плач и нощна лампа, но нещо не ми се дават 100 лева. Сещате ли се за някакъм аналог на малко по-поносима цена? Като цяло най-много ми хареса, че има бял шум и сензор за плач. Ето това е, ако на някоя и е интересно да го видиhttps://www.tommeetippee.com/en-gb/product/rechargeable-grofriend

Вчера вечерта го намерих в олх за 50 лева, обаче докато го мисля свърши. Confused

# 622
И аз все още нищо не съм купувала, от страх ли, от липса на свободно време ли не знам. Майка ми ме съветва да купя всичко, което ми е необходимо след раждането. Вие как мислите да постъпите?

Аз днес стигнат до болницата от притеснение.
Последните два дни усещам бебето много по-слабо, много по-рядко... абе, кажи-речи хич, предвид че до преди два дни се смеехме как ми подскача корема. Чудих се, маях се и звъннах на лекарката ми, а тя ме прати в болницата да ме прегледат. Опитаха се да включат тонове, но казаха, че е още е твърде мъничко, че да хванат те нещо, та ме гледаха на видеозон. Направо си изкарах акъла. И без да записвам час по час какво става, пак усещах, че нещо не е баш както трябва. Слава Богу, всичко е наред. Пуснаха ми да чуя сърчицето, показаха ми го как тупка на екрана даже. Утре съм на ЖК, надявам се, че ще видим как е застанала, възможно ли е от това да я чувствам по-слабо. Последните два часа се поразмърда пак и се надявам да спя по-спокойно тази нощ.

Здравейте ! При мен миналата седмица имаше силно стягане на корема съчетано с болка ,но не много силна !  След консултация с  АГ -Д-р Нела Владимирова /за пореден път ще отбележа какъв изключителен специалист е и колко мило се отнася винаги / ми назначи терапия от 3 х2 Магнезий ,наш-па и Алеракт 2х1и след 2 дни бях на тонове  във Вита . Нямаше никакви проблеми да ги хване и записа ми беше доста продължителен .Бях в 28 +1  . За щастие всичко беше наред !

Аз все още имам страх от това да купя нещо ,за да не стане нещо ! А усещането и Аз имам моменти, в който не го усещам и се побърквам ,ръчкам го от тук ,от там и се надявам да го усетя ,но не винаги става/Докторката ми каза ,че не е много редно да го правя / !

# 623
По-напред в темата имаше такава дискусия. За мен е немислимо да чакам за след раждането, това си е страшен, излишен стрес, причинен от още по-излишно суеверие. Като се замисля колко месеци вече проучвам и гледам къде, кое, по колко да купя си представям ако трябва това да се случи в рамките на няколко часа с току що разкъсани органи и новородено на рамо. :Д Сори за експресивността.... :Д А и къде е кефа от покупките за бебето? Повечето жени цял живот мечтаем за този момент. Защо да го оставяме за момент, в който сигурно едва ли ще можем да му се насладим?

Отивайте на шопинг мен ако ме питате, докато още може да се разхождате без опасност да родите всеки момент. Аз още от началото на 6ти месец съм на едно 70% готова, сега в края на 7ми почти на 100%.

# 624
Аз до скоро не бях купила нищо,но като разбрах за сертификатите отидох до мола и много набързо купих почти всичко,така че не се притеснявайте,когато решите и сте готова купете нещата,които ще са ви необходими. На мен ми отне няколко часа,ако сте от по-голям град не се притеснявайте има страшно много магазини с най-различни детски неща. Успех

# 625
Момичета, скоро не съм се включвала, но ви чета редовно 😁 за козметика още не знам каква ще използваме с баткото в България бях на А-дерма, Биодерма и за подсичане на бепантен 😁 Памперси мисля да взема двойка, с баткото не сме ползвали единичка. Още нищо не сме купили, но интензивно оглеждам къде какво има и мисля покрай намаленията да понакупим количка, кошарка и други неща за бебока. Име още не можем да измислим 🙈 иначе в понеделник бях на преглед и лекаря каза, че не усещам дребния добре на моменти заради предната плацента, но всичко е идеално. Измериха го килограм и половина ❤ Иначе аз като килограми съм си същите, но до скоро се случваше да повръщам 🙈
_Мама_ надявам се повече да не се случват такива кризи ❤

Последна редакция: ср, 27 окт 2021, 21:30 от dimsito

# 626
Здравейте мамии 🥰 не мога да заспя и направих първите поръчки за дрешки на бебка. Видях ,че в Kidso.bg има големи промоции до края на месеца и реших да се възползвам. Поръчах 2бр.ританки,шише на Томи Типи антиколик 0+ , блузка (не можах да и устоя на розовия цвят 😊) , две бодита с къс и едно с дълъг ръкав. Голяма тръпка си е и сега го осъзнавам , правейки първите покупки. Ще ми се с таткото да разгледаме по магазините,но заради тези сертификати няма да имаме голям избор. Ако някоя мама знае магазин в Пловдив ,където да можем да пазаруваме бебешки дрешки без въпросната екстра, моля за съвет. 😊 Има ли и други,които тепърва започват с покупките 😁 имам чувството,че само аз се мотая ... 🍀 (Впрочем имаме си ел.люлка и шезлонгче + няколко плетени чорапки подарък от една баба още от преди сватбата ни..това ме кара да ви попитам за мнението ви относно плетивата,аз ги обожавам,но срещам из нета противоречиви мнения и ми е интересно да разбера и вашето)

# 627
(Впрочем имаме си ел.люлка и шезлонгче + няколко плетени чорапки подарък от една баба още от преди сватбата ни..това ме кара да ви попитам за мнението ви относно плетивата,аз ги обожавам,но срещам из нета противоречиви мнения и ми е интересно да разбера и вашето)

Аланче, какви са тези противоречиви мнения за плетивата? Ако са използвани естествени материи за направата им (памук, мека вълна, кашмир и др.), изперат се добре и бебето не се навлича с излишно много/ твърде дебели дрехи, не виждам проблем. По-добре ли е да предпочетем полиестер, вискоза и всевъзможни изкуствени материии?

# 628
И аз не намирам логика в избягването на плетива и затова питам тук да видим някой да ми обясни ако не трябва то защо не трябва да се ползват.. аз си ги обожавам и нямам нищо против тях , но явно нали знаеш 100 човека = 100 различни мнения

(Впрочем имаме си ел.люлка и шезлонгче + няколко плетени чорапки подарък от една баба още от преди сватбата ни..това ме кара да ви попитам за мнението ви относно плетивата,аз ги обожавам,но срещам из нета противоречиви мнения и ми е интересно да разбера и вашето)

Аланче, какви са тези противоречиви мнения за плетивата? Ако са използвани естествени материи за направата им (памук, мека вълна, кашмир и др.), изперат се добре и бебето не се навлича с излишно много/ твърде дебели дрехи, не виждам проблем. По-добре ли е да предпочетем полиестер, вискоза и всевъзможни изкуствени материии?

# 629
И аз съм против пазаруване в последния момент, аз както казах съм взела по-големите неща като кошара, стол за кола и количка и чакам да проключим ремонта, за да допазарувам.
Плетивата зависи какви материи са, мен ми е хоби и дори в момента правя одеалце за бебо - мерино смес с памук. Ако материята е естествена-супер, няма по-хубаво. Ако е изкуствена(масово бебешки прежди са акрил), тогава не бих ги ползвала. Замисли се дали би купила на бебето нещо изкуствено, което спарва?
 Единствен минус на плетивата е поддръжката - не може да ги хвърлиш на 60 градуса с центрофуга и после сушилня

Общи условия

Активация на акаунт