Коремчето все повече ме издава, че през ЯНУАРИ аз ще ставам мама! - тема 2

• 49 759
  • 731
  •   1
Отговори
# 645
Мисля да ползвам таблетки за студена стерилизация.
Или като ми дотрябва таткото да я стерилизира и донесе.
Ако въобще купя…

Welt, тези таблетки не се ли разтварят в специален съд или как биха могли да се използват в болницата?

Момичета, какво мислите за UV стерилизацията или не е надежден метод? Нямам предвид за помпата, а по принцип - за биберони, играчки и др.

# 646
Виждала съм uv лампа, която да стерилизира помещение. Нещо такова ли? Дай линк. Не бих разчитала да стерилизирам биберони така.
За стерилизация силно се надявам почти да не стерилизирам. Мисля да пропусна биберони и се надявам да не ползвам редовно шишета и помпа. Гризалки не знам дали ще хареса, а и някои не се стерилизират. За нещата, които попадат в устата на бебето мисля да ползвам тенджера с вода. Играчки не мисля да стерилизирам. Планът е бебето да е на пода максимално бързо, а вкъщи не е точно стерилно.

# 647
UV стерилизацията си е нажден метод и се използва доста, но с правилните лампи със съответна мощност. В домашни условия е трудно, а и имайте предвид, че докато работи такава лампа човек изобщо не трябва да е в помещението. Затова и вкъщи се ползват преваряване, водни стерилизатори и т.н.

# 648
Прилагам пример ( Чанта за стерилизиране Munchkin), има много други опции в Амазон (както и съвсем мънички портативни такива, които са специално за залъгалки).

Ето и линк с информация за това как работи:

https://rayatoys.com/chanta-za-sterilizirane-munchkin

# 649
  • Ботевград
Здраейте 💋
Нощес спах нормално и не съм имала болки. Преди малко си свалих абоката и ще вляза да се изкъпя нормално. Надявам се да не ме боли нищо повече и да изкарам приятно оставащите седмици с бебка в корема.
Не искат зелен сертификат в Щерев слава богу, иначе трябваше да отменям часа..
За покупките е коментирано доста от моя страна.. Аз съм готова. Остават ми дребни неща за болницата.За вкъщи също. Чакам стаята да дойде до 10 дни и като сглобим и подредим живот и здраве ще се заема с пране и такива подробности😁 Декември предполагам.
Няма зор.. Има време. Само да сме здрави.

# 650
Прилагам пример ( Чанта за стерилизиране Munchkin), има много други опции в Амазон (както и съвсем мънички портативни такива, които са специално за залъгалки).

Ето и линк с информация за това как работи:

https://rayatoys.com/chanta-za-sterilizirane-munchkin
Звучи интересно, за пръв път виждам такъв продукт. Любопитно дали е достатъчно добре изолирано, за да можеш да стоиш в стаята.
Все пак ми се струва излишно. Плюшки не мисля да стерилизирам, и без това докато почне да хваща с ръце няма да е съвсем новородено. За останалото ми се струва да е еквивалентно със стерилизатор, но стерилизаторът да обработва повече неща наведнъж. А аз даже и стерилизатор ще пропусна.

# 651
В отзивите пише че е добре изолирана чантата, затваря се плътно и не се отваря до приключване на цикъла на стерилизация. Разликата със стерилизатор с пара (доколкото се запознах), е също, че тази чанта може да се носи навсякъде и да се ползва без електричество, зарежда се с USB.

# 652
Без електричество съм ако спре тока (надявам се да няма режим в близката година) или ако съм на разходка. На почивка в хотел или при роднини пак има ток. Но пък е интересна възможност ако се ходи на къмпинг.

# 653
Здравейте, мами! 🤗 Искам да попитам тези от вас, които са на фракси/клексан, до кога ще си ги слагате, понеже срещам много противоречиви мнения. На места пише, че 4 седмици преди термин трябва да се спрат, а на други до самия край. Също така на доста места срещам, че това е било предпоставка за секцио. 🙄 Естествено, че ще говоря с докторката, която ме следи и с този, който ще ме изражда, но исках да чуя какво мислите вие по въпроса. Започнах доста да се притеснявам за раждането, заради тези инжекции. Какво ли не ми минава през главата🙄

# 654
Здравейте, мами! 🤗 Искам да попитам тези от вас, които са на фракси/клексан, до кога ще си ги слагате, понеже срещам много противоречиви мнения. На места пише, че 4 седмици преди термин трябва да се спрат, а на други до самия край. Също така на доста места срещам, че това е било предпоставка за секцио. 🙄 Естествено, че ще говоря с докторката, която ме следи и с този, който ще ме изражда, но исках да чуя какво мислите вие по въпроса. Започнах доста да се притеснявам за раждането, заради тези инжекции. Какво ли не ми минава през главата🙄

Виж, има толкова много мутации/различни предпоставки за клексан, че всичко е много индивидуално и според мен по тези въпроси наистина няма значение какво мисли форумът. Не се заяждам, само искам да те окуража да говориш с лекаря си, защото само тоú е запознат с частния ти случаú и няма смисъл някоú тук да те подведе...

Аз лично знам, че ако си до края на инжекции, задължително трябва да се спрат до 24 часа преди раждането. И също така няма логика употребата на клексан да е предпоставка за секцио- напротив! При моята мутация категорично ми казаха, че няма значение какъв вид раждане ще имам, но пак казвам- всичко е строго индивидуално.

Спокоúствие ти пожелава една друга по принцип много неспокоúна бъдеща мама Smile

# 655
Доколкото аз четох, напротив - при нормално раждане има по-малка вероятност за усложнение с тромбофилия и кръворазреждащи. Но ако кръворазреждащото е сложено прекалено скоро преди раждане, имало проблем с упойката. Мисля, че ако до 12 часа по-рано е сложено е проблем.
При мен мутациите са 3, но леки и хетерозиготни. Така че при предната бременност ми спряха инжекциите в 32ра седмица. Лекарката казваше 34та, но в последния момент каза 32ра. След раждане ми слагаха 7 дни докато бях в болницата.
Докато други жени, например с Лайден, си слагат докрай. И после след раждане още по месец.
Сега ще видим тази бременност какво ще кажат, още съм далече.

# 656
До колкото знам фракси/клексан до 24 часа преди раждане (ако е секцио), защото толкова е действието на препарата. Той не е с натрупване. И после 14 дни след него. Ако е нормално раждане...както дойде. Аспирин ми казаха да спра в 32ра. Натаспина май е до 37ма. И аз тепърва ще уточнявам тези подробности.

# 657
Как сте, дами?
Аз днес отидог да си пусна по собсвтвена инициатива ПКК, урина, магнезий и реших, че така и така ще ме бодат, да пусна и един количествен за антитела за COVID 19. Официално не съм го карала, макар че в края на миналата година обгрижвах тежко болен близък, който се оказа положителен. Искам да видя как стоят нещата сега.

Видях, че са докарали платове в една борса в моя град и днес ще ходим да понапазаруваме с мъжа ми. Искам да си ушием сами спално бельо и пелени за бебето, понеже по магазините или нищо не ми харесва, или цената не ми харесва. Вие колко пелени сте предвидили? Говоря за тези, които се ползват за завиване, за постилане, за забърсване, за попиване, за къпане... Абе, за всичко. Joy

# 658
Успех с изследванията, Welt! И аз си пуснах с редовните изследвания и тест  за антитела, нямам никакви. Повече пазене и дано всичко да е наред с всички бъдещи мами.

Присъединявам се към въпроса за пелените, колко са необходими за начало, в какви размери и от каква материя? Предпочитам да са натурални без боядисване. Ако вече сте взели и сте доволни, моля, препоръчайте.

# 659
Велт, аэ имам раэлични материи пелени. Преди два месеца бях вэела комплект на Lässig 3 муселинови пелени 80х80 в неутрално эелено/бяло. Те са страшно скъпи, но платът е просто мечта, иска ти се да се сгушиш в него веднага. Ще ги полэвам эа повиване/при кърмене/ще ги давам на бебето да ги гушка.

Като раэбрах, че чакам момиче, вэех директно още един комплект в роэово с едни лебеди. Тоест от скъпите, меки, направо невероятно качество имам 6 броя.

Отделно имам някъде към 8бр до колкото помня молтонови ,,кърпи", които ще полэвам эа постилане на повивалника, эа да е мекичко и приятно върху поателката. Те също са много добри эа попиване на каквото се сетите...

И имам и един сет с пелени муселинови някакви евтини, но честно каэано са толкова грапави (Борнино е марката 4 бр 10 евро) в сравнение с първите, които споменах, че ще ги полэвам само эа почистване/постилане/ когато бебето не е голо. Не са проятни на допир.

Ако ще купувам още въобще, ще вложа пари в първите на Lässig. Те бяха и единствените, които в реценэиите бяха оценени като устойчиви на пране. Но платът и шарките им бяха просто един път, эаслужават си.

Последна редакция: пн, 01 ное 2021, 12:59 от snowwhite12

Общи условия

Активация на акаунт